7/07/2011

DMU - Napi smink 07072011

Tegnap kísérleteztem, de akkor már elég sötét volt és nem sikerült megörökítenem az eredményt. A lényeg az volt, hogy a Fardel #606, Ben Nye #Iced Gold, Barry M #21, illetve a Kryolan  #Pearl Lilac, a fekete mikrocsillámból és a Glamour Sparks #4-esből kevertem némi csillámzselével egy színt. A tegnapi kicsit világos volt, ezért arra gondoltam, ma kevesebb aranyat teszek bele, de most valahogy túl kék lett. Csináltam hozzá egy fekete füstös alapot, majd egy szintetikus ecsettel felkentem rá. A legnagyobb különbség a tegnapi és a mai között az, hogy a tegnapi sötét alapon megváltoztatta a színét. No, mindegy. A Fardel #606-ból tettem a szájfényembe és highlighternek is. Jó, nem menetem ki benne az utcára, de majd holnap...!

Ó, és igen, a képeket direkt retusáltam ilyenre, mert engem például idegesít, hogy egy csomó helyen még ilyen "félperces retust" látni. Értem ám én, hogy ilyen is van, de ma már szeretik, ha a bőr, bőrnek néz ki, nem pedig műanyagnak. Példát inkább nem írok, de szerintem mind láttatok párat... ;)
6 megjegyzés:

 1. Én azt sem értem, sminkes képet miért retusálnak sokan. Ha látszik a szeplőm, látszik, ha van ráncom, látszik, nem vagyok sem fotómodell, sem szépségkirálynő...

  VálaszTörlés
 2. Anikával értek egyet, én is azt mondom, hogy szívesebben látnám a valóságot, mint akármilyen retust, legyen az "félperces" vagy "félórás". Ha meg lenne egy vállalhatatlan pattanás az arcomon, akkor meg vagy csak a szemem mutatnám, vagy "szíves megértésüket" kérném 1-2 nap erejéig amíg elmúlik ;)

  VálaszTörlés
 3. Én például olyan vagyok, hogy nagyon félek felrakni a képeimet a netre retus nélkül. Szerintem itt nem feltétlenül arról van szó, sokaknál nem, hogy csaljanak, hanem arról, rossz képet direkt senki sem fog felrakni magáról. Szerintem az nem baj, ha valaki állít a kontraszton és a fényeken, javít a fotó minőségén. Nem sokunkban veszett el egy profi fotós, aki szoftboxot, derítőt és 2 reflektort használ csak azért, hogy a lehető legkevesebbet kelljen retusálnia egy képet.
  Mellesleg én ezt tanulom, és szeretek más és más retusálási technikát kipróbálni. Mivel én vagyok az alany, ezért magamon. Amúgy egy hétéves gépet használok, ami nagyon válogatós a fények terén, hiába próbáltam már mindenféle beállítást. Például néha vannak megmagyarázhatatlan foltok a képeimen, amiket leszedek és remélem a legjobbakat, mert valójában nem volt ott semmi, csak nem kellett volna leejteni annyiszor szegényt...

  VálaszTörlés
 4. Én amúgy ezért nem teszek fel egész arcos képet... Na jó, kétszer tettem fel félarcost, mert az olvasókat érdekelte. Azóta sem kérnek XD XD
  Szgépen sok olyan hiba látszik, ami életben nem,ez tény.
  Én úgy vagyok vele, hogy tanulok ebből is. Minden munkámon látok a monitoron javítani valót, ami élőben fel sem tűnt.
  De ez is én vagyok, mellesleg ennyi év kihagyás után belefér. Ha majd valakinek nem tetszik, úgysem nézi :)

  VálaszTörlés
 5. Bevallom őszintén, én sem támogatom a retusált képeket egy blogon. Pl. ha alapozót/korrektort swatcholok, vagy nagyon élénk színeket mutatok be, akkor semmiképpen!

  VálaszTörlés
 6. De itt nem erről van szó. Teljesen más leszedni egy zavaró bőrhibát - vagy olyat, ami engem zavar már gyerekkorom óta - vagy pedig direkt átretusálni egy egész képet, megváltoztatni a színeket, stb. A hisztogram átállítást például én egyáltalán nem tartom csalásnak, mert a kontrasztok adják meg a lényegét egy képnek. Meg ha túl vörös vagy sárga egy kép a rossz fények miatt, akkor tulajdonképpen az sem az igazságot adja vissza, tehát csalás. Ha az ember alapozót tesztel vagy szemfestéket, akkor persze nem fog egy kékből lilát csinálni, stb.
  Nem tudom ezen mit nem lehet megérteni. Az a baj, hogy a retus mindenkinél valami nagyon természetellenes dolgot jelent. Az a baj, hogy bizonyos magazinoknál/fotósoknál is azt jelenti, hogy totál lesimítja a modell arcát, ami minden bőrszerűséget elvesz.
  Ezeken a képeken például direkt csináltam ilyenre a bőröm, viszont a szememen és a számon semmit sem változtattam meg.

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe