7/09/2011

Sigma Premium Professional Brush Kit teszt

Pár hete Killer Colours játékán nyertem egy Sigma Premium ecsetszettet. Régebben nagyon szerettem volna egyet, aztán már nem, de mégis úgy alakult, hogy lett belőle nekem egy. Mivel nem fizettem érte és nem is a Sigmától kaptam, ezért biztos lehetek benne, hogy a véleményemet semmi sem befolyásolja; sem az a kognitív disszonancia, hogy megvettem valamit jó drágát, de még fele annyit sem ér; sem pedig az, hogy ajándék volt, és a legtöbb ember, ha kap valamit úgy érzi, adnia is kell.

Elég hosszú poszt lesz, először leírom az ecsetekről a benyomásim egyesével, aztán pedig azt, hogy összességében mit gondolok róla. Az egyik fő szempont az, hogy megéri-e, én megvenném-e.

Az ecsettartó
Ez az első dolog, amivel az ember találkozik az ecsetszett kapcsán - miután kifejtette a dobozból és az fekete organza zsákból. Jó ránézni, kellemes tapintású anyagból készült, jó kézbe venni, végülis egészen pofás darab. A hátán lévő mágneses patent az egyik gyenge pontja. Annak ellenére, hogy nem fér bele sok ecset, eléggé lazán záródik. Kifejezetten a Sigma ecsetkészletekhez találták ki, 16 ecset fér el benne kényelmesen, én erre azt mondanám kicsit kevés. Kifejezetten rossznak tartom azt, hogy a zsebek egyesével vannak levarrva, mivel én egy hasonló zsebbe beledugdosok 3-4 ecsetet is utazáskor. Például pont ezért kicsit szerencsétlennek tartom, mert túl nagy egy utazáshoz, sok helyet foglal és ha akarom sem tudom kisebbre összezárni a patent miatt. Én jobban szeretem a széles zsebeket, amik esetleg több sorban helyezkednek el és a megkötős záródást. Ezt biztos nem venném meg ebben a formában, 20 dollárért.




Érdekességképp megmutatom, hogy én milyen ecsettartóval utazok. Mondjuk az is igaz, hogy utazáshoz sosem a legjobb ecseteimet viszem el. Viszonyítási alap nincs kép alapján, viszonylag kicsi, feltekerve elfér a kezemben. Őt jónak tartom utazáshoz.

F20 - Púderecset
Számomra felesleges. Vannak benne kiálló szőrök, viszont nagyon puha, masszív a nyele. Magamtól biztos nem venném meg.

L05 - Rúzsecset
Az egyik legjobb ecset, szintetikus szőrből. Kicsi a feje, tehát a kevésbé telt ajkú nők is jól használhatják. Ha nagyon kukacoskodni akarnék az mondanám, hogy én jobban kedvelem a kicsit hosszabb szőrű, macskanyelv formájú rúzsecseteket, ezt leszámítva viszont zseniális. Ezt talán megvenném.


F25 - Nagy kúp fejű ecset [nem tudom erre mi a megfelelő magyar szó]
Hatalmas csalódás. Borzalmasan deformált a feje, felemás, ha forgatom folyamatosan változik a formája. Kontúrozáshoz túl nagy és puha, habár púderezéshez jó lehet. Mindenesetre egy centet sem adnék érte!

F15 - Duo fibre ecset
Ez egy olyan ecset, aminek a fekete része természetes szőr, a fehér pedig szintetikus. Maga az ecset szerintem szégyen, pedig nagyon kíváncsi voltam rá. A szintetikus fehér szőrök merevek és durvák, majdnem bántják az arcomat használat közben. Krémes pirosítóhoz használtam és nem lett megismételhetetlen az eredmény. Mellesleg a formája is olyan, mintha a végét egyszerűen lecsapták volna. Érzékenyebb bőrű embereknek semmiképp sem ajánlom, magam sem venném meg.

F10 - Pirosítóecset
Ebből is kiállnak a természetes szőrök. Eleinte azt gondoltam tökéletes, de használatról-használatra egyre jobban szét nyílt és nagyobb lett, mivel nem mindenkinek vannak hatalmas orcái, ezért már nem tartom ideális méretűnek. Nem elég tömött, sőt hullik, ha ezt használom pirosítóhoz, akkor szedhetem le az arcomról a fekete szőröket.  Ezt sem venném meg.


F35 - Kis kúpos ecset
Ezt az ecsetet valamiért szeretem. Ugyan rengeteget vesztett a formájából, de még mindig megfelelőnek tartom a mértét kontúrozáshoz, pirosításhoz és arcfényekhez, illetve púderhez például szem alá, orr mellé. Puha, de rengeteg oldalra kiálló szőr van benne és lehetne tömöttebb. Ezt talán megvenném, de 16 dollárt szerintem nem ér.

F65 - Nagy korrektorecset
Ez minden máshoz jó, csak éppen korrektorhoz nem. Inkább krémes highlighterekhez, krémekhez, arcfestésekhez, ilyesmikhez. Esetleg azoknak is beválhat, akiknek nagyobb területen kell használniuk korrektort [bőrbetegség, kiterjedt foltok az arcon]. Egyszerűen túl nagy a feje, de szeretem a macskanyelvszerűségét. Talán megvenném.

F75 - Korrektorecset
Szerintem ez is nagy egy icipicikét. Ami furcsa az az, hogy a feje nem részarányos, egyszerűen nem értem miért ilyen az alakja. Ez nem egy rossz dolog, csak furcsa. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem ilyen ecsetet és főleg nem ekkorát használnék korrektorhoz. Kipróbáltam szemfestékkel is, úgy is működik. Nem utolsó sorban pedig szintetikus szálakból áll. Ezt valószínűleg megvenném.

E25 - Satírozóecset 
Most már hivatalosan is a szemeknél tartunk. Az első közülük az az ecset, ami a méltán legendás MAC 217-es replikája. Bevallom, hogy egész jó munkát végeztek rajta! Lehetne tömöttebb, szó mi szó. A szőr is lehetne puhább, de ennek ellenére nagyon jól használható ecset. Ami zavar benne az az, hogy pár használat után is elkezdtek kiállni belőle oldalra szálak, a MAC verziójában ezt 4 év szinte mindennapi használat után sem tapasztaltam. 9 dollárt megér.

E35 - Hosszabb fejű satírozóecset
Ez elvileg a MAC 222-es másolata. Egész jó, de hasonló a véleményem róla, mint a fentebbi esetben. Közepes minőségű és kicsit nagy a feje, a rálógó szemhéjaknak nem lesz jó barátja. 9 dollár elfogadható árnak tűnik.

E45 - Kicsi kúpos satírozóecset
Amikor megérkezett, akkor még nagyon hegyes volt, a használatok és a tisztítások után vesztett ebből. Nagyon jó a mélyítővonalba, viszont kicsit ez is nagy, a másik kettőnél apróbb a feje, a kisebb szeműeknek talán jobb választás lehet. Ezt lehet megvenném.

E50 - Nagy pufi ecset
Hullik és belőle is állnak ki szálak oldalt. Jó lehet az élek finomítására, fények felviteléhez szemöldök alá vagy arcra. Ez valószínűleg egy formára vágott ecset, ezért a paintása nem annyira kellemes, kicsit szúr. Ebből lehet vennék egy tartalékot, de annyira nem kihagyhatatlan.

E20 - Rövid árnyalóecset
Ebből is kiáll 1-2 szál, de alapvetően nem rossz. Nem nagyon puha, ha erősebben nyomja az ember, akkor szúr egy kicsit. Viszont rugalmas, nagyon jónak tartom a szem alá, a felső szemhéjon a szempillák tövéhez, esetleg szemöldökhöz. Ez is egy so-so ecset, megvenném, de szerintem 9 dollár egy kicsit sok.

E15 - Szögletes fejű laposecset
Ez az egyik legjobb ecset a készletben. Szintetikus szőrökből, nem állnak ki mindenfelé szálak oldalt, rugalmas, nem veszett a formájából. Jó szem alá, a vízvonalra - ha valaki például használ színes festéket oda , szemöldökhöz, tushoz; bármihez, amihez kicsi lapos fejű ecsetre van szükség. Ezt megvenném.
E10 - Tusecset
Robosztus, rövid szálakból áll a feje, én szeretem ha egy ecset fokozatosan elvékonyodik a vége felé, ő nem teszi. Szeretem, ha a tus ecset kicsit vékonyabb és hosszabb, mert szebb vonalakat lehet húzni. Nagyon nehezen jött ki belőle a Ben Nye száraztusom, furcsa volt, benzinnel és ecsettisztítóval is kimostam, majd vízzel és még akkor is fekete maradt. Nem venném meg.

Összességében úgy gondolom, hogy ez a minőség ezen az áron kicsit drága. Utálom a Sigmában azt, hogy az első ecseteiket MAC számozással látták el, így mindenki róluk beszélt, összehasonlították őket. Sőt, még olyan is akadt, aki azt mondta eldobta a MAC ecseteit, mert a Sigmáéi annyival jobbak. Lehet én kaptam megint valami rossz minőségű, selejtes készletet, de kétlem, hogy valaki ezért képes lenne eldobni a MAC-es ecseteit. Aki ilyet mond, annak valószínűleg egyetlen egy sem volt belőlük.

Viszont az ecsetek egyesével nem annyira drágák, postaköltséggel viszont szerintem már túl drágák. Bizonyos ecseteket beszerezhetünk a Böszecsetnél is, jóval olcsóbban. És ott legalább nem veszünk zsákbamacskát, meg tudjuk őket fogdosni, látjuk mekkorák, jók-e a szemünkhöz. Anyut sminkeltem ezekkel az ecsetekkel és az ő szeméhez a többségük túl nagy.

A másik minőségbeli problémám az az, hogy a nagy pufi [E50] és a nagy korrektorecseten [F65] kívül az összes fekete ereszti a színét, ha vízzel mosom ki őket, akkor a habot teljesen szürkére színezik. Ilyen ecsetet nem szívesen használnék folyékony termékekkel. Nem tudom, hány embernek tűnt fel, de az enyémeknek elég kellemetlen az illata, kicsit olyan 'ázott kutya szag'.

Nem tudom milyen szőrt használnak a Sigmánál, de elég rossz a minősége. Lehetne több szintetikus ecsetük, mert azok tényleg nagyon jók és mindenki használhatja őket - allergiások, vegák, stb. Illetve figyelhetnének jobban arra, hogy a selejtes darabokat kiszűrjék valahogy. Tényleg úgy gondolom, hogy összemérhetetlenek a 'valódi profi' ecsetekkel. Személy szerint 3-5 ezer forintot teljesen elfogadhatónak tartok [tulajdonképpen még többet is, ha arról van szó] egy jó ecsetért. Gondoljunk például bele, hogy 16-20 dollárért mennyire szuper Hakuhodo ecseteket tudunk rendelni, amikkel mellesleg nálam egy másik ecset sem tudta felvenni a  versenyt! Hihetetlen a minőségük. Vagy ne menjünk messzebbre az Ó utcánál, ahonnan vannak Kryolan és Ben Nye ecseteim és eddig egyikükben sem csalódtam.

Egy szó mint száz, ha Sigma ecseteket szeretnénk, érdemes rájuk keresni, különböző véleményeket elolvasni és mérlegelni mire van szükségünk. Ha egy sima szintetikus, vagy pufi ecsetet keresünk, akár olcsóbban is megkaphatjuk, csak el kell menni hozzá egy ecsetboltba. A szettek rendelését tőlük csak akkor kockáztatnám meg, ha relatív olcsóbbra jönne ki, mint egyesével összegyűjteni.

Ez a szett 149, jelenleg 139 dollárba kerül és hozzájön a postaköltség. Lelkes kísérletezőknek jó lehet, de szerintem a Kryolan ecsetszettje jobban megéri, átszámolva az is 140 dollár és még postaköltséget sem kell érte fizetni, nem utolsó sorban pedig kipróbált, profi ecseteket kapunk a pénzükért.

9 megjegyzés:

  1. citromhab9/7/11 22:11

    Nekem egyetlen Sigma ecsetem van, az F80-as, a többi Essence, CS ecset és applikátor. Tudom, hogy egy jó ecsetkészlet alap, de sajnos könnyebb elcsábítani engem egy szemhéjpúder palettával, mint hogy erre spóroljak, de ha sok pénzem lesz, venni fogok valami jót. Ezt már kérdezni akartam tőled, mert láttam már többször is terméklistánál, hogy a Kryolan és a Ben Nye hogy állnak az állatokon való teszteléshez? A Ben Nye-ről elvileg azt találtam, hogy 100%-osan ellene van, de én elég sok mindent félrefordítok. Remélem nem baj, hogy ilyennel zaklatlak.

    VálaszTörlés
  2. Monday9/7/11 22:20

    A Kryolan és a Ben Nye nem tesztel állatokon.

    Nem nagyon akarok erről írni, de manapság minden cég azt hangoztatja, hogy ők bizony soha nem teszteltek állatokon. Szóval elég nehéz eldönteni, mondjuk én hiszek abban, hogy a Kryolant és a Ben Nye-t nem tesztelik. Egyszer láttam egy interjút a Ben Nye tulajdonosával és volt benne gyár látogatás és mutatták, hogy találják ki az új színeket, meg saját vegyészeik vannak, stb. De rég volt, ezen a gépen meg nincs hang. :D

    VálaszTörlés
  3. Monday9/7/11 22:23

    Hurrá, ma is tudok gépelni! :D

    VálaszTörlés
  4. citromhab9/7/11 23:20

    Köszönöm a választ.

    VálaszTörlés
  5. Nikolett10/7/11 06:57

    A Te véleményedben 100%ig megbízom, eddig úgy éreztem muszáj lesz megvennem, de akkor inkább ellátogatok az Ó utcai boltba és ott szétnézek!

    A Synthetic Face Kit-ről van véleményed?vagy még nem próbáltad őket?Arra is kíváncsi lennék :)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm.
    Szerintem ez a szett akkor érné meg, ha nem kerülne 30 ezer magyar forintba. Mondjuk 15-18 ezret kiadnék rá esetleg, de sokkal többet nem. A Synthetic Face Kitet még nem próbáltam, de ami késik nem múilk. :D
    Kryolanosba az a jó, hogy ott az eladók nagyon segítőkészek és egyesével megnézheted őket, de nekem azok az ecseteim, amik tőlük vannak tényleg nagyon jók, nem vesztették el a formájukat, puhák, sok sminkes is használja őket. Akartam régebben írni róluk, de mindig kimegy a fejemből. Az az igazság, hogy ezek az ecsetek nincsenek úgy körül rajongva az interneten, pedig megérdemelnének valamivel nagyobb publicitást. Az Ó utcában vannak nagyon különleges ecsetek, olyan formájúak, amikkel még sosem találkoztam máshol.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon örülök, hoyg megírtad ezt a cikket! :)
    Sok jót hallottam ezekről az ecsetekről, de már nem érzem annyira sürgetőnek egy készlet beszerzését, hogy megmutattad kicsit a másik oldalukat is :) Persze ettől még lehet hogy egy kisebb készletet kipróbálok, de egyelőre a postaköltség engem is visszatart...

    VálaszTörlés
  8. Irigyellek! *-*

    VálaszTörlés
  9. Nekem csak a szintetikus szőrből készült Sigma ecsetek váltak be. A többi borzalmas. Kemény, szúrós, hullik. Néha nem is simán hullik, hanem eltörik a szőrszál.

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe