9/25/2011

Beauty Friends arcmaszkok - burgonyás, algás és vitaminos

BB Imre és BB Andi elhozta hazánkba a Kelet csodáit rejtő elektronikus kincsesládát a BB Krém webshopot, melyet mióta kinyitottak ontja magából az európai nők fáradt, megszürkült bőrének új életet, rugalmasságot, egészséges fényt és hibátlanságot biztosító csodaszereket.Ezt írtam egy kicsit tovább meseszerűen, de egyszerűen megállt a tudományom, jobbra-balra átfogalmaztam, nem tetszett, ezért maradok a talán kicsit unalmas, viszont célratörő nyelvezetnél. Ma a Coscoi  gyártotta Beauty Friends maszkokból mutatok be hármat. Katt a továbbra!


Összesen 20 féle maszkkal találkozhatunk, de ha jól számoltam a webshopban most csak 10 van. [Remélem lesz méhpempős, mert azt nagyon szeretném egyszer kipróbálni. *-*]

A maszkokhoz kis tasakokban juthatunk hozzá, melyben picire hajtogatva bújnak meg. Ha kinyitjuk, legalábbis tapasztalatom szerint, már érezni az illatukat. Hatóanyagokkal gazdagon átitatták őket, emiatt síkos a tapintásuk. Ahhoz elég vastagok ezek a nedvestörlőhöz hasonló, de annál kicsit testesebb papírtextílek, hogy ne legyen lehetetlen feladat a széthajtogatásuk. Ha ezzel megvagyunk, akkor simítsuk az arcunkra és hagyjuk fent 20-30 percig. Miután levesszük ne mossuk le az arcunkon maradt levet, hagyjunk magától beszívódni. Érdekes, kiszáradva sokkal vastagabb anyagnak tűnik, mint nedvesen.


Szerintem nagyon praktikus a csomagolás, egy mozdulattal feltéphető, nem foglal sok helyet. Maga a maszk is praktikus. Tapasztalatom szerint a méretük viszont nem tökéletesen egyforma. Az első maszk kicsit nagy volt az arcomhoz, a második pedig pont jó.

Lehet ugyebár kapni tasakos egyalkalmas maszkokat, amikben vagy túl sok van, vagy túl kevés, és az egész fürdőszoba illetve a karom is olyan lesz mire kinyerem és magamra kenem. Vannak a tubusos maszkok, amik viszont drágábbak.  Ezeknek a papírmaszkoknak három nagy előnyük van:

  1. nem piszkolnak, nem érzem magam pazarlónak a használatukkor; 
  2. gyors; 
  3. végszükség esetén pedig 1 perc alatt tökéletes Jasonné alakulhatunk halloweenkor.
Tipp: Használat előtt betehetjük a maszkokat tasakostól a hűtőbe, hogy lehűljenek; vagy beáztathatjuk pár percre meleg vízbe, ha melegen szeretnénk őket használni.

Őszintén bevallom, hogy a maszkokról nagyon kevés infót találtam angolul, magyarul nagyjából semmit, tehát a leírás a csomagolás hátoldalán található 2 angol sort fedi. 

Burgonyás - Burgonya kivonatot [az mi, keményítő?] tartalmaz, amely segít kisimítani az érdes és sérült bőrt, bársonyossá és puhává teszi azt, miközben tisztít és hidratál.
Tapasztalat: Őt próbáltam ki először, annak ellenére, hogy talán a krumpli nem a legcsábítóbb összetevő. Nagyon erős vízbe áztatott krumpli illata van és a szaftja is vastagabb, mint az algásé. A maszk majdnem egy órán át az arcomon volt, mert kíváncsi voltam mennyire szárad ki. Jelentem, nem száradt ki, amikor levettem is nedves volt. Személy szerint arra számítottam, mint a nálunk kapható ilyesmikhez hasonlóan 10 perc múlva csontszáraz lesz. Este használtam, nem krémeztem be az arcom lefekvés előtt, mert puha volt és tápláltnak éreztem, mintha vastagon be lenne kenve. 

Tengeri algás - Különböző ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz, amik fiatalítják az érzékeny bőrt, használata tisztít és hidratál.
Tapasztalat: "Algát mindenfélébe tesznek, biztos jó a bőrnek." - Legalábbis ez volt az első gondolatom. Nem tudom mennyit fiatalított, a lé, amivel átitatták nem túl sűrű, kellemes, nem túl erős "tenger-alga" illata van. Hamarabb szárad, mint a burgonyás esetében, 30 perc után már az államon kiszáradt a papír. Ettől is nagyon tápláltnak érzetem a bőröm és talán kicsit feszesebbnek is. 

Vitaminos - Ez a vízben oldódó vitaminos maszk természetes növényi kivonatokban gazdag, melyek elősegítik a létfontosságú vitaminok felszívódását. A maszk E-vitamint is tartalmaz, ami egy erőteljes antioxidáns, és segít megelőzni az arcbőr öregedésének jeleit, továbbá megvédi a bőrödet a környezet, a légszennyezés, a szabadgyökök és az UV sugarak kellemetlen hatásaitól, miközben tisztítja és hidratálja az arcod. [Ez a webshopos leírásból loptam.]
Tapasztalat: Ma próbálom ki, szerintem citrus illata lesz. ;) Nem hinném, hogy nagy csalódás lesz az előbbi kettő után, de ne igyunk előre a medve bőrére.
Ápdét: Valóban kicsit citrusos illata van [a megfázásom valamennyire korlátoz az illatok pontos meghatározásában]. Nagyon meglepő volt, de egészen hidegnek éreztem, amikor az arcomra tettem, pedig a könyvespolcomon volt. Ennek a maszknak a "szaftja" sem igazán sűrű, olyasmi, mint az algásé. A másik meglepő dolog számomra az volt, hogy az első perc használattól úgy éreztem, valami vitaminbomba van az arcomon. 30-40 percet volt rajtam, tápláltnak éreztem a bőröm, illetve olyan érzés volt, mintha "felpezsdült" volna. Azt hiszem, nekem ez az eddigi kedvencem.

23 grammosak mind, de mivel egyszerre elhasználjuk ez nem számít túl sokat. Darabonként 390 forintba kerülnek, ami szerintem kedvező ár, ha pedig ötöt vásárolunk 295 Ft.

[Igen, és a macskám semmilyen tesztből nem maradhat ki.]


Ti próbáltátok már őket?

1 megjegyzés:

  1. cicuuuuuus:D jónak tűnnek ezek a maszkok. a harmadik előnnyel győztél meg a legjobban:D:D

    VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe