7/25/2010

BitchSlap! Cosmetics FAIL

Többször láttam a youtube-on, és elég sok pozitívumot hallottam a Bitchslap!-ről. Egy időben gondolkoztam azon, hogy rendelek is tőlük valamit, de nem tettem meg. Most valahogy örülök ennek...

Az általuk forgalmazott smink termékeket a LadyBurd gyártja. Ugyanezeket olcsóbban is megkaphatod, más kiskereskedőktől, ugyan nem BSC logóval, hanem másmilyennel. [Számomra a csomagolás egy nagyon sokadik szempont...] A BSC logói nekem nagyon nem tetszenek, persze a CallowLily-s kivétel. De a nevük kifejezetten irritál, szinte mindegyik termék neve valamilyen BITCH.

Nos, nézzük csak mi is történt. Kiderült, hogy a BSC matt pigmentjeit nem a LadyBurd gyártja. A LadyBurd által készített pigmentek biztonságosak. A matt pigmentek nem szemhéjfestékek, hanem egyszerű festék, nem biztonságos, ha valaki a szemén használja, lemosni szinte lehetetlen. Azt ajánlják, hogy aki vett ezekből azonnal dobja ki. Ha valódi pigmentet, ami nem káros/veszélyes vízbe teszel, nem oldódik fel, hanem a víz tetején fog lebegni!

A másik, ami meglepő, hogy a kézzel festett paletták, amiket kezdetben 40 dollárért árultak... Azok sem kézzel festettek. Egyszerűen csak egy dombornyomott matrica van a paletta tetejére ragasztva, amit bármelyik papír- vagy kreatív boltban megvehetnénk.

Ha vettem volna most én is elég csalódott lennék, főleg ha valami bajom is esett volna, mondjuk a festéktől tönkre megy a szemem. Nem is csak azt találom felháborítónak, hogy ezért bizonyára sokan fizettek, hanem azt, hogy valaki felelőtlenül kockáztatja mások egészségét. Nem tudni mi van abban a pigmentben, vagy mi nincs.

Ilyen szempontból a LimeCrime is elgondolkoztató. Erről itt egy angol blogpost.

Alondra videójában az a tanulságos, hogy egykor ő is a BSC-nak dolgozott.2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon nagyon durva!!!!!
    Az emberek nagyon gusztustalanok tudnak lenni, ha pénzről van szó:-(

    VálaszTörlés
  2. Névtelen21/3/11 00:43

    Tényleg durva! Nem is hallottam erről ezelőtt. De hogy emberek egészségét veszélyeztetik, ráadásul nem kis összegekért. Gondolod, hogy ha több 10ezer forintot kiadsz valamire, abban nagy eséllyel megbízhatsz. De ezek után. Nyilván sok tisztességes cég létezik, de hogy ilyet valaki megenged magának.. A pigment tesztelésre köszi a tippet! Nagyon durva, ahogy bemutatják az igazi és a vízfesték, vagy ki tudja mi közötti különbséget.

    VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe