2/03/2011

MAC Pro Longwear [alapozó]

Alig vártam már, hogy kivégezzem a Vichy alapozómat és vegyek egy újat. Igen és végre az enyém lett ez a gyönyörűség. Szerelem volt ez [is] első kipróbálásra.
A dilemmám az volt, hogy ezt vegyem-e vagy a Clinique Even Better alapozóját. A Clinique mellett az szólt, hogy sok jót hallottam róla, illetve "csak" 6500 forint. Viszont a legvilágosabb szín is nagyon sötét volt a bőrömön, kifejezetten rózsaszínes, és mikor balga mód ezt bevallottam az eladó kisasszonny teljesen felháborodva közölte, hogy ők inkább a problémát akarják orvosolni ahelyett, hogy csak elfedjék azt. [Oké-oké, én ezt maximálisan megértem, de nem fogok egy ennyivel sötétebb alapozót megvenni. Viszont egyetlen egy szín volt az egész boltban, ami nagyjából jó lett volna, de ekkor már eldöntöttem, hogy nekem a MAC Pro Longwear kell.]

Amit a MAC mond róla:
"A long-wear foundation that gives up to 15 hours of wear in any environmental condition. Lightweight and creamy, applies smoothly to provide sheer to medium coverage. Even in hot and humid conditions, controls oil to keep skin fresh, natural and flawless. Provides everyday SPF protection."

Elvileg ez egy olyan alapozó, ami 15 órán át kitart mindennapos körülmények között. Könnyű és krémes, a fedése a gyenge és a közepes-átlagos között mozog. Akár forró és párás időben is, nem hagyja a zsírosodást elhatalmasodni, így a bőr tőle mindig frissnek, természetesnek és tökéletesnek fog látszani. Fényvédőt tartalmaz.





Pumpás üvegben van, ami szerintem higiénikus, illetve a pumpás része könnyen szabályozható - nem nehéz lenyomni, ezért lehet belőle egészen keveset, illetve egészen sokat is nyomni. Üveg üvegben van, így tanácsos vigyázni rá, nem dobálni. [Meglepő...] Szerintem a csomagolással kapcsolatban nincs semmi különleges rajta.

16 különböző színben kapható, a MAC alapozókra jellemző NC és NW felosztásban. NC színekből több van, mint NW-ből. Sokan nem tudják mi a különbség köztük. Így megragadom az alkalmat, mivel ez az első MAC alapozó tesztem, és leírom a különbséget. Az NC jelentése Neutral Cool azaz hideg tónusú bőrhöz való, sárgás alaptónussal. Az NW Neutal Warm, tehát melegebb árnyalatú bőrhöz való, a rózsaszínesebb bőrökhöz.
Hogyan lehet eldönteni, hogy ki melyik csoportba tartozik? Milliónyi megoldást hallottam már, például, hogy az arany, vagy az ezüst áll-e jobban, vagy hogy a csuklónkon az erek milyen színűek. Szerintem a legegyértelműbb és legegyszerűbb módja az, ha valaki barnul, akkor NC, ha viszont könnyen leég, akkor NW.


Amiért megvettem az az volt, hogy amikor kipróbáltam egyszerűen imádtam. Imádtam azt, ahogy a bőröm kinéz tőle, imádtam felvinni, az állagát, mindent.

A MAC Pro Longwear alapozók és korrektorok közös tulajdonsága, hogy nagyon sűrűek. Személy szerint szeretem őket használat előtt alaposan felrázni [ez inkább már csak amolyan berögződés nálam].
Talán azért is, mert nagyon tartós és sűrű, habár elég krémes és gazdag alapozóról van szó, szüksége van a jól hidratált bőrre ahhoz, hogy igazán szép lehessen. Így sokkal könnyebb eldolgozni a bőrön.
A másik, szerintem nem feltétlenül logikus dolog az, hogy inkább kézzel, egészen a bőrbe masszírozva körkörös mozdulatokkal, adja a legszebb eredményt. De ha valaki jobban szereti ecsettel felvinni az alapozóját, akkor nyugodtan csinálhatja úgy is. Nekem az a tapasztalatom, hogy kézzel tényleg szebb lesz, illetve a 187-es ecsetem szálai egészen megkeményednek tőle. Ki lehet mosni, csak kicsit talán többet kellett, mint egy 'átlagos' alapozót. Ha kicsit csíkosnak látom, akkor egy puha ecsettel átsimítom és kész is. Gyorsan kell vele dolgozni, mert ha megszárad, akkor tényleg mozdíthatatlan lesz.
Nem szoktam lepúderezni, a legtöbb alapozóra nem teszek púdert, mert száraz a bőröm és nem érzem szükségesnek. Szeretem ha a bőrömnek van egy egészséges fénye és nem teljesen matt. Ez az alapozó pont ilyen. Nem fényes, nem csillog, csak annyira, mint az egészséges bőr szokott normális körülmények között. Jelenleg nincs MAC-es púderem így nem tudom azzal milyen, de a Kryolanos transzparens púderemet nem szereti. Egyszerűen tökreteszi ezt a fajta egészséges bőr-látványt és olyan lesz, mintha tényleg lenne valami az arcomon - púder nélkül nem igazán látszik. Egyszerűen bőrnek néz ki, nem tudok rá mást mondani.
Sosem volt rajtam 15 órát, így nem tudom, hogy valóban kibírja-e, de 9-10 óra után letörölve a sminklemosó kendő alapozós, szóval tényleg tartós.
Nem érzem a bőrömön nehéznek, nem ragadós, olyan mintha nem lenne rajta, habár én jól beledolgozom. Ami a fedést illeti szerintem a mindennapokra nem kell ennél erősebb fedés. Pont átlagos-közepes, elfedi az apróbb vörösségeket, de nem tüntet el mindent. Néha az ember persze erősebb fedést szeretne, akkor viszont 2 rétegben, építve  is szép.
10-es fényvédőt tartalmaz. [Ezért képeken is jól mutat, nem fehéredik ki.]
Az illata olyan alapozó-illat, nem kifejezetten rossz, de semmi extra. Engem leginkább kicsit a temperára emlékeztet [de nem olyan erős]. Őszintén szólva lehetne kissé jobb az illata, vagy azt sem bánnám, ha nem lenne. A másik rossz dolog benne az ára. Ha emlékeim nem csalnak, akkor 8600 forintba kerül. Ezt kicsit soknak tartom. [A Studio Fix 7400, azt hiszem, de ehhez külön kis pumpás fejet kell venni, ha valaki szeretne hozzá, igaz, csak egyszer kell megvenni.]



Ha valaki MAC alapozót szeretne venni, akkor előtte kérje ki az eladók tanácsát. Nagy valószínűséggel tudnak is majd segíteni, amennyiben van határozott elképzelésünk azon kívül, hogy "valami alapozót szeretnék". Például érdemes elmondani milyen fedést szeretnénk, matt legyen, vagy természetes, milyen a bőrtípusunk. Ha ez mind sikerült, akkor kérjünk egy kis tégelyben mintát, próbáljuk ki otthon, bevált-e napközben, tetszik-e természetes fényben...
Személy szerint azoknak ajánlanám elsősorban, akik szeretnének egy nagyon tartós alapozót, ami kibírja az egész napos rohangálást [a metrón heringelődést, a lépcsőn szaladást]. Azoknak, akik szeretik a közepes fedést és azt, ha bőrük bőrnek néz ki. Nekem kombinált-száraz a bőröm és azt gondoltam, hogy ezek a fajta tartós alapozók inkább azoknak jók, akiknek talán kissé zsírosabb a bőrük [de nem nagyon]. Most, hogy ezt használom már egy huzamosabb ideje azt gondolom, hogy jó lehet azoknak, akiknek száraz/kombinált, esetleg enyhén zsíros a bőrük, de szeretik ha normálisnak, természetesnek néz ki. Mivel van egy finom csillogása ezért szerintem kifejezetten zsíros bőrre nem jó, habár van benne valami, ami kissé kontrollálja a zsírosodást.


Ár / Price: 8600 Ft / 29,50 USD
Méret / Size: 30 ml / 1.0 US fl oz
Termék / Product: 5/5
Csomagolás / Packaging: 4,5/5
Minőség / Quality: 5/5
Összességében / Overall: 4,9/5
Megvennéd-e újra? / Would you purchase it again?: Igen. / Yes.



[Holnap, világosban, lehet csinálok még pár képet.]

14 megjegyzés:

  1. Tamara5/2/11 18:18

    jó, hogy megírtad ezt, sokat segített. :)

    VálaszTörlés
  2. Monday5/2/11 19:07

    Szívesen. ^_^

    VálaszTörlés
  3. sminkkel5/2/11 23:33

    Én kértem már mintát MAC boltban, és sohasem kaptam. Ellenben legalább undokok, de legalábbis leereszkedőek voltak velem, amikor egyáltalán hajlandóak voltak odajönni hozzám. (Kivéve egyetlen eladót, akit személyesen ismerek.) Már annak a gondolatától is rosszul vagyok, hogy bemenjek a MAC-hez.

    VálaszTörlés
  4. Monday6/2/11 03:51

    Ezt már mondta más is és én is tapasztaltam. Egyszerűen nem értem az eladók egy részét. Régebben úgy láttam kedvesek és segítőkészek, de egy ideje teljesen megváltozott - már alig látok valakit a "régiek" közül. Azt nem értem bennük, hogyha az ember már tényleg arra adná a fejét, hogy vegyen egy 7-8 ezres alapozót [vagy akármit] és ki szeretné próbálni, ami teljesen érthető, mégis miért mondják azt, hogy nem adnak?! Senki sem akar pénzt kiadni feleslegesen.
    Nem vagyok sminkes, ahogy még sokan mások sem azok, ezért normális, hogy odamegy az eladóhoz - ahhoz, aki elvileg tudja mire jó, hogy kell használni - és megkérdezi. De amikor azt tapasztalom, hogy semminek sincs kint az ára, de tudni szeretném, akkor még ők vannak megsértődve, nem értem.
    Az amerikai MAC-esekről hallottam olyat, hogy tényleg úgy viselkednek az emberrel, mintha sminkes-szupersztárok lennének és a kicsiny "semmihez sem értő halandók" csak rabolnák az idejüket. Örültem, hogy nálunk normálisak, de ez tényleg kezd megváltozni.
    De néha szólnak neki, hogy ne adjanak a pigmentekből/csillámokból, mert sokan azt csinálják, hogy kérnek, de sosem veszik aztán meg. Szerintem az alapozókra ez nem vonatkozik, egyszerűen nem érdekli őket/nem akarnak adni. [Nem hiszem, hogy az az 1-3 nyomásnyi alapozó/korrektor tényleg tönkretenné őket...]

    VálaszTörlés
  5. Tamara7/2/11 21:10

    én is találkoztam már pár nagyon kellemetlen eladóval...
    de a legutóbbi alkalommal egy nagyon kedves lány segített nekem, mindent kipróbált rajtam, amit szerettem volna, folyton kérdezgette, hogy nem szúr-e az ecset (egyébként igen... biztos nem veszek mac ecsetet) és alapozó mintát is adott volna, ha nem fogyott volna ki a kis tégelyük, de azt mondta ha nekem van valami pici tégelyem, menjek vissza és tesznek nekem bele.
    szóval nekem vegyesek a tapasztalataim, de ha látom, hogy nagyon bunkó az eladó, akkor otthagyom és nem veszek semmit se, majd máskor/máshol.

    VálaszTörlés
  6. Névtelen8/2/11 12:21

    Akkor én halmozottan hátrányosan indulok, mert nem a fővárosban lakom, így ha rögtön nem veszek semmit, akkor nem fogok hetente a dugókban ácsorogni csak a MAC kedvéért. Tudtok ajánlani üzletet/eladót, ahol tényleg segítőkészek, és nem sajnálják az idejüket, hogy normálisan megmutassák melyik alapozó/árnyalat ideális a bőrömnek, és nemcsak rámondják, hogy jó lesz az (jobb esetben).

    Egyébként a miskolci Marionnaud-ban volt, h karácsonyra kaptam ecseteket. Anyukám bement, mivel tudja, h szeretnék többet. Az eladók rábeszélték a saját márkás ecseteket, h azok mennyire überjók (persze nem sajnos). És mikor karácsony után visszavittem őket, mondták, h visszacserélik nekem, m semmire nem alkalmasak szinte. Gondolom remélték, h valaki megveszi őket, aztán vissza már úgysem megy velük.

    Bocs a kitérőért :) De ha tudtok segíteni MAC ügyben, azt megköszönöm nagyon;)

    VálaszTörlés
  7. Monday10/2/11 00:09

    @Tamara: A MAC ecsetek nem szúrnak ha magadon használod őket. Mivel ők minden használat után mossák, naponta többször is akár, így az esetleg pár éves ecsetek kicsit szúróssá válnak. Az ecseteik tényleg szuperek, nem véletlenül kerülnek annyiba. [Legrégebbi MAC ecsetem már lassan 5 éves és olyan, mint amikor még új volt: puha, nem állnak szét a szálai, nem hullik.

    @Névtelen: Vegyes, hogy hol lesznek épp kedvesek [mert a boltok között is cserélődnek az eladók]. Az Aréna Plázában általában nagyobb a nyugalom, levegősebb a hely, talán érdemes ott próbálkozni először.

    VálaszTörlés
  8. Névtelen14/2/11 21:02

    Köszi a tippet! Meg is fogadom:)

    VálaszTörlés
  9. Névtelen17/4/11 12:30

    Névtelennek, egy másik névtelentől :) Menj a Váci utcába és ott a MAC mintaboltba. Én tegnap voltam és egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire kedves volt az eladó lány. Rögtön kiszúrta, hogy melyik szín az enyém. Fel is tette, megmutatta, hogy hogyan tudom rétegezni.Minden kérdésemre megválaszolt. Ennek ellenére nem vettem semmit, mert ilyen húzós árú alapozónál szeretném kihasználni a kedvezményt, úgyhogy a Joy-ban lévő 20 %-os kuponra majd megveszem az Allee-ban lévő Douglasban. Az Alle-ban is kedves csajt fogtam ki első alkalommal, rögtön fel is dobta a sminket, de nem volt okés a szín. Úgyhogy hallgattam rá és most van egy felesleges NW20-as Studio fixem .... Másodjára egy olyan undok lány volt bent, hogy bementem, szétnéztem és inkább az Estée Lauder bevételét nőveltem. Arénában még nem voltam.

    VálaszTörlés
  10. Névtelen28/4/11 23:58

    Sziasztok!
    Tegnap vettem meg a Mac alapozot. Kerestem egy kis leirast, hogy baratnomnek meg tudjam mutatni :)
    Mar most imadom az alapozot. A legjobb benne az hogy a 35 fok melegben nem folyik le az arcomrol. Kint elek Los Angelesben. Amikor beleptem a boltba egybol odajott az elado, hogy vegez a masik vevovel es segit nekem. Tobb szint is kiprobalt az arcomon. Annyira segito kesz volt. Otthon be sem mertem volna menni egy ilyen boltba, mert kinezik az embert mindenhonnan. Itt ez mas. Segitokeszek, erdeklodnek a hogy leted felol.
    Egyszoval merem mindenkinek ajanlani. En itt 26 dollarert vettem az kb 5000 ft plussz meg kellett hozza venni a pumpa fejet, ami 1000 ft volt. :) Igy is csak 6000 ftra jon ki. Kellemes meglepetes volt.
    Adelka

    VálaszTörlés
  11. Brigitta3/5/11 15:24

    En tegnap vettem meg ezt az alapozot az ALle-ban.
    Iszonyat sokat segitett az elado lany. (mondjuk sokat is vasaroltam). Felkent tobb szint is az arcomra,hogy tuti legyen a szin (NC30 lett ,de a 25 is elmenne )
    Csak jokat tudok mondani, nagyon cukik voltak :)
    Viszont az Arenaban eleg bunkok! :(

    VálaszTörlés
  12. Névtelen17/7/11 19:40

    A MAC-es "Hölgyek"-főként az Arena-ban-valóban kissé "furán" tudnak viselkedni. Egyikük-másikuk-és itt tényleg tisztelet a kivételeknek-valahogy félreértelmezi pozícióját és már-már megsértve érzi magát, hogy valaki történetesen kérdést mer feltenni, sőt, egyáltalán vásárolni szeretne. De lehet, hogy ezen "hölgyek" egyenesen a MAC márka tulajdonosi, netán fejlesztői élcsapatába tartoznak és csak "büntiből" kényszerülnek a "csúnya, undok vásárlók" mindenféle profán és nívótlan igényeit kielégíteni...Én sajnos ezt nem érthetem:-D

    VálaszTörlés
  13. Princessa8/8/12 08:11

    Én a Studi Fix Fluid-ot használom úgy két hete, zsíros a bőröm, és olyan árnyalatú (gyakorlatilag kreol), amire máshol nem találtam még valóban bőrnek kinéző alapozót. Az arcom ráadásul világosabb vagy 1-2 árnyalattal, mint máshol a bőröm, így nagyon hülyén nézek ki, ha az arcbőröm tónusához illő alapozót használok. A MAC alapozó valami csoda, mert nyár van, és ez "second skin" hatású réteg olyan természetes, hogy egyszerűen nem veszik észre, hogy alapozó van rajtam, csak megjegyzik, hogy milyen szépen lebarnultam. Nem púderezem, és kevésbé zsírosodik a bőröm.MAC FIX+-t szoktam rá fújni, ettől olyan hamvasan-tömöttebb a bőr, és még tovább tart. Nekem bírt már ki strandolós fröcskölést, és reggeltől késő estig tartó szaladgálós napokat is.
    A bőrhibákat az alapozó felvitele előtt Vichy Dermablend "mindentfedő alapozójának" egy világosabb árnyalatával, kis ecset segítségével lepöttyözöm, és úgy fél perc után Mehet rá az enyhén fedő MAC. Az eredmény: hibátlan!!!

    Azt tapasztaltam, hogy a MAC üzleteibe jó barátnővel menni, így megoszlik a figyelmük az eladóknak, te pedig nem érzed a kényszert, hogy azonnal vegyél valamit. Én az Arénába járok, velem mindig nagyon kedvesek, készségesek - bár nem mindig vásárolok, néha csak tesztelek ott, és felíratom a termék számát, majd akár pár hónap múlva megyek vissza érte. Tény, hogy kisminkelve, mosolyogva közelítek feléjük, lehet, hogy ez van rájuk jó hatással.

    A MAC drága, viszont akinek nincs bababőre, érdemes erre áldoznia, mert önbizalmat vesz, tégelyben, ami nem csak pár órára szól.

    (P.Negra)

    VálaszTörlés
  14. Névtelen22/5/16 14:46

    Annyiban itt kijavítanám a dolgokat, hogy az NC valóban sárgás tónusra való, tehát MELEG tónusúra, az NW pedig a rózsaszín hideg tónusúra. Kicsit zavaró, de az az elmélet mögötte, hogy pl a sárga tónusú bőrt egy rózsaszínes alapozóval lehet semlegesbe hozni. A baj csak az hogy ez nyilván butaság, mert akkor az egész testedet be kéne kenni, hogy ne tűnjön rózsaszínnek/szürkének a fejed...de ez csak az elnevezés, feltételezem, hogy akinek sárgás a bőre annak nc színeket javasolnak, de mindenképpen legyünk tudatosak, kérjük hogy kenjék fel, menjünk ki napfénybe, és jól nézzük meg. Akinek sárgás a tónusa, de pl könnyen kipirosodik az arca, az nézze meg a nyakán, mellkasán!

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe