8/10/2010

Kleopátra smink - tutorial

Ezt a sminket nem is tudom minek kéne neveznem. Sokkal inkább egy 'burleszk sminket' szerettem volna csinálni, mégis ez lett belőle. Tegnap este megcsináltam egyszer, akkor füstös volt [nem volt a szemhéj és s ránc között hézag], most inkább 'kleopátrás'.


1. Lealapoztam az arcom, a szemhéjamra tettem egy kis bázist [MAC - Paint Pot - Soft Ochre], illetve a mélyítő vonaltól, a halántékom felé egy fényes, krémes festéket [MAC - CCB - Shell]. Ettől majd szebben fog csillogni az arany.
2. Egy kis púderecsettel okker-óarany szemhéjport [Kryolan - SP 222] vittem fel a fényes szemhéjfestékre.
3. A szemhéjamra felvittem egy kicsit zöldesen-narancssárgán csillogó arany pigmentet. [MAC - Old Gold] A széleit könnyen bele lehet a másik arany színbe dolgozni.

4. Ezután egy lapos, ferde szemöldökecsettel húztam egy vonalat a ránc fölé, követve annak ívét. Ehhez egy olyan barna festéket használtam, ami zöldesen csillog. [MAC - Club]

5. Ugyanezzel az ecsettel a felső részét a vonalnak elkezdtem feljebb húzni.

6. Visszamentem erre a vonalra és egy sötétzöld színt [MAC - Humid] használtam, felfele satírozva, de nem mentem vele olyan magasra, mint az előzővel.

7. Egészen a vonal aljára tettem egy kis matt feketét [MAC - Carbon], hogy kicsit mélyebb legyen a vonal.

8. Egy pufi ecsettel elsatíroztam az esetleges éles vonalakat, amik a szemöldököm felé esnek.
9. Egy fekete ceruzával kihúztam a felső szempilla vonalam egészen vékonyan, illetve az alsó vízvonalam.

10. Egy puha barna ceruzával vastagon meghúztam az alsó szempilláim tövét. [Essence - Hot Chocolate]

11. A ferde ecsettel a ceruzára is tettem egy kis Club szemhéjfestéket. Az alsó széleket egy tiszta ecsettel finomítottam.

12. Hogy élesebb és sötétebb legyen a felső szempilláim tövében a vonal, egy tussal [Ben Nye - fekete száraztus] meghúztam újra. Tettem a szemöldököm alá egy csillogó testszínű fényt.

13. Szempillaspirál. Pirosító [ebből én kettőt használtam, az első egy sötét, kékes rózsaszín arany csilámmal, a másik egy matt, barackos rózsaszín.] Bronzosító, amiből az orromra is tettem.
14. Cseresznyepiros szájfény.

[Amúgy én elfelejtettem a szempillaspirált, csak sokkal később jutott eszembe. :D]

2 megjegyzés:

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe