10/04/2010

MAC - Disney Venomous Villains - gondolatok

Ma voltam a MAC-ben a kis csomagocskámért. ^_^

[Elég csúnyán megfáztam, és ilyenkor semmi kedvem angolul is megírni ugyanezt.]

Itt vannak a képek.


Látni, hogy a szemhéjfesték mennyire pixeles, ahogy nő a kép ez vajul valamennyire. Viszont Maleficent hollója sem tökéletes - nálam ez a legnagyobb.

Nagyon vártam ezt a kollekciót, hosszú idő után talán az első volt, ami felkeltette az érdeklődésemet, mégis egy kicsit úgy gondolom, hogy temptalia.com-on sokkal meggyőzőbbek a képek mint a valóságban a termékek. "Fú, de jó lesz, isteniek a színek!" Aztán megláttam őket élőben.
Megragadom az alkalmat és teszek egy kis kitérőt, megemlítem azt, amit már egyszer le akartam írni mégsem tettem. Az utóbbi időben a MAC kollekciói eléggé hidegen hagynak. Egyszerűen azt látom, hogy nincsenek úgy színek, kihoznak rengeteg olyan "új" színt, amiket az állandó színek között is megtalálhatok. Tulajdonképpen minimális az eltérés 2 szín között, kicsit talán más a fényük, a csomagolás, de nem olyasmi, amiért kiadnék pluszba X ezer forintot. Persze, vannak jó színek, amiket szeretnék ismét látni, ilyen például a 'Parrot', a 'Port Red', a 'Queen's Sin', illetve számtalan MES és MSF. Azt meg sem merem említeni, hogy a pigmentáltság egyre rosszabb...
Ezután a vargabetű után folytatnám. Engem személy szerint kiráz a hideg a Disney-től. Egyszerűen annyira ostoba a legtöbb figura, kifejezetten idegesítenek. Emlékszem, pár éve voltak Disney-s ajakbalzsamok, azoktól is a hideg futkosott a hátamon és csak arra tudtam gondolni: "Nehogymár ezt megvegyék felnőtt emberek! Hogy lehet valami ennyire gyerekes?!" Elismerem, hogy általában nagyon különlegesek a színek - régebben legalábbis azok voltak -, de a Disney figurák a játékboltokba valók. Tényleg remek üzleti fogás, hisz az összes komoly gyűjtő megveszi. Az például egy olyan kollekció volt, amiből nem vettem egyet sem, pont ezért. És el sem tudom képzelni, hogy ez valakinek komolyan tetszik.

Valóban egy hatalmas kollekcióról van szó, igazi gonosztevőkkel, habár Dr. Facilier-ről fogalmam sem volt ki az.

No, térjünk át a csomagolásra. Tetszik, hogy minden karakternek külön színe van és szerintem nagyon ötletes az is, hogy vázlatszerűen vannak a csomagoláson. Személy szerint jobban szeretem a matt csomagolást, viszont ez a fényes fekete sem rossz, csak nem szeretem, amikor ujjlenyomatos lesz. :( Két dolog nem tetszik igazán. Az egyik az, hogy mind a 'Greasepaint Stick'-ek és a körömlakkok mostohagyereknek néznek ki. Nincs hozzájuk csilli-villi Disney-grafikás doboz. A másik az, hogy a csomagolásokon a képek elég pixelesnek néznek ki. Például az 'Evil Queen' koronája nem sárga, hanem apró vörös pöttyök vannak benne. Illetve sokkal inkább néznek ki ráolvasztott fóliaképeknek mint rányomtatott grafikának. Mivel tanulmányaim részét képezi a design, azt kell mondanom, az ilyen apró, de annál fatálisabb hibák igénytelenséget jelentenek a számomra. Pedig állítólag a Disney nagyon ügyel az arculatára... Vagy például jobban tetszenének a figurák is, ha valamilyen egyedi mozdulatot tennének és nem érezném azt, hogy egyszerűen csak kivágták a rajzfilmből a képet. És igen, ha már többet kell fizetnem valamiért, mert a Disney is részesedik a bevételből, akkor szeretnék valami igazán igényeset látni már a csomagoláson is.


Mivel elég sokszor érzem azt, hogy "van ennél a színnél jobb", így összegyűjtöttem azokat, amiket szerettem volna - diákként a forrásaim végesek - és mi az, ami nagyon hasonlít hozzá, vagy szerintem esetlegesen még jobb választás lehet. Illetve mi az, ami kihagytam és miért. Érdemes temptalia.com-on megnézni az alternatívákat.

Pirosítók, Beauty Powderek: Egyedül az 'Oh So Fair' fogott meg, ezért a többit nem is nagyon néztem. Gyorsan megállapítottam, hogy "Ó, ilyesmim van.", vagy "Jé, ez pont olyan, mint az." Eléggé világos a bőröm, szóval egy sötétebb, intenzívebb szín életem végig kitartana, másrészt a pirosítóim nagy része limitált és így is van 2 olyan, amit eddig csak egyszer használtam.
Liquid Powderek: Szerintem bármi más highlighter megteszi. Az Illamasquanak vannak nagyon hasonló termékei, sőt színben sokkal jobbak. Felvitelkor nem porszerű, hanem inkább olyan mintha nedves - és hideg - lenne. Viszont ha túl sok, akkor összecsomósodik a bőrön. Ez biztos megéri?
Strange Potion: Pár éve, szintén limitáltan volt egy nagyon hasonló szín. Mellesleg a MAC-nek milliónyi hasonló barackos-korallos szájfénye van.
Heartless: Szép, piros. Viszont a Port Rednél és s a Queen's Sinnél még soha jobb vörös rúzst nem láttam. ;) [Amúgy meg nem hordanám gyakran. :( ]
Toxic Tale: Ezt egy különleges színnek éreztem, de november elején szorosabb barátságot kötök a MUFE #39-es rúzsával. MAC-tól a Costa Chic hasonló, kissé világosabb. Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy melyik rúzsra emlékeztet, egy tavalyi kollekcióban volt talán, szinte teljesen ugyanez a szín.
Körömlakkok: Az Orly-nak lesznek teljesen ilyen színei. Egyedül a Bad Fairy, ami különleges. Mellesleg az Orly 10 dollár - nálunk egy sima körömlakk 1620 forint, de ezek kicsivel többe fognak kerülni - a MAC 3300 Ft.
Brash & Bold: Hatalmas csalódás, alig van színe.
Resort Life: Ehhez nagyon hasonlít a 'Sugarrimmed' Dazzleglass, de abban vannak apró kékes csillámok a rózsaszín mellett, ez főleg rózsaszín.Ezzel a színnel a Lillyland kollekcióban már találkozhattunk. [Sajnos elvileg az összes Lipgelée-t megszüntették, szóval már sosem teszek szert az egyik nagy kedvencemre, de közülük a Moonstone-ra hasonlít.]

5 megjegyzés:

 1. Engem se tudnak csak azzal megfogni, hogy Disney. Nálam jobban senkit se hagy jobban hidegen ezek a mesék. :)

  VálaszTörlés
 2. Én személy szerint örülök, hogy a körömlakkok "mostohagyerekek", mert elég gáz pl. a dalmatás csomagolás.

  VálaszTörlés
 3. Mindenesetre nekem furcsa, hogy a Disney kollekció része, mégsem néz ki annak. De tény, jobb így.

  VálaszTörlés
 4. Névtelen6/10/10 10:24

  Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
 5. Névtelen29/8/11 20:03

  Nem tudom mióta gyerekes a disney, nem csak gyerekeknek találták ki....alíz csodaországban, aladdin, kis hableány,oroszlánkirály, s még sorolhatnám...

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe