2/21/2011

MAC - Face and Body Foundation [alapozó]

Kezdjük a színekkel. 13 színben kapható, így nagy eséllyel mindenki talál a bőrének megfelelőt. A 'Face and Body' színek nevei viszont különböznek az általános NW vagy NC elnevezéstől. Itt simán N és C van, melyet egy szám követ. Ebből a különbségből is látszik, hogy talán nem úgy sárgás, vagy rózsaszínes, mint a többi.

Korábban már leírtam, hogy az NC a Neutral Coolt takarja [sárgás bézses bőr], az NW pedig a Neutral Warm-t [rózsaszínes bézs bőr]. A C a Cool, tehát sárgás-zöldes; míg az N, a Neutral, inkább a bézses bőrhöz megfelelő. Ezen kívül fontos még észben tartanunk azt, hogy a kisebb számok a világosabb, a nagyobb számok a sötétebb színeket takarják. Tehát egy C1-es alapozó a világos sárgás bőrhöz megfelelő.
Az NC/NW és C/N közti váltás valahogy úgy képzelhető el, hogy a C1 az NC15/20, az N1 pedig NW15/20-nak felel meg.

[Van egy harmadik/ötödik - kinek hogy tetszik - elnevezés a W, mint Warm, és rózsaszínes bőrre való. Ezzel még sosem találkoztam, de nem kizárt, hogy a MAC Pro üzletekben kapható, ahogy ott találunk NC15-nél világosabb, akár fehér, alapozót is.]


Egy vízbázisú, vízálló alapozó, amely hosszan-tartó, természetes fedést biztosít az arc és/vagy a test számára. Minden bőrtípushoz ideális. A Face and Body Foundation vékony, természetes fedést biztosít egy könnyen eldolgozható, vízbázisú formulával. Széles színskálával áll rendelkezésre és számos olyan összetevőt tartalmaz, amelyek ápolják, lágyítják és hidratálják a bőrt. Professzionális eredményt biztosít, amely megfelel a fotózás alapkövetelményeinek és ideális az arc és a test tökéletesítéséhez.


"A water-based, water-resistant foundation that provides long-lasting, natural coverage for face and/or body. Ideal for all skin types. Face and Body Foundation provides sheer, natural looking coverage in an easy to blend, water-resistant formula. The long-lasting formula is available in a wide range of colours and contains several emollients to help moisturize and condition the skin. It delivers professional looking results that meet the exacting standards of beauty photography and is ideal for perfecting the face and body."


Először a csomagolásról.
120 ml nagyságú, műanyag flakonban van [régebben lehetett kapni 30 ml-es flakonban is, de ha jól tudom már nem árulják és ár szempontjából is a nagyobb érte meg jobban]. Ez nekem tetszik, könnyen kijön belőle és nem törik el, ha esetleg leesne. A feje csőrös és a kupakot rá kell csavarni. Szerintem, hogy őszinte legyek, a kupak nagyobb, mint a fej ezért, amikor felrázzuk az alapozó egy része a kupakban köt ki.- Ha mindig felrázzuk, mert fel kell rázni, akkor ez elég sok alapozót ellop. [No igen, akár ujjal is le lehetne fogni a lyukat a tetején, de ilyen árért inkább csináljanak jobb kupakot rá.]







Mint az előbb már írtam, használat előtt jól fel kell rázni. Erre azért van szükség, mert ugyan vízbázisú, de narancsmagolaj van benne  és ezért könnyen két részre válik szét. Magyarul a tetején lesz egy sötétebb réteg az alja pedig ennél világosabb lesz. [Ezt elfelejtettem lefényképezni, viszont az enyémnek már csak alján, így nem is látszik igazán. :(]
Maga az alapozó nem túl sűrű, viszonylag könnyen folyik. Valóban nagyon könnyen eldolgozható a bőrön. Érzésre könnyű, illetve nekem tényleg olyan érzésem volt tőle, mintha valami nagyon jó, tápláló dolgot kennék az arcomra.

Amikor kipróbáltam az volt a reakció, hogy 'hú, nem veszem meg... ez csillog'. Végül sosem bántam meg ezt a vételt. Bőrfénye van, de nem az a szolid-kiemelő fény, mint a Pro Longwearnek, hanem az a kifutó/a sziklákon napozó sellő-fény. Szerintem ez a csillogás/fény az, ami segít tökéletesíteni az arcot.
Az illatát tekintve nem teljesen szokásos MAC-alapozó illata van. Nem tudnám mihez hasonlítani, annyira nem jó, de zavarónak sem zavaró. [Nem tudom, hogy talán csak pszichológiai hatás vagy nem, de sorra szagolgatva  a többihez képest tényleg más az illata, mintha citrusosabb lenne - bár még mindig nem szagolgatnám csak úgy magában.]

Általában az arcomra húzok vele pár csíkot - egyenesen a flakonból - majd egy 187-es ecsettel dolgozom el. Sima alapozóecsettel is lehet persze. Az a tapasztalatom vele kapcsolatban, hogy nagyon szép a bőrön, de a 187-es valahogy megszívja magát vele és egészen összeragadnak a szálai. [Néha 1-2 szál ki is jött, de ezt normálisnak könyveltem el annak ellenére, hogy más alapozónál ilyen nem történt.]



Miután eldolgozom az ecsettel kicsit ragadós érzetet hagy a bőrön, de ez elmúlik amint megszárad. Általában ezt nem vártam meg, hanem egyszerűen csak lepúdereztem a T-zónában. Tartós, még este is arcomon van, habár amikor lepúderezem szinte teljesen matt, napközben kicsit fényesedik, de nem katasztrofálisan. Sőt, nekem pont így tetszik, mert átmenet a matt és a fényes között. Télen előfordult, hogy nem tettem rá púdert - nyáron inkább azért is púdereztem le, hogy nehogy azt higgyék ennyire melegem van, szóval én nem vagyok elég bátor hozzá melegben. Szerintem említésre méltó az is, hogy nyáron viszont bírja a meleget, nem folyik le az ember arcáról.




A fedése gyenge, nem fedi el a bőrhibákat, de építhető. Szerintem ez az alapozó ideális nyárra, amikor szereti az ember a ragyogó bőrt, vagy télre egy kis egészséges fényért. Nekem N2-es volt, ami az én világos NC15-ös bőrömön talán sötétnek tűnhet, de nem volt az, nyáron pont ideális. Ennek az az oka, hogy nem fed túl erősen és könnyen eldolgozható a széleken. Nem használtam mindig magában, sokszor raktam bele matt alapozókba, vagy sárgás tónusúhoz, hogy is színkiegyenlítés/csillogás miatt.
Nem tartalmaz fényvédőt, ezért nem mossa ki az embert a képeken, illetve ott csillog, ahol az ember arcát természetesen éri fény - képeken gyönyörűnek, egészségesnek néz ki tőle a bőr.


Nem értek egyet a MAC-kel, miszerint minden bőrtípusra ajánlott. Ez az a mondat, amit utálok, mert senki se mondja, hogy a száraz bőrre ugyanaz lesz jó, ami egy zsírosra. Sok olyan összetevője van, ami jó a bőrnek, ez tény. Szerintem ez az alapozó inkább azoknak lehet jó választás, akiknek száraz a bőrük, vagy normál.
A száraz bőr hamarabb beszívja, nem biztos, hogy meg kell várni a sztáradást/púderezést.
Zsíros bőrre nem ajánlanám [a legtöbb zsíros bőrű ember inkább a matt hatást keresi, mint a még egy lapát csillogást] és olyanra sem, akiknek pattanásaik/bőrhibáik vannak, mert a csillogás még jobban kihozza őket.


Ár / Price: 9200 Ft / 32,50 USD
Méret / Size: 120 ml / 4 US fl oz
Termék / Product: 5/5
Csomagolás / Packaging: 4/5
Minőség / Quality: 5/5
Összességében / Overall: 4,9/5
Megvennéd-e újra? / Would you purchase it again?: Igen. / Yes.


Aki ezt mind végigolvasta, annak gratulálok a kitartásáért.

Posted: Monday // 18:52
Label: vélemény

15 megjegyzés:

  1. nici.21/2/11 19:04

    kicsit fogtam a fejem mikor láttam, hogy panaszkodsz milyen sok alapozó megy a kupakba. csavard le a kupakot és fogd be az ujjaddal és meg van oldva a probléma. :)

    amúgy végre valaki bővebben írt erről az alapozóról. :) régóta szemezgetek vele.

    VálaszTörlés
  2. Monday21/2/11 19:07

    Nem tudom, nem szeretem úgy felrázni az alapozókat, hogy a kis lyukat fogom be. Attól félek, hogy lecsúszik az ujjam róla és a fél szoba alapozós lesz. Szóval ha már kiadok több, mint 7000 ropogós magyar forintot rá, akkor igenis csináljanak olyan kupakot, ami nem ennyivel nagyobb.

    VálaszTörlés
  3. MissPirate21/2/11 19:17

    Az Aréna plázában nagyon undokok szoktak lenni.

    Legutóbb az Alléban pedig fogalmuk sem volt hol keressenek egy terméket, amit venni akartam...én hamarabb megtaláltam volna.

    A Váci utcai üzletben viszont csak jó tapasztalatom volt.

    VálaszTörlés
  4. Tamara21/2/11 19:20

    7000? Én úgy emlékszem, hogy 9000 ft fölött van egy kicsivel, nem?

    narancsmagolaj van benne, ha jól tudom, az illata is olyasmi, én nagyon szeretem. szerintem teljesen más az illata, mint a többi MAC alapozónak. :)

    szerintem azért érdemes kipróbálni többfajta bőrtípuson is, az enyém pl kombinált, de vízhiányos, ezt meg hipp-hopp beszívja és nem marad "vizes" a bőrömön.

    egyébként én is mindig felrázom, de nekem nem megy bele a kupakba. próbáld meg úgy, hogy az utolsó rázást "lefelé irányítod" hátha úgy nem marad ott alapozó ami kibuggyanhatna, amikor kinyitod.

    VálaszTörlés
  5. Fanni21/2/11 19:26

    Azt hiszem egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez lesz a nyári alapozóm:) Bár ennyit nem tudom, mikor fogok elhasználni, mert hatttttalmas mennyiség:) még a 40 milis studio sculptom is kifogyhatatlannak tűnik, pedig minden nap használom, még akkoris, ha csak boltba megyek. (épp azért, h nyárra elfogyjon, és jöhet helyette a face and body. egyszerre csak egy alapozót használok) Neked mióta van meg?

    VálaszTörlés
  6. Monday21/2/11 19:51

    @Tamara: Már odaírtam, hogy nem emlékszem, a héten megnézem pontosan mennyi. Arra emlékszem, hogy jó egy éve majdnem 8000 volt. Már mindenhogy felráztam, lehet csak az enyém selejtes, habár olvastam másoknál is belemegy a kupakba. A héten annak is utána nézek milyen olaj van benne.

    @Fanni: Nekem nagyjából ez a mennyiség egy évig tartott mindennapos használattal.

    VálaszTörlés
  7. Monday21/2/11 20:01

    @Tamara: Tényleg narancsmagolaj van benne az összetevők szerint. No, most hogy mondtad végigszagoltam az összeset és tényleg más. De annyira még is sem tetszik.

    VálaszTörlés
  8. Monday21/2/11 20:02

    *így

    VálaszTörlés
  9. Névtelen8/12/11 18:08

    Sziasztok valaki tudna nekem abban segíteni hogy az N2 es szín minek felel meg a studio fix fluid színeknél ? mert én Nc 25 öset használok .... légyszi segítsetek mert

    N2 = NC 25 ????

    VálaszTörlés
  10. Monday19/12/11 19:55

    Talán. Én inkább C1 vagy N1 vagyok, mint N2, de ez nagyon vékony és nem feltűnő. Ha N2 van rajtam, akkor az NC20-as alapozót szokta az eladó ajánlani színben, talkán az N3 jobb lenen NC25-höz, de ezt látni kell.

    VálaszTörlés
  11. Monday19/12/11 19:55

    *-k

    VálaszTörlés
  12. Névtelen28/3/13 22:37

    Szia!

    MAC alapozót szeretnék venni, de nem tudok dönteni, hogy Pro longwear, Face and Body, vagy Studio fix legyen. Inkább száraz a bőröm és természetes finish-t szeretnék, de azért fedjen is. :) Tudsz nekem ebben segíteni?
    Vagy esetleg jobbak a Bobbi Brown, Clinique vagy Chanel alapozók? Te melyik márkát szereted a legjobban?

    Köszi: Csilla

    VálaszTörlés
    Válaszok
    • Monday29/3/13 15:59

      Nekem a MACc a kedvencem; a Clnique-nél inkább rózsaszínesek az alapozók, a Chanelt nem próbáltam, a Bobbi is szép és könnyű, de az ár miatt szerintem inkább a MAC. Ha nagyon vékonyat szeretnél, ami nagyon szép, tápláló az a Face and Body, a Pro Longwear szerintem a formulája miatt szárít, ahhoz alaposan hidratálni kell. a Studio Fix vastag, ha nincsenek olyan bőrhibáid, amiket nagyon szeretnél eltüntetni, akkor szerintem a F&B a legjobb. Visont talán érdemes megnézned a Studio Tech-et, mert az természetes finisű, közepes fedésű vagy a vízbázisú Select SPF 15-öt, de ez utóbbi inkább matt [és a honlapjuk szerint nem létezik. O.o Lehet már megszűnt...?]. Nekem most a Mineralize Moisture a kedvencem és azért szépen, de inkább a közepes-gyenge kategóriába tartozik.

      Törlés
    • Névtelen29/3/13 17:04

      Köszönöm a részletes választ. Már annyira nem bírtam magammal, hogy elmentem a Westendbe, nagyon aranyos volt az eladó (azt hiszem Suzy volt a Smink és Stílus blogról), és pont a Mineralize Moisture-t ajánlotta, és a hozzá való korrektort a szem alá. Nagyon szép természetesnek néz ki, csak az alapozóból sajna pont nem volt az én színemben, azért át kell mennem a Váci utcába, de a korrektort elhoztam.:) Most legalább letesztelem, hogy bírja az egész napos strapát, meg hogy milyen természetes fényben.

      Köszönöm még egyszer, már sokat tanultam tőled a blogodat olvasva.:)

      Törlés
    • Monday30/3/13 13:35

      Szívesen. A MAC-es lányok sokat tudnak segíteni általában meg ők azért jobban ismerik a termékeket mint én. :)

      *Az előbbi kommentemnél meg az "azért szépen" "szépen kiegyenlít" akart lenni.

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Bloglovin' - Facebook - Google+

A kommentek a két napnál régebbi posztoknál csak jóváhagyás után jelennek meg. Nem célom a moderálás, erre azért van szükség, hogy biztosan mindent hozzászólást olvassak és kérdés esetén válaszolhassak rájuk.

 
Működteti a Blogger.
2010-2013 - Makeup Universe
© All rights reserved!
back to top