8/12/2010

Rocker/gótlány smink #2 [vizes smaragd] - tutorial

Ehhez a sminkhez igazán nem szükséges sok dolog, de szerintem nagyon látványos. Kell hozzá egy fekete ceruza, egy szemhéjfesték, testszínű púder és szájfény [esetleg zselés tus, vagy krémes fekete szemhéjfesték + szempillaspirál, rúzs].


1. Lealapoztam az arcom, kontúroztam, púderrel fixáltam. Carmexet tettem a számra.
2. Egy fekete ceruzával beszíneztem a szemhéjam mozgó részét, majd egy tömött lapos ecsettel ellágyítottam az éles vonalat.

3. Ezután ugyanazzal az ecsettel olyan szemhéjfestéket vittem fel, ami fekete, de benne sötétzöld csillámok vannak. [Artdeco - #318]

4. Ennek a sminknek az a lényege, hogy belülről haladunk kifelé, az éleket mindig ellágyítva. Így ismét rámentem a szemhéjamra fekete ceruzával, arra megint sötétzöld csillámos szemhéjfesték került. Ezt addig ismételtem, amíg elértem a kívánt formát.
5. Kihúztam az alsó szempilláim tövét fekete ceruzával és egy 'ceruza' ecsettel felvittem rá a szemhéjfestéket, ugyanezzel az ecsettel elmaszatoltam az éles vonalat.

6. Testszínű púderrel és egy pufi segítségével az összes külső kontúrt belemostam a bőrömbe. [A szemem alá hulló festéket letakarítottam egy nagy púderecsettel.]
7. Kihúztam a vízvonalat, szempillaspirál. Ezután tettem egy kis rúzst a számra – kézzel beledolgoztam. Megrajzoltam a szemöldökömet, direkt egy világosabb barna porral. Ha ’rendes’ szemöldököm lenne, akkor is egy kicsit világosabb színnel tölteném ki.
8. Matt pirosító [Ben Nye - Natural Blush] került az arcomra, egy folyékony arcfényből [W7 - Moon Light] pedig a szemöldököm fölé is tettem. A szemöldököm alá egy hideg arany csillogású szemfesték került.
9. Most jön a móka része a dolognak, amitől kicsit látványosabb, plasztikusabb lesz az egész egy hagyományos füstös szemnél. Egészen ragacsos, átlátszó szájfényből épp csak egy cseppet tettem a kézfejem hátára. Egy lapos rúzsecsettel a felső szempilláim tövébe vittem fel belőle vékonyan – nem akartam, hogy esetleg a szemembe folyjon. A széleit a lapos ecsetemmel, illetve a jól bevált szemhéjfestékkel elmaszatoltam.
[A szájfény helyettesíthető zselés tussal, krémes fekete szemhéjfestékkel, vagy a MAC régebben gyártott egy Eyeglass nevezetű terméket, azzal is. (Az Eyeglass ugyanolyan, mint mondjuk egy szájfény, csak kevésbé ragacsos, kifejezetten a szemen elérhető vizes hatásért fejlesztették ki.)]

10. Ugyanezzel az ecsettel még egy kis szájfényt vittem a számra. [Persze nagyon feketének nézett ki, ezért rámentem egy újabb réteg rúzzsal. Persze ha valaki idegenkedik az ilyen hullaszerű hatásoktól ezt nyugodtan kihagyhatja. Végülis rockerlány smink kapcsán jó ötletnek tűnt. :D

Igazából a szájfény egy idő után felragad a rác fölé is, de nem baj, jól néz ki. Be fog ráncosodni, ha valaki ezt képtelen lenne elviselni, akkor a szájfényt helyettesítheti, a fent említett dolgok valamelyikével, vagy csak egy kis irizáló/fénylő szemhéjport tegyen a szemhéja felső szempilláihoz.

A képeken sajnos nem látszik, hogy igazából milyen szépen csillognak a fények a bőrön.

4 megjegyzés:

  1. Gyögyörű lett, ez a szájfényes megoldás nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Köszi, örülök, hogy tetszik.

    VálaszTörlés
  3. Annyira klassz :) imádom az ilyen jellegű, hatásos dolgokat. Csináltam hasonlót, mondjuk az enyém zöldebb lett, és csak tust használtam, nem szájfényt, nadelényegalényeg, ennek a bejegyzésnek nagyon örülök.

    VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe