8/16/2011

A világ legjobb bőrápolási tanácsa

Igen-igen, ez itt a világ legjobb bőrápolási tanácsa lesz, amit valaha kaptál. Gondolom, mindenkiben, aki idekattint beindult a "jujjjvajonmilehetaz?", "örökre megoldja a bőrproblémáim?" kérdéssor. A válaszom: részben igen. ^_^

Kattints a továbbra és megtudod.Mielőtt bármit magadra kensz, főleg ha valami durva dolgot szeretnél kipróbálni, kérd ki egy szakértő tanácsát! 

Nem arra gondolok, hogy Mariskának bejött ez a krém, és szerinte nekem is jó lenne, vagy egy kozmetikust, aki esetleg félrekezeli a bőröd, hanem inkább egy bőrgyógyászét. Személy szerint csak a nekik hiszek, mert mégiscsak ők tudják legjobban mi kell a  bőrnek.

A blogok nagyok jók, leírják a lányok, hogy mit tapasztaltak egy krémmel vagy valamilyen más termékkel kapcsolatban, de nem biztos, hogy ez mindenkinek jó lesz. Pont ezért kergetnek az őrületbe a "minden bőrtípusra" cetlik, mert nekem személyes meggyőződésem, hogy azokban a krémekben nincs annyi hatóanyag, ami valóban hatna bármire is. Ezenkívül a "problémás bőrre" címkét sem szeretem, leginkább azért, mert akinek annyira száraz a bőre, mint az enyém, pontosan tudja, hogy a száraz bőrnek is vannak problémái, nem elég csak naponta vastagon bekenni egy hidratálóval.

Nekem például sokszor mozgatja a fantáziámat 1-1 termék, húdekipróbálnám, aztán azzal szembesülök, hogy a nagyon száraz bőrömet nem kéne pluszba kitenni valamilyen vegyi stressznek. Például ott az AHA-savas hámlasztás, mert kíváncsi vagyok rá, de számomra felesleges, lehet jó lenne a hegeim ellen, de ez nem csak olyasmi, amit az ember csak saját magán vesz észre? Dehogynem. Mindenki a saját bőrét sokkal problémásabbnak látja, mint egy külső szemlélő. Saját példával állok elő ismét: nekem meggyőződésem volt, hogy nyáron zsírosabb a bőröm, télen pedig szárazabb. Tegnap felvilágosított a bőrgyógyász, hogy az én bőröm nagyon száraz, hiába érzem és gondolom ennek ellenkezőjét nyáron.

Mivel nekem sosem volt pattanásos bőröm, így akik ezzel a problémával küzdenek, sajnos tanácstalan vagyok velük kapcsolatban. Viszont annyit tudok, hogy a legjobb és leggyorsabb megoldást nem a drogériákban és a házi praktikákban leljük meg, hanem inkább a dermatológiai szakrendelésen. Hiszen ennek a bőrproblémának az oka lehet hormonális eredetű, allergia, vagy bármi más, amin a talán a legdrágább krémek sem tudnak segíteni [főleg, ha a laikus eladó sózta ránk].

Még egy jó tanács a végére: ha valamilyen arcápolószert váltunk, akkor tanácsos először csak egyet lecserélni, mert akkor tudjuk meg, ha nem tesz jót a bőrünknek, így biztosak lehetünk abban, hogy jól döntünk, amikor abbahagyjuk annak a használatát. Szóval bátrak azok, akik mindent magukra kennek, de én inkább maradok száraz bőrű gyáva.

10 megjegyzés:

 1. Névtelen16/8/11 14:18

  Köszi köszi köszi, hogy ezt így leírtad! Már herótom volt az ezt-meg-azt-egyél-hogy... típusú "tanácsokból", mikor mindenféle bőrprobléma kezelése a bőrgyógyásznál kezdődik.
  Végre valaki, aki felhívja erre a figyelmet!

  VálaszTörlés
 2. Nekem a kozmetikus konkrétan hatalmas piros hegeket és másfél hétig tartó bujkálást szerzett a pattanásos bőröm nyomkodásával, szebb és tisztább bőrt nehezen, mert elölről kezdődött az egész. Pár hónapja elmentem a bőrgyógyászhoz, aki egy gyógyszert és kétféle krémet felírt, azóta az arcom majdnemhogy teljesen rendbe jött, legalábbis nem szembetűnő. :)

  VálaszTörlés
 3. Egész tinikoromban mondhatni megúsztam a pattanások elleni harcot, de tavaly / idén télen eléggé eldurvult a dolog, főleg az állam környékén. Elkezdtem megvenni mindenféle arctisztítót, csak rosszabb lett a helyzet a kezdeti javulás után. Aztán elszántam magam és elmentem bőrgyógyászhoz, aki felírt két krémet, két hónap múlva már elég látványos volt a javulás, de még mindig volt jó pár "képződmény" itt-ott, amikből bármikor előjöhetett az a fajta pattanás, amit épphogy sikerült kiirtanom. Elmentem egy hónapja kozmetikushoz arckezelésre, ez tette fel az i-re a pontot és azóta olyan a bőröm, mint régen, szinte semmi gondom nincs vele (ez maradjon is így), bár a hegek még van ahol meglátszódnak. Egyet értek veled, én is tervezek posztot írni az arcápolásomról, és a legfontosabb tényleg szakértőhöz fordulni.

  VálaszTörlés
 4. A kozmetikus nem megoldás nekem sem, egyszerűen ezer kozmetikusnál voltam, összeszurkáltak, sebes volt az arcom, aztán heges lett, végül elmentem egy bőrgyógyászhoz, ő javasolta a la roche posay termékeit, amiket imádok, de az alapozókkal hatalmas problémáim vannak, szinte egyiket sem bírja a bőröm, akartam egy mac alapozót, de anélkül, hogy kapnék mintát, amit használhatok 3-4 napig nem merem megvenni, mert drága ahhoz, hogy ne használjam

  VálaszTörlés
 5. Én is el akarok menni egy ideje bőrgyógyászhoz, csak sajnos lehetetlen hozzá bejutni...
  De nem adom feeeel!

  VálaszTörlés
 6. Csak annyi, hogy szerintem ha érdekel, és kíváncsi vagy rá, akkor próbálj ki AHA-s krémet. Nem csak azért érdemes, hogy halványítsa a hegeidet, hanem általánosan is jót tesz a bőrnek, tényleg szebb lesz tőle. Én nagy híve vagyok a kémiai hámlasztásnak és vagy az AHA vagy a BHA kb mindenkinek beválik. :) Nem kell persze ész nélkül, de heti egyszere egy 10%-s krémmel szinte biztos nem fogsz csalódni. :)

  VálaszTörlés
 7. @apolka

  Erősen gondolkozom rajta, de tegnap erről is megkérdeztem az orvost, és ő azt mondta, hogy az én bőrömre felesleges, lehet még ártana is. Ennek ellenére valami nagyon-nagyon gyengét lehet kipróbálok, de ezután kicsit gyávának érzem magam hozzá. Pedig eddig nagyon erősen hittem, hogy nekem kell egy Neostrata krém.

  VálaszTörlés
 8. nekem az a bajom, hogy a bőrgyógyászat is gyerekcipőben jár. egyszer valami furcsa kiütések jöttek ki az ujjaimon, olyan volt, mintha kaktuszba nyúltam volna. baromira nem tudott vele mit kezdeni, aztán elmúlt magától. illetve szegény apámnak szokott lenni még mindenféle baja a bőrével, hát vele sem sokat tudnak kezdeni :/

  VálaszTörlés
 9. A bőrgyógyászok egy része nem is akar segíteni. Bemész és életunt fejjel ül ott, rád néz, hogy te vajon mit hoztál, csak valamilyen kiütést, lábgombát, vagy valami furcsa kinövést. Személy szerint a bőrgyógyászat és a fogászat lenne az, amit sosem tudnék csinálni.

  VálaszTörlés
 10. Én a bőrgyógyászokban nem hiszek, mivel tünetet kezel nem az okot. Legtöbbször hormon tartalmú készítményt írnak fel, melynek hatása a szervezetre, hosszútávú, és sok esetben maradandóan káros. Sok természetes megoldás létezik a bőrproblémák kezelésére, melyeknek NINCS MELLÉKHATÁSA. Sajnos ezt manapság nagyon kevesen értik meg!

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe