5/23/2011

Sigma - F80

Ez a csodaecset, egyszerűen nincs más szó arra, amit tett a blogokkal és közösségekkel mióta megjelent a piacon. Elárasztotta az ecsettartókat, a fórumokat, a nyereményjátékokat, egyszerűen kikerülhetetlen. Mivel rengeteget hallottam róla én is egyre kíváncsibbá lettem. A "mi lehet vajon ez a csoda, valóban annyira jó" kérdésekre kerestem a választ. Hogy megleltem-e őket, azt a tovább után megtudjátok!



Amiről ma szó lesz az a Sigma F80 kabuki ecsete.

Belőlem a Sigma ambivalens érzéseket vált ki. Imádom, hogy egész pofás eseteket árulnak viszonylag elfogadható áron; közben utálom azt, amikor berobbantak a köztudatba, akkor még a MAC ecsetek számozását használták. Egyértelmű, hogy emiatt az emberek elkezdték az "eredeti" ecsetekhez hasonlítani őket; és őszintén szólva, nagyon jól hangzik az, ugyanolyan minőségű ecseteket kaphatunk a MAC-es ár harmadáért...

Amit meg akartam tőlük rendelni az pont ez az ecset volt; épp azért, mert ez némi egyediséget mutatott. Habár ez a MAC #130-as ecsete után jelent meg, mégsem érzem azt, hogy teljes mértékben csak egy kópia lenne.

Két teljesen különböző véleményt lehet hallani általában: tökéletes, egyáltalán nem hullik és azt, hogy rengeteg szál kijön belőlük tisztításkor. Mivel nekem kettő van, ezért talán jobban átlátom a helyzetet. Az egyiket evil-she-deviltől nyertem [habár általában nem fűzök nagy reményeket a nyereményjátékokhoz], majd utána megtudtam, hogyha van 100 követőd, akkor kaphatsz egyet a Sigmától is. Éltem a lehetőséggel, így egy hét eltéréssel két ecsetre tettem szert.

Amit a nyereményjátékon nyert ecset egyáltalán nem hullik, viszont a festés megítélésem szerint hibás. A képen láthatjátok, hogy a felirat a vége felé elvékonyodik, mintha valami odalógott volna, amikor rányomták.


Amit ajándékba kaptam a cégtől az viszont elképesztően hullik, de a felirat hibátlan. Engem idegesít a legtöbb ecsetnél, ha vannak kiálló kis szálacskák, mert én egyszerűen nem tudom elviselni és mániákusan elkezdem kihúzni őket.


Mindkettő nagyon tömött és jól lehet velük felvinni az alapozót, a púdert, sőt pirosítóhoz is bevált nekem. Teljesen beledolgozza a bőrbe, mondhatni láthatatlanul. A feje nem túl nagy, de nem is túl kicsi, ezért ideális az archoz. Külön öröm, hogy szintetikus szőrből készül, így akár vegánok is használhatják - illetve bárki, aki nem szereti az állati szőrből készült ecseteket, esetleg allergiás rájuk. Masszív a nyele, jól belefekszik az ember kezébe. Hogy lássuk a méretbeli különbséget az 5-6 éves matuzsálem MAC #187-es ecsetem van mellette.



Ami szerintem még negatívum az az, hogy nagyon nehezen szárad, illetve a közepéből egy külön bűvészmutatvány kimosni egy tartósabb alapozót, mint például a MAC Pro Longwear.

Csilli-villi vörös organza zacskóban érkezik, aminek különösebben nem láttam értelmét. Jól néz ki, de kíváncsi lennék hányan tartják meg és hány ember gazdagította vele valamelyik hulladéklerakót...

Összességében 16 dollárt szerintem megér, mert nagyon jó ecset. Igaz, nem kiváló minőségű, de ne is várjuk jobbat hasonló árért. Tízes skálán egy erős nyolcast adnék rá.

Ti mit gondoltok róla? Szeretnétek egy ilyen ecsetet?

Ó, és kérlek titeket szavazzatok a blogomra a Max Factor Év Bloggerinája versenyben. Nagyon szeretnék egy olyan hatalmas fekete sminkes koffert. A tartalma pedig titeket gazdagítana! ^_^
http://www.facebook.com/MaxFactorHungary?sk=app_220758371270700

6 megjegyzés:

  1. morphine23/5/11 17:47

    hat sajnos az en ecsettartomat meg nem ekesiti:(

    VálaszTörlés
  2. Dσmιηιкα23/5/11 18:17

    100. követő után lehet kapni ecsetet? :O Erről nem is tudtam. Utánanéztam a Sigma oldalán de nem találtam erről semmit. Segítenél esetleg egy linkkel? Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Itt van egy kis táblázat, hogy hány követő után milyen ecset jár, illetve itt rögtön le is adhatod a jelentkezésed. http://sigmabeautyaffiliates.blogspot.com/2011/01/new-sigma-beauty-affiliation-incentive.html

    VálaszTörlés
  4. Az én ecsettartómban sincs benne. Na majd ha nagy leszek és lesz 100000000000 (haha) követőm, akkor lesz egy egész Sigma készletem:)

    VálaszTörlés
  5. Ó, én már 5000 követővel is beérném FB-on. :D

    VálaszTörlés
  6. C. Kitti16/5/14 22:42

    hűha ez nagyon szuperül hangzik, hogy 100 követő után lehet kapni egyet! Viszont rámentem a linkre, ami már sajnos nem elérhető(mondjuk ahogy látom nem is mostani a bejegyzés, így érthető is). Nem tudod esetleg, hogy most is aktuális ez még? :)
    Köszönöm előre is a válaszodat
    Kitti - http://fashi0nsoul.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe