7/28/2010

The Body Shop - Olivás fénysampon teszt [review]

Valaki értesítsen, ha tud valami jobb szót a review-ra!

Mivel sok [külföldi] fórumon olvastam a The Body Shop termékeiről, elfogott a vágy, hogy kipróbáljam őket. Szerencsém volt, a google azt mondta, nálunk is kaphatók, sőt van weboldal is hozzá.

Két terméket rendeltem meg a webshopból. Személyes átvételt kértem, így egészen hamar érte is mehettem. A Nyugati tér közelében egy lakásba kellett bemennem - kozmetika volt, persze, de mivel egy körúti ház sokadik emeletére kellett felmennem, óhatatlanul is eluralkodott rajtam a pánik. [Nem szeretem a lakásokban kialakított irodákat, boltokat, stb, mert egyszerűen egy rossz érzés kerít hatalmába már a gondolattól is, pedig nem vagyok pánikbeteg.]. Egy hölgy átadta a rendelésem egy barna borítékban, fizettem, és egy percen belül újra az utcán voltam.

Ezután hetekig használtam őket, egyszerre, minden hajmosásnál. Ebből is látszik, hogy a viszonylag kis/átlagos méret ellenére sokáig kitartanak.

Ami nekem egyikben sem tetszett, az a csomagolás volt. Nem a kinézete nem tetszett, hanem az, hogy ez egy viszonylag kemény műanyag flakon és eleinte elég nehéz volt kinyernem belőle egy hajmosásra elegendő mennyiséget.

Először akkor nézzük a sampont.

Olive Glossing Shampoo 


„Olivás sampon normál vagy száraz hajra. Gyöngéden tisztít és csillogóvá teszi a hajad ez a sampon, táplálja és simítja a hajszálakat. Rendszeres használata dúsít és kondícionál.
  • Community Trade olívaolajjal és olajfalevél-kivonattal, ami ápolja és csillogóvá teszi a hajat
  • Community Trade bio méz Zambiából – nyugtatja és hidratálja a hajat és a fejbőrt.”


Az első csalódásom az volt, hogy amikor megrendeltem a weboldalon 400 ml volt feltüntetve a méretnél, ezért nem a banános sampont vettem meg, amiről sok jót hallottam.
Ennek is "utána jártam", állítólag csodákat művel, akkor végülis... Jó lesz ez. Nálam ezek a csodák elmaradtak. A hajam nem lett fényesebb, vagy puhább. Sőt, néha hajmosás közben egészen sprődnek tűnt. Mivel tényleg nagyon száraz a hajam, így azt sem tapasztaltam, hogy "akinek nem igazán száraz a haja, annak akár zsírossá is teheti".
Mellesleg ez egy átlátszó sampon, kellemes, friss citrusos illattal. [Igen, az illata nagyon jó, de emellett semmi extra pozitívumot nem tudnék megemlíteni, sajnos.]
Összességében nem egy rossz sampon, csak a hozzá fűzött reményeimet nem váltotta be. Valóban nem egy 'szalon-márka', ez az árán is látszik, de a drogériás, 'átlag' samponoknál drágább. Persze, minden 'fair-trade'-nek és 'bio'-nak kikiáltott termék az.

Összesítés:
Termék: 3/5
Csomagolás: 3/5
Minőség: 3/5
Összességében: 3/5
Megvennéd-e újra: Nem hiszem.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe