7/29/2010

Rockerlány smink [füstös áfonya] tutorial #1

Nekem a füstös szemekről mindig a gót/rockerlányok jutnak eszembe, esetleg néhány divatbemutatón a modellek sminkje.
Nem igazán vagyok jó abban, hogy elmagyarázzam látatlanban mit kéne csinálni, hogy ilyen legyen, de igyekszem. Videót nem tudok rögzíteni [konkrétan a gépem nem ismeri fel a fényképezőről, ha át akarom tölteni], így marad a lépésenkénti fényképezgetés.

1. Először lealapoztam az arcom egy világos alapozóval [valamivel világosabbal, mint a sajátom], a járomcsont íve alatt egy 3 árnyalattal sötétebb alapozót használva finoman csontosítottam az arcomon.
2. A szemhéjamon bázist használtam, a szemöldökcsontra és a belső szemzugba egy irizáló-testszín krémes szemhéjfestéket tettem.

3. A mélyítő vonalnál egy kissé fényes áfonya szemhéjfestéket használtam, csak hogy lássam meddig tudok majd satírozni a későbbiekben. Közvetlenül a ránc felett egy matt, de nagyon hasonló árnyalattal mélyítettem a ránc vonalát.

4. Egy fekete, puha szemceruzával beszíneztem a szemhéjam, egy tömött lapos ecsettel a szélét ellágyítottam és némileg feljebb húztam.

5. Visszamentem a mélyítővonalhoz egy pufi ecsettel és két különböző vörös keverékével tovább mélyítettem.

6. A szemhéjam szempilla vonalához eső részénél egy fekete, a ránchoz közelebb eső részén egy nagyon sötét lila szín használtam és alaposan összedolgoztam.

7. Az alsó szempilláim tövét és a vízvonalam fekete ceruzával húztam meg, majd a mélyítő vonalnál használt vöröses-lilás szemhéjfestékkel eldolgoztam.

8. A széleket egy testszínű szemhéjfestékkel lágyítottam.
9. Egy fényes test színű szemhéjfestékkel kiemeltem a szemöldökcsontom és a belső szemzugom.

10. Megrajzoltam a szemöldököm. Ha neked természetes szemöldököd van - ami nagyon helyén való - fésüld át, tölts ki a lyukas részeket. Szempillaspirál.
11. Csontosítottam az arcom egy sötétbarna, matt púderrel. Pirosító. Highlight.
12. Megrajzoltam a számvonalát egy bordó szájceruzával és ecsettel felvittem egy sötétvörös rúzst.

[13. Elvileg már kész lennénk, de mivel imádom a csillámot, gondolom Internetországban nem csak én vagyok így vele, ezért egy kis Fix+-t és vörös csillámot kevertem, hogy egy finom csillogást adjon az áfonyavörösnek. Illetve egy málnaszín vizesen csillogó szájfényt használtam a számon.]
 


Remélem tetszett! ^_^

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe