10/01/2010

ORLY - Bonder + Sec 'n Dry teszt / review

Firstly, I'm adding the English version tomorrow. ^_^

Az az igazság, hogy nagyon gyengék a körmeim, törékenyek, vékonyak, szárazak, hámlanak, szóval semmi olyasmi, ami esztétikus lenne hosszú ideig lakk nélkül. Viszont a sima lakkok a második nap délutánjára teljesen felrepedeznek, lekopnak. Azt hiszem, megtaláltam a megoldást a problémáimra, habár mindig is tudtam, hogy egy minőségi alap és/vagy fedőlakk lesz az...


Hogy őszinte legyek, sokáig nem is gondoltam, hogy nálunk kaphatóak az Orly körömlakkok, de mint mindig, a gugli a barátom volt. Kedden felkerekedtem és elmentem a Dohány utca 40-be, hogy vegyek egy Bondert és egy Sec 'n Dry-t. [Közben lett egy új szerelmem is, de erről majd egy későbbi posztban írok.]

Az Orly szinte összes terméke 7,5 ml, 18 ml és 120 ml kiszerelésben kapható. Nekem nagyon tetszik a csomagolásuk - esetünkben - matt üveg, gumi borítású, lila kupakkal. Jó megfogni, nem csúszik ki a kezemből.

Orly - Bonder [alapozólakk]
Sokan nem szeretik, de sokan imádják. Úgy látszik ez egy elég erősen véleményt megosztó termék, ami mint tudjuk, a legtöbb jó dologra igaz. ;)
Először a tartósságot vettem figyelembe és ezt nem tudom külön-külön értékelni a kettőnél, mivel egyszerre használtam őket. Remélhetőleg ez a szokásom sokáig meg is marad.

No, de miért nem kedvelik? Állítólag, ha valaki sokáig használja, akkor elszínezi a körmöket. Ez szép-szép, de gyenge indok. Akik rendszeresen használnak körömlakkot tudják, hogy a körmök így, vagy úgy, de idővel elszíneződnek kissé. Például nekem a vörös lakkok mindig neon pinkre fogják be a  körmeim, ha nem lakkozom újra, akkor 1-2 napig úgy is maradnak.
Mit is csinál? "Speciális gumis alaplakk, amely biztosítja a rugalmas köröm és a rugalmatlan fedőlakk közötti biztos kötést. Ezzel megelőzhető a lakk repedése, leválása, akár két héten át." Az ilyen ismertetőknél mindig felmerül bennem a kérdés, hogy ez vajon egy idealizált világban elképzelt nővel történhet, vagy azzal, aki mos-főz-takarít-gyereket nevel...? Ennek megtudakolásához kedden felkentem, tegnap hajat mostam és csak ma délutánra az egyik körmömön pattogott le egy kicsit - hozzá kell tennem, hogy nekem ez a körmöm szinte hetente letörik.
Az illata semmi különös, átlagos, vagy talán annál kicsit erősebb körömlakk szaga van, persze ezt is csak akkor érezni, ha közelről beleszagolunk az üvegbe.
Egy rétegben vittem fel, majd hagyni kell megszáradni. Az üvegben narancssárgának néz ki, de a körmökön olyan mint egy sima átlátszó, nem túl fényes lakk.


Miután megszáradt felvittem 2 rétegben a MAC 'Vintage Vamp' nevű körömlakkját. Erre jött a fedőlakk.

Orly - Sec 'n Dry [fedőlakk]
Ez egy gyors mélyszárító- és fedőlakk."A frissen felkent, nedves lakkra is alkalmazható. Gyorsan áthatol a körömlakk rétegeken, megszárítja azokat és extra kemény védőréteget képez a felszínen." És valóban. Felkentem a még nedves körömlakkomra 1 rétegben, 2 perc sem telt el és már teljesen száraz volt. Alig akartam elhinni. A világ egyik legjobb mélyszárító fedőlakkjának a Seche Vite Dry Fast Top Coat-ot tartják. Nos, nálunk ez szinte elérhetetlen. Külföldről megrendelhető, vagy ha valaki nagyon szeretne, akkor vehet egyet egy belvárosi luxus szépségszalonban 3500-4000 forintért, amit személy szerint kisebb fajta rablásnak tartok, az Orly-é jóval olcsóbb.
Ő egy sima átlátszó lakknak tűnik, de ha beleszagolunk, akkor érezhetjük, hogy iszonyatos aceton szaga van.

Mindkettő 18 ml és együtt 3565 forintot fizettem - gondolom azért, mert nem vagyok regisztrált 'szakmabeli' [a legtöbb helyen a magánszemélyektől 10%-al többet kérnek]. [Neten elvileg 1620 forint, de 1500 a postaköltség, ezért megéri személyesen megvenni őket.]

Ár / Price: 1620 Ft
Méret / Size: 18 ml
Termék / Product: 5/5
Csomagolás / Packaging: 5/5
Minőség / Quality: 5/5
Összességében / Overall: 5/5
Megvennéd-e újra? / Would you purchase it again?: Igen. / Yes.

4 megjegyzés:

 1. Én is használom a Bondert. De én fedőlakknak a Won't chipet vettem meg. Én is nagyon elégedett vagyok velük. Igaz a színes lakkja már annyira nem vált be. Nekem most nagy kedvenc a Crystal Nails lakk.

  VálaszTörlés
 2. Szia,
  bevált az alaplakk? Mert nekem is nagyon törik és szeretném kicsit növeszteni. Vhol olvastam, hogy lehet rá zseléréteget húzatni és az is használ -a tartósságnak is- de elég szkeptikus vagyok.
  Köszi

  VálaszTörlés
 3. Szia!

  Nekem bevált, amikor egy hónapig folyamatosan használtam, akkor nagyon megerősödtek a körmeim. De ez nem igazán eresíti a körmöt, hanem jobban tapad rá a lakk, mert a kemény festék és a rugalmas köröm között egy átmenetetet képez. Állítólag az Orly - Nail Armor lakkjától lesznek nagyon kemények és erősek a körmök. [Majd kipróbálom nemsokára.]
  A zselét mondták nekem is, de én inkább olyanokat hallottam róla, hogy lefoszlik a természetes körmökről és csúnya lesz. Nem tudom, hogy ez igaz-e.

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm!
  (Annyira bosszantó, mert csak két köröm törik :D)
  Megnézem hátha itt is árulják ezeket az orlykat.
  Lehet amúgy a zseléset is lakkozgatni kell mint a sima lakkot, csak gondolom ahhoz meg uv-lámpa kéne :/

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe