5/07/2011

Blogger találkozó

Most értem haza élményekkel telve. Kicsit nyomasztó belegondolni, hogy bloggerina sorstársaim jelenleg egy kis kávézóban isznak finomabbnál finomabb koktélokat, én pedig épp azon gondolkozom, hogy milyen legyen a feladatul kapott kutyaiskolám termékkatalógusa... De én döntöttem így. [Nem is értem, hogy miért mondják, hogy a brokát függöny egy kiállításon, ráadásul kutyaiskolával kapcsolatban, kicsit drága és furcsa elképzelés, minden esetre nekem tetszik.]

Ezután a kis kitérő után beszámolnék a mai nap eseményeiről. Képeket majd biztos találtok a többieknél, jobban is jártok velük, hiszen a féltáskát megtöltő extraszuper gépekkel mégiscsak jobb fotókat lehet lőni, mint a kis saját pár megapixeles kompakt régiségemmel. ^_^

Olyan reggel 11 óra tájt indult az összejövetel a program ismertetésével, aztán blogonként bemutatkoztunk. Mindig abban a tévhitben élek, hogy az összes magyar szépségápolási blogra feliratkoztam, de ilyenkor mindig rájövök ez távolról sem igaz. Nem tudom, hogy mi szaporodunk-e gombamód, vagy egyszerűen csak hatásosabban kutatják fel a hasonszőrű sminkfanatikusokat, de meglepő látni, hogy ennyi lányt érdekel közelebbről ez a világ. Van, akit hobbi szinten, illetve olyan, akit akár későbbi hivatásként. Lehet ma ott volt közöttünk egy jövőbeli  smink világ- és európabajnok, vagy a Vogue következő szépség rovatszerkesztője. Lelkesedésünket látva ez egyáltalán nem lepne meg. :)

Szeretek arcokat és embereket kapcsolni a blogokhoz. Szeretem, ha közelebbről látjuk egymást, megtudjuk ki miért vállalkozott erre a sokszor időrabló és rengeteg információt követelő hobbira.
Folyamatosan azon gondolkoztam miközben a többiek beszéltek, ki mikor indult, miért, kit hogy hívnak és hasonlók, hogy milyen retorikai csellel vágom magam ki ebből a számomra mindig kellemetlen helyzetből. Természetesen, amikor rám került a sor, akkor azt is elfelejtettem, amit addig összeszedtem; így, ha jól sejtem, szóvivő például sosem lesz belőlem.

Iszonyatosan hosszú írásról van szó, amely a tovább után folytatódik. :3


A blogomat több okból indítottam. Egyrészt azért, mert egyszerűen jó mókának tűnik, másrészt valahogy mindig félénk voltam megmutatni a sminkem. Egy hasonló blog indításával már nagyjából 3 éve játszadoztam, időnként fel-feltűntem egy-két poszt erejéig az Eyeshadowsluts-ban. A holtpont mégis az volt, amikor a SminkSuli magazin társtulajdonosai közül kiraktak - átminősítettek társzserkesztővé -, tehát már nem tudtam posztolni, csak engedélyezéssel. Ezzel nem is lenne bajom, ha a blog tulajdonosa nem két hetente engedélyezte volna a posztjaim, vagy nem lettem volna közellenség azután, hogy szóvá tettem kicsit sok a videó és talán azt nem kéne egy teljes cikknek tekinteni. Mindegy, a lényeg az, hogy úgy gondoltam nem tudok velük együtt dolgozni, az e-maileimre nem válaszoltak általában. Felajánlottam megcsinálom a designt valami normálisabbra, mert ez a mostani szerintem katasztrófa, de sajnos ebben sem találtam bennük partnerre. [Megkérdeztem milyenek legyenek a színek. A válasz: mindegy, legyen szép. Megcsináltam, erre az volt, hogy nem jó, de nem tudták megmondani miért. Később kiderült azért, mert volt benne zöld.]
Nos. valahogy így kezdtem el blogolni, és őszintén szólva élvezem, hogy a magam ura lehetek. Ott van az iskolai újság, amit csinálunk, abban sem tudom elviselni, hogy az írásom megjelenési időpontja és formája más kénye-kedvétől függ. Nem vagyok diktátor, csak ha kitalálom, hogy mekkora kép illik pontosan az írásom mellé, akkor ne találják ki, hogy az úgy nem jó, mert az egész elcsúszik és csúnya lesz.
Jelenleg újságírást tanulok, a blogomat ehhez is egy jó gyakorló terepnek érzem, habár engem inkább az újságok szerkesztése és online felülete vonz. Remélem, előbb-utóbb kaphatok egy magazinnál munkát, mert már nagyon szeretnék. *_* 
Talán ennyit tudtam volna elmondani ott is. Igen-igen, és én is jó naplónak tartom, ahol vissza tudom nézni fejlődtem-e az írás- vagy a sminkelés területén. Szeretném azt hinni így van.

Az ismerkedéses blokk után mondhatni tovább ismerkedtünk és ez így zajlott egész álló nap. Szeretnék még beszélgetni a bloggerinákkal még, még és mégmégmég egy következő találkozón is.
Egész napos tereféréinket néha megzavarta egy-egy előadó, aki szeretett volna minket bevezetni más, szerintem nem csak az én számomra nem ismert, Magyarországon új márka világába.

Ó, most jut eszembe, volt egy Max Factor-történelem rész is egészen az elején! Érdekes volt, de szerintem majd erről akkor írok, ha lesz valami kapcsoló poszt [például Max Factor szempillaspirál teszt].

Max Factor
Az első blokkot [tulajdonképpen a másodikat] Adri vezette a Max Factor magyarországi sminkese. Van egy szuper blogja, amit remélem ismertek! Szerintem az egész napra jellemző baráti hangvételű volt ez a beszélgetés, a sminkelésről, a ki és hogyan lehet sminkes témáktól egészen a zombipornóig. :P Az volt az érzésem mindenki próbálja nagyon komolyan venni ezt az eseményt, ami nagyon helyes, de véleményem szerint ehhez még fiatalok vagyunk és egyikünk sem szerkesztőségben sápadt billentyűzetnyűvő. A nagyon komoly kérdéseket meghagyom a média hivatalos képviselőinek. Ez így volt jó, főleg mert nem készültem egyik márkából sem [ahogy senki, ugye?!], de ha hivatásszerűen lettem volna ott, akkor igen. ^_^ Minden fontos kérdésre kaptunk választ így is.

La Prairie
Nem tudom hányan vagytok jártasak Sznobériában. Egy biztos, én nem. Igen, hallottam már erről a márkáról, de a százezres árak egy  parfümért vagy arckrémért a Douglas-ban ezt a területet áthatolhatatlan lézerrácsként védik még. Számomra ez volt az egyik legérdekesebb ismertető abból a szempontból, hogy amikor egyetemre kezdtem el járni kifejezetten az öregedéssel akartam foglalkozni. Konkrétan humánszövet-transzplantációval vagy a kozmetikai célú kutatásokkal. Hihetetlenül érdekes téma, ami nagyon jól is fizet, de nálunk nincs olyan labor, amely ehhez megfelelő fejlettséggel és támogatásokkal bírna.
A La Prairie termékeiről azt gondolom, hogy nagyon drágák, de a minőséget meg kell fizetni ugyebár... Viszont nem tartom lehetetlennek azt, hogyha rendes fizetésem lesz, akkor beruházok valamilyen termékükre, főleg azután, hogy úgy érzem esetleg a teszter is bevállt. Ha racionálisan nézzük elég kevés olyan nő lehet, aki valóban kiad ennyit egy arckrémre, ellenben 20-30 ezer magyar forint annyira még nem sok. Tény, hogy többszöröse egy "átlagosnak"... Egyszerre van bennem némi kétkedés és hihetetlen kíváncsiság. Egy felől nem vagyok benne biztos, ha platina van benne tényleg jó, más felől viszont azt érzem: "Hé, hello, azért ennyiért ugye mégsem akarnak majd jól átverni?!" Érdekes ez az egész.
Mellesleg nagyon szeretem a csomagolást, egyre többször veszem magamon észre azt, hogy a csomagolást külön figyelem. Egy kézzel készült tégely mégiscsak megér egy misét. Annyira gyönyörűek, jó kézbe venni őket, tényleg már kívülről ordít róluk: engem megérdemelsz.
Két videót láttunk és most belinkelek egy harmadikat, mert nekem ezek is nagyon tetszettek. [Imádom a DNS-t, perverz dolog ez, de egyszerűen csodás. Mindig szerettem volna egy DNS-es fülbevalót is.] Szerintem a Platinum Rare Eye videóról elhinném, hogy valamiféle űrtechnológiás, sci-fi mozifilm előzetese.
Ebédszünet
Pizzát kaptunk ebédre. Már nagyon rég nem ettem pizzát, de ahh, olyan jó volt ez is és beszélgetni is, hogy már akkor megemlítem ;)

Essence
Ó, az Essence talán az a drogériás márka, amivel nagyon jóban vagyok. Nincs tőlük túl sok mindenem, de egyszerűen elképesztő az, hogy mennyire jó és milyen olcsón! Megtudtuk a gyakran ismételt idegesítő kérdésekre a választ, például, hogy "miért nincs ez a termék itt, bezzeg a Németországban már igen"; illetve "bezzeg sosincs az a szájfény, amit én akarok", stb... Láttuk az új kollekciót, amiből nekem egyszerűen minden kell. Megismertük a Catrice-t is egy kicsit jobban. Tényleg nagyszerű termékeket láttam. Nem azért mondom, mert meghívtak, hanem azért, mert találj egy másik elfogadható árkategóriájú sminkterméket, amely az aktuális trendeknek is megpróbálal eleget tenni... Na ugye! Mindezt úgy mondom, hogy 16 éves korom óta szinte csak a MAC termékeiben bízom, vagy a Douglas kínálatában. Nekem az Essence a mai napig az a márka - közel egy éve -, ami azt érezteti, hogy nem felesleges bemennem egy drogériába. Előtte csak tusfürdőt, fogkrémet és sampont vettem Rossmannban. 
Nem tudom mit mondhatnék még, szerintem ebéd után kicsit ellankadt már a figyelmem. *elpirul*

Greenland
Szerintem eddig a pontig mindenki nagyjából be tudta tájolni, hogy amiről beszélnek hol kapható és mennyibe kerül. A Greenlandről, őszintén bevallom, eddig még nem hallottam, nem láttam sehol. Viszont nagyon fontosnak tartom azt, hogy olyan terméket használjunk, amik környezetkímélőek.
Ők Ecocert minősítésű testápolási portékakt forgalmaznak, amelyeket a Müllerben lehet kapni, illetve a House of Beauty-ban. Két termékcsaládról esett szó, a Fruit Emotions-ról, amiben gyümölcsös illatokat találhatunk. Ezeket megvásárolhatjuk a Tesco is, az áruk 2390-3190 forint között változik [tájékoztatóból puskáztam]. Többet megszagoltam és ebből még biztos fogok szerezni egyet. Mindenkinek elvileg egy termék járt a Greelandtől mellesleg. Én nem a Fruit Emotions vonalból, hanem a Pure & White-ból tudtam egyet zsákmányolni. Ezeket t a Myropoliumban is forgalmazzák, habár egy kicsit drágábban, mint az előzőt. Először egy kézkrém lett az enyém, de becseréltem egy tusfürdőre, de mindkettő csomagolása zseniális. *_*

Rajtuk kívül különböző parfümökről esett szó, amit most nem nagyon tudnék jól összefoglalni anélkül, hogy ez a poszt ne legyen hat kilométer hosszú. Egyet emelnék ki, a Zippo parfümjeit, amik ugyan férfi parfümök, de érdekesek. El akartam ajándékozni, aztán átfutott az agyamon, hogy nekem ez a csomagolás kell. Olyan, mint egy Zippo öngyújtó, még kattan is. Sajnálom, hogy nincs belőle női illat, mert utazáshoz nagyon jó lenne.

Deborah
Itt már látszott, hogy késő volt,  meleg és a parfüm szagolgatás eltompította az érzékeimet, mert alig jutott célba valami erről a márkáról. Kaptam egy katalógust, amit még nem olvastam át, ha lesz valami közelebbi képem róluk ígérem megírom. Tudom, hogy szeretnék egy fényvédő stiftet tőlük, mert nagyon érzékeny bőrre való és állítólag működik is. 

Összességében nagyon jó benyomásaim vannak, viszont arra rájöttem, hogy legközelebb előre kell ülnöm, mert mire sorra kerülök hátulról addigra az összes ajándékot elorozzák. Vagy esetleg jobb lenne, ha mindenki kapna ajándékcsomagot, mert újabb 3 Max Factor szempillaspirállal gazdagodtam [életem végig nem lesz más spirálom...?], de egy préselt vagy por állagú szemfestéket sem sikerült tőlük kipróbálnom még, vagy egy rúzst, esetleg ajakfilcet, illetve alapozót. Pedig azokra is kíváncsi vagyok.

Most pedig megpróbálom felsorolni kik voltak ott. Amennyiben valakit kihagyok jelezze, és korrigálom a hiányosságot. [A linkek felugró ablakban jelennek meg elvileg.] Még pár emberre nagyon kíváncsi vagyok ám azok közül, akik valamiért nem lehettek ott.

Makeup On A Budget, Sminkkel.com, Makeup And Stuff, Calo(z) blogja, Lolly Makeup & Beauty Blog, Love the heels, Trend it up, Make up, not war!, Made in Beauty, Maggie the beauty junkie, Make you up!, Livin' Pretty, Dorka sminkel, _Breakfast at Fruh_, From Gigi to girls... and boys, Beauty Never Dies, Katie Beauty, Yourfave!, Nesze!szerForma bonum fragile est., Dorika tesztel, Babus Beauty, Millacsilla; Haul és beauty, Make-up Diary, Style and the life, notgoingtogetit, Arcra fel!, Glamour everything

17 megjegyzés:

 1. Nagyon élvezetem, jó volt téged élőben is látni, na meg persze mindenkit. A figyelem lankadásával teljességgel egyetértek! :D

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm. ^_^
  Ó, téged is beraklak a linkek közé!

  VálaszTörlés
 3. Hű, de jó lehetett a mai napotok, irigykedem. :) Remélem a következő találkozón megismerhetlek :)

  VálaszTörlés
 4. Nem vagyok benne biztos, de szerintem Apolkát kihagytad:$

  VálaszTörlés
 5. jó volt látni titeket:)és engem is kihagytál,ejnye ejnye hát nah:)millacsilla

  VálaszTörlés
 6. Én is ottvoltam, és nagyon jó volt mindenkivel találkozni! :-))

  VálaszTörlés
 7. Apolkához milyen link tartozik? Tudom, hogy ott volt, de nem tudom a linket. T_T

  VálaszTörlés
 8. No, ő megvan. Kit hagytam még ki? :-//

  VálaszTörlés
 9. ennyi, megvan a mély benyomás, elsőként vagyok ott! :D

  VálaszTörlés
 10. Hozzád is megírom, hogy legközelebb tessék velünk jönni utána!:)

  VálaszTörlés
 11. http://notgoingtogetit.blogspot.com
  http://enarcom.blogspot.com/
  http://glamoureverything.blogspot.com/

  VálaszTörlés
 12. Evil: :DDD Először az ülésrenddel próbálkoztam, de nem sikerült felidézni... :$

  Suzie: Jó, legközelebb már megyek, remélhetőleg nem kell semmit sem a vizsgára csinálnom. Hol voltatok?

  Katie: Köszi.

  VálaszTörlés
 13. végül a deákon a coffee heavenben voltunk :)

  VálaszTörlés
 14. dejó, hogy így összeszedted, hogy kik voltak ott:)

  VálaszTörlés
 15. szia, igen nagyon jó, hogy összeírtad kik voltak ott, így egyszerűbb lesz mindenkit megtalálni. Köszi:)))

  VálaszTörlés
 16. Nálam is ebéd után volt a kritikus pont:D

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe