8/07/2010

Rúzsozással kapcsolatos tippek és trükkök

Elvileg ez ennek a 'sorozatnak' az utolsó része. Hamarosan írok valami sokkal szórakoztatóbbról, milliónyi ötletem van, csak úgy fest időm nincs.

Fontos arra emlékezned, hogy akárhányszor átfested a hajad valamilyen más színűre vagy árnyalatúra, a rúzsod is hozzá kéne igazítanod.

Ha kicsit sárgásak a fogaid, akkor jobban teszed, ha tartózkodsz a világos, illetve sápadt rózsaszín rúzsoktól. A meleg, sötét árnyalatok sokkal jobb választásnak bizonyulhatnak.

A szín kissé változhat a különböző fényeknél. A hideg, kék fényeknél a hidegebb árnyalatú rúzsok jobban néznek ki, habár például a lilás árnyalatok sokkal intenzívebbek ilyen megvilágításban. A meleg színek, mint a barnák, a korallvörösek, a narancsok kevésbé élénknek és szürkének tűnhetnek, esetleg zöldesnek. Sárgás fénynél, mint a gyertyafény minden meleg, arany-narancssárga szín pompásan fest, amíg a hideg színek kevésbé teltnek és kevésbé tisztának. Ha csak a hideg színek állnak jól, akkor a tiszta, hideg-arany helyett próbáld ki azokat az árnyalatokat, amik közelebb állnak a vöröshöz.

A vörös rúzs felélénkíti a fáradt bőrt, de ugyanakkor szigorúvá is teheti az arcvonásokat.

Sok nő bőrtónusa világos és mégis abba a hibába esnek, hogy sötét, erős színeket választanak. Ettől az arcuk „vámpíros” lesz, más szóval a szépségük áldozatául esnek. A világos hajat és bőrszínt általában a világos színek emelik ki.

Az életkor is egy fontos tényező. Az idősebb nőknek jobban áll egy természetes, világos árnyalat, mivel a nagyon élénk színek szigorúvá teszik az arcot és kiemelik a ráncokat.

Idősebb nők számára szintén jobb választás egy tartós rúzs, mert a kor előrehaladtával a száj vonala kevésbé lesz határozott[, illetve ha a száj környéke nagyon ráncos] így a nem tartós rúzs könnyen elfolyik.

Rúzsozás előtt dörzsöljünk az ajkunkra egy kis vizes fahéjport, vagy egy kevés fahéjolajat. [Egyetlen csepp elég, mert sokan érzékenyek rá.] Próbáljuk ki a niacin tartalmú ajakdúsítókat. A niacin a B-vitamin egyik formája, amely serkenti a vérkeringést így, az ajkakat dúsabbnak mutatja.

Használjunk bőrszínű ajakceruzát az alsó ajak középső részén, ezzel teltebb hatás érhető el, akárcsak a színjátszó rúzzsal.

Ha eltört a rúzsunk, tartsuk a törési felületeket gyertya lángjában egy-két másodpercre [egyébként kormos lenne a lángtól], majd nyomjuk össze. Tartsuk kistányéron, és tegyük a hűtőszekrénybe, amíg megszilárdul.

1 megjegyzés:

  1. áh nagyon jók ezek az ajaknagyobbító trükkök,főleg hogy a fahéjt is imádom :D a szám is vékonyka szóval majd kipróbálom :))) köszi :)

    VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe