7/11/2011

Missha Perfect Cover BB krém - teszt

Végre elérkezett  a pillanat, amikor a saját szabályaim szerint írhatok erről, hiszen letelt az egy hónap! Dobpergés és térzene, a brokátfüggöny mögül előlép a Missha Perfect Cover BB Cream SPF 42 Pa+++!

Tegnap írtam egy bejegyzést - khm... kikontrollcé-kontrollvéztem egy régebbi fájlból - itt megnézhetitek. A BB krémek története, rövid összefoglaló róluk.


A csomagolását nagyon szeretem. Már amikor kézbe fogjuk látjuk, hogy ez valami nagyon szép, engem egy tipikusan az ázsiai kultúrára emlékeztető vörös tubus, amely narancssárgás-arany fénnyel csillog. Szépségén kívül még higiénikus is, hisz a tubushoz egy jól szabályozható pumpa tartozik. Egészen keveset is ki lehet belőle nyerni, 1 teljes pumpálás pedig bőségesen elég az egész arcomra. Utazni is jó vele, mert van egy átlátszó kupak a tetején, tehát nem nyomódik ki a táskánkban és nem lesz az összes más holmink krémes. Ahogy használom, úgy folyamatosan beszívódik az oldala, gondolom ez a vákuum miatt lehet. Személy szerint utálom az olyan pumpás krémeket, amikhez merev csomagolás tartozik és sosem tudom meg, hogy mennyi van még benne. Ha ezt a fény felé fordítom, akkor látszik mennyi van benne, de ki is lehet tapintani. Ez még egy pirospont. Az egyetlen negatívum az, hogy nyomás után meg kell törölni - én a kézfejembe szoktam -, különben összekeni a kupakot. Alapvetően viszont nem veszteget el a termékből egy cseppet sem.




Nekem a #21-es van, ha jól tudom nálunk kapható még egy #23-as árnyalatú is, ami sötétebb. Ezen a kettőn kívül még fellelhetünk a világhálón egy nagyon világos és egy nagyon sötét színt is. Nem tudom mi az igazság, mert ez az első BB krémem, de állítólag ő sárgás tónusú a többihez képest. Végülis az én bőrömre jó [NC15, de talán most van egy NC20-as színem is...], nem elütően sárgás vagy rózsaszínes. Amikor kinyomom bézses a színe, bár sokan egészen szürkésnek mondják, szerintem ez nem szürke. Összességében szerintem jól alkalmazkodik a bőrömhöz.

Az illata púderes, nekem kifejezetten tetszenek ezek a "mamás" illatok. De például allergiásoknak vagy, akik nem bírják, nekik lehet ez nem jönne be. Szerintem elég hamar elillan mellesleg, vagy csak hozzászokok, ezt nem tudnám megmondani. Tegnap megtudtam, hogy azért illatosak ezek a krémek, mert a távol-keleti nőknek ez fontos, ott ez a gazdagság szimbóluma.

Elég sűrű krém, ecsettel [Sigma F80] jobb felvinni szerintem, sokkal szebb lesz úgy. Jól masszírozzuk bele a bőrünkbe. A fedését tekintve közel áll a teljeshez, de lehet építeni is. Természetes hatású, kicsit bőrfénye van, ami száradás után szinte teljesen eltűnik. Púderrel is jól néz ki, ha szükséges. Nem érdemes pluszba alapozni, mert akkor szerintem már túl sok.


Ennyire sűrű, ez egy pumpálásnyi mennyiség.

Elég tartós, még nap végén is fent van az arcomon.  Kellemes viselet, nem nehéz. Elvileg van benne olyan anyag, ami kontrollálja a kifényesedést, tartalmaz gyulladáscsökkentő és tápláló összetevőket. Ezeken kívül ránctalanító és folt-fehérítő hatóanyaggal is felturbózták. Ez inkább a nálam idősebbeknek lehet fontos, vagy a ráncosodásra hajlamos száraz bőrűeknek.

Elégedett vagyok vele, kiegyenlíti a bőrszínem még ebben a nagyon melegben is. Nem figyeltem meg, hogy javítana az arcbőröm állapotán, nem halványodtak a hegeim, tehát vagy nem használom elég ideje vagy nem csodaszer. Ha felkenem persze szép lesz, de az hogy például lemosás után is hatna, ebben kicsit kételkedek.

Alapvetően mindenkinek csak ajánlani tudom, de főleg azoknak, akik hajlamosabbak a bőrhibákra. Ezt a színt mindenképpen világosabb bőrűeknek. Nyárra tökéletes, természetes fedést ad és egy nagyon erős [42 SPF] fényvédőt tartalmaz. A hidratálómat és a Bioderma 50+ krémemet használom előtte, ha kimegyek, mert fényérzékeny vagyok. Magában nem tudom mennyit véd a naptól, de idén még nem voltak kiütéseim/foltjaim.

Nem tudom mit írhatnék még, ha eszembe jut valami még ma, akkor leírom. Ha kérdésetek van, akkor profi segítségért keressétek BB Krém Andit.

Most pedig előtte-utána képek. Nyáron nekem nagyon tönkremegy a bőröm - hurrá kánikula, szombaton még nem ilyen volt -, reggel még jól meg is sikálom, szóval még vörösebb és még zombibbnak nézek ki, mint általában smink nélkül.

10 megjegyzés:

  1. Évi11/7/11 20:40

    Nekem valahogy úgy tűnik mint egy rendes, jó minőségű alapozó. Nem értem ezt a nagy hypet a BB krémek körül... :S

    VálaszTörlés
  2. Monday11/7/11 20:51

    Nekem színezett hidratálónak tűntek először. Szeretem a krémeket, ki akartam próbálni. Ez mondjuk tényleg olyan, mint egy alapozó. O.o

    VálaszTörlés
  3. Évi11/7/11 23:12

    Nem azért írtam, nincsen vele semmi gond. :) Csak azt furcsállom, hogy szinte az egekbe magasztalják, pedig a végeredmény hiába szépséges, attól még alapozószerű.

    VálaszTörlés
  4. Monday11/7/11 23:35

    Gondoltam. :) Ez csak azért van, mert nálunk és Európában nagyon új dolgok. Tudod, minden csoda 3 napig tart. [Ez a csoda lassan másfél hónapja. :DDD]
    Meg mondjuk, én nagyon szeretem a krémeket, amik ápolják a bőrt. Még biztos kipróbálok egy másikat is, már csak azért is, hogy összehasonlítsam őket.

    VálaszTörlés
  5. Monday11/7/11 23:36

    Engem leginkább a sebgyógyító, bőrtökéletesítő hatása érdekelt. :)

    VálaszTörlés
  6. Évi12/7/11 10:34

    Amúgy a Cicaplastot nem próbáltad sebgyógyításra? Igaz az csak sima krém, de állítólag szuper. Vagy a Bioderma Sensibio termékcsaládja (pl. a Forte), nekem az nagyon bevált. Ha kérsz, a patikákban adnak mintát is.

    VálaszTörlés
  7. csriszti12/7/11 11:44

    Be kell szereznem egyet!!! (L) Ez szuper!!!! :P

    VálaszTörlés
  8. Monday12/7/11 13:41

    @Évi

    A Cicaplastot szeretném kipróbálni, de múltkor nem volt a patikában, azóta meg nem is néztem. Igazából nekem télre valami olyasmi kell, ami a nagyon száraz bőrt óvja, táplálja.

    VálaszTörlés
  9. Timike20/7/11 01:12

    Szerintem nem veszes a borod :) Jo, hogy felvallaltad.
    Az utolso, sminkes kepen alapozot is vagy csak pudert hasznaltal?

    VálaszTörlés
  10. Monday20/7/11 14:37

    @Timike
    Azon BB krém van rajtam és egy nagy púderecsettel egy kis púder. Csak közben megváltoztak a fényviszonyok, mert elkezdett idesütni a nap.

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe