3/26/2011

Hakuhodo ecsetek

Elég mozgalmas hetem volt, időm sem volt posztolni, ezért felüdülésként ért, hogy tegnap délután végre a kezemben tarthattam azokat az ecseteket, amik már másfél éve vezették a 'valaha szeretnék belőlük' listát.

Számomra Japán leginkább a művészete és kultúrája miatt érdekes és izgalmas. Akárhányszor Japánra gondolok a cseresznyevirágok, a gésák és a kézzel festett, akár évekig készülő kimonók jutnak eszembe.

Ha létezhet ilyen, akkor a Hakuhodo-t, mint a világ legjobb ecseteit emlegetik. Az a szomorú igazság, hogy a MAC ecseteinél jobb ecsetekkel állunk szemben. Hihetetlenül puha, kiváló minőségű állati szőrből készül, nem hullik, elképesztően igényes munka, olyanok mint egy-egy műalkotás. Ennyire gyönyörű ecseteket soha életemben nem láttam. Számomra valahogy hihetetlen, hogy a szőrszálak tökéletes formában állnak anélkül, hogy az eredeti szőr végéből vágnának. Az olcsóbb ecseteket általában egyszerűen csak formára vágják. Úgy gondolom, hogy ez a videó megfelelően szemlélteti a készítés folyamatát:


Amennyiben jól tudom a Hakuhodo ecsetei állatbarátok, tehát egy állatot sem bántanak vagy ölnek meg a szőrükért.
Mint a videóban is említik, több, különböző ecsetsorozatuk van a kezdő igényeitől egészen a profi vagy tradicionális japán ecsetekig. Az áruk is ennek függvényében változik. A kisebb ecsetek olcsóbbak, a nagyobbak drágábbak. [Ez mindenhol így van.] Szerintem ez a minőség megér ennyit, és ha belegondolunk, átszámítva egy ilyen minőségű, de a kínálatukban olcsóbb ecset 3000-4000 forint - egyáltalán nem drága. Jó, senkit sem akarok megtéveszteni, vannak 200 dolláros ecseteik is, amik akármennyire is jók, de még sokáig csak az álom szintjén maradnak - ha nem örökre.


Amikor leadtam a rendelésem épp nem volt az a 3 ecset, amit kinéztem magamnak, de nem akartam helyettük valami mást rendelni. [Habár azok a 'gésa ecsetek' annyira különlegesek... *_*] A csomag az Egyesült Államokból, Kaliforniából, jött és majdnem két hét volt mire ideért. Nagyon gondosan becsomagolták, küldtek hozzá egy tájékoztatót az ecsetek használatáról és tisztításáról.

A 200-as sorozatban olyan ecsetek vannak, amelynek a feje rugalmas, ezért könnyű velük dolgozni. Ennek a sorozatnak van a legszélesebb választéka, vannak köztük szintetikus szőrből készült ecsetek is, amik kiválóak a krémes, folyékony festékekhez.
Szerintem ez egy kiváló highlighter ecset. Nagyon puha és viszonylag nagy. Elég nagy ahhoz, hogy az ember az arcára használja, de akár a szemöldök alá is odafér. Nagyon puha és tömött. A képeken mellé összehasonlításképpen egy Kryolan ecsetemet tettem [K12 - ez az ecset éppen fürdött és nem száradt még meg a 'fotózásra'... :D].

B533BkSL Eye Shadow Brush pointed
Ez egy kis hegyes ceruzaecset, az 'alap' sorozatból. Ebben a sorozatban olyan ecsetek vannak, amik viszonylag olcsók, de nagyon alapvetőek egy jó smink elkészítéséhez. Talán a formája miatt is, de nekem ez az ecset a leghihetetlenebb. Egyszerűen olyan, mintha nem is valóságos lenne. A képeken mellé a MAC 219-es ecsetét tettem. 


Tentsuke Brush
Nagyon régóta szerettem volna egy valódi japán ecsetet. Egy tradicionális festő ecsetet, habár tudom, hogy nem képek vagy betűk festésére fogom használni, hanem inkább tusecsetnek. A nyele bambuszból van. :) A képeken összehasonlításképp egy  hajlított tusecset, a Ben Nye egyik ecsete [RS-1] és a Max Factortól kapott ecset van.5 megjegyzés:

 1. Fú, hát ez nagyon durva! Még sose hallottam róla, de nagyon tetszik:) Hihetetlen, ahogy csinálják, biztos sok idő, mire beletanulnak. Meglepődtem, hogy vannak ilyen olcsó ecseteik is, illetve hogy azok is ilyen durván jó minőségűek. Valamit tudnak ezek a japánok:) Amúgy én is rajongok a gésák és a cseresznyevirágzás kultuszáért, csak sajnos magyarul nagyon kevés hiteles forrás érhető el:( De nagyon szeretem, ahogy (legalábbis régen) hozzáálltak a szépséghez és a természethez. Amúgy hogyhogy Kaliforniából jöttek az ecsetek?

  VálaszTörlés
 2. Ó, mindjárt beteszem a linket a posztba honnan rendeltem. Igazából én sem értettem, azt hittem, hogy Japánból jönnek majd - a földrengés miatt kicsit aggódtam is, hogy talán elveszik/sosem ér ide -, de linkben benne van, hogy 'usa'. Gondolom, így könnyebb megoldani a szállítást, mert mire egy árú Japánból Európába ér az olyan 4-6 hét is lehet, az Egyesült Államokból mégiscsak gyorsabb valamivel. De ez csak tipp, hogy őszinte legyek.
  Liza Dalby Gésa című könyve szerintem egészen jó forrás lehet magyarul [ha még lehet kapni a boltokban]. Szerintem angolul sincs túl sok forrás velük kapcsolatban, egyszerűen annyira zárt ez az 'intézmény', hogy lehetetlen sokat megtudni róluk. De ettől is olyan szép és titokzatos. Egyszer találtam egy gésás oldalt, ahol biztos sok mindent leírtak, csak a képek alapján gondolom, mert valamilyen ázsiai [valószínűleg japán] nyelven volt.

  VálaszTörlés
 3. nekem kell egy ilyen ceruzaecset. nagyon kell.:P

  VálaszTörlés
 4. Az a baj, hogy csak egy ecsetet szerintem nem éri meg rendelni. :(

  VálaszTörlés
 5. igen. én is erre jutottam.:(((

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe