9/03/2011

Bioderma - Photoderm MAX SPF 50+ krém arcra

Már a második nyarat éltem át vele, igaz, nem túl sokat járok a napra. Mielőtt bárki felvonná a szemöldökökét elárulom: fényérzékeny vagyok, a napon töltött idő számomra szenvedés - nem csak a meleg miatt -, hanem mert     rövid idő alatt a bőröm elkezd fájni, mintha milliónyi tűvel szurkálnák, majd azokon a testrészeken is, amiket ruha takart vörös, égésnyomszerű foltok jönnek elő, amik bizony fájnak és nem is túl szépek.

Ezek miatt a problémák miatt használok már elég régen fényvédőkrémeket. Sajnos, még mindig keresem a tökéleteset, ő nem az. Viszont pár hete éppen a KrémMánián olvastam, hogy van mattító hatású kiadása, hamarosan be is szerezek belőle egyet - ha nem találok jobbat. Mivel magával a hatásával egészen elégedett vagyok, mert tavaly kétszer lettem foltos, idén egyszer sem [igaz volt rajta 42-es SPF-es BB krém is]. Eddig sokszor használtam viszonylag drága, drogériákban is kapható fényvédőket, de egyik sem vált be.

A kattintás után részletesebben is beszámolok! :)
A csomagolás design szempontjából számomra semmi különleges - olyan, mint a többi Biodermáé -, megteszi a magáét, tipikusan nem az a vásárlócsalogató, de a patikákban kapható kozmetikumok és krémek 99%-a nem az. [Mellesleg tegnap este arra ébredtem rá, hogy a vonal az oldalán olyan, mintha víz lenne, a kör pedig a nap, de ez akkor lenen jó magyarázat, ha csak a napozós termékeiken lenne ez...]
Közepes méretű tubus, puha műanyagból, fény felé fordítva megsaccolható meddig van benne a termék. Én általában a talpára állítom a krémeimet,  így ezt is. A negatívum pedig az, hogy nem záródik rendesen, ezért kicsit folyik belőle a krém. A második képen azt lehet látni milyen lesz, ha egy éjszakát álldogál a talpán - szegény ezt a pózt nem nagyon bírja, de néha mégis kitesz magáért...


Egy egy nagyon sűrű krém, de nem igazán zsíros. Láthatatlan textúrát ígér a csomagolás, de ez nem igaz, ha csak a kezemre kenem miközben a szobában üldögélek, akkor is fénylik egy kicsit. Ezen kívül állítólag nem hagy fehér nyomokat az arcon, tapasztalataim szerint pedig igen, fehéríti a bőrt, de csak épphogy. Ezenkívül egy kicsit tapad is - még most így, hogy egyáltalán nincs melegem, ragad a kezem, amire rákentem. A másik, amire felhívhatnák a figyelmet a csomagoláson, az az elviselhetetlen műcitrus illat, ami egy idő után elillan, vagy csak hozzászokom [sima krémillattá változik?], de amikor megvettem és kibontottam nagyon megijedtem, hogy ez mennyire büdös rossz.


Fényvédelem szempontjából nagyon elégedett vagyok vele. Annak ellenére, hogy elvileg arcra gyártott fényvédő, az arcon - főleg nyáron, amikor amúgy is minden leolvad mindenkiről - nagyon fénylik. Talán a bőröm is rosszul reagál rá, olyan fojtogató érzésem lesz tőle, kimondottan nehéz, pedig egy minimális mennyiséget használok belőle. Inkább nyaraláshoz, amikor nem akarok rásminkelni és csak fekszem a medence partján tökéletes lenne, csak ugye akinek a bőre érzékeny a Nap fényére az általában nem csinál ilyet.

A nem nyári hónapokban mattító krémmel keverve elviselhető, de magában még akkor is túl sűrű nekem. Normál-száraz bőrre gyártják, nekem télen sokkal szárazabb a bőröm, de nem ajánlanám így sem. A száraz bőrömre használom a bevált arckrémem, egy ilyen terméktől csak fényvédelmet szeretnék, minden ragacsos érzés, fehéredős bőrfelszín és kellemetlen illat nélkül.

Viszont nem leszek tőle kiütéses és ez a 40 ml-es kiszerelés elég sokáig elég.

Összességében szeretnék belőle egy valóban matt - legalábbis nem fehéres, enyhén olajos filmréteget hagyó - változatot hasonlóan jó hatásmechanizmussal. Ezért ki fogom próbálni a fluidot - a krémet biztos, hogy nem -, lehet egy erősebb faktorszámmal. Színezetett biztos, hogy nem, mert ezekből a színválaszték nagyon limitált szokott lenni és nem is az én NC15-ös [najó, most talán vagyok egy NC20 is] bőrszínemre találták ki...

Egyébként épp ezért érdemes neten körbenézni, mert nálunk a patikában elég elveszettek az alkalmazottak.

Mellesleg épp most láttam a honlapon, hogy más a csomagolás - pár napja még ugyanez volt kint - és illatanyag-mentesnek írják, ezen kívül a 100+ eltűnt, de van rajta egy BIO plecsni is. Szóval pár hónap múlva lesz ebből egy ápdét, tuti.

Röviden összefoglalva:

Ami tetszett:
 • magas faktorszám 
 • jó fényvédelem
 • könnyen kenhető
 • modern készítmény, ami egyesíti a kémiai és a biológiai védelmet
Ami pedig nem:
 • szivárgó csomagolás
 • kellemetlen illat
 • nehéz érzés a bőrön
 • fényesedik, az ígéret és minden elszánt masszírozás ellenére sem szívta be igazán a bőröm
 • olajos filmréteget hagy
 • vízálló, de ez azt is jelenti, hogy elég nehéz lemosni

A lényeg a nagyon jó védelem számomra, de nem tudok szemet hunyni afelett, hogy mennyire rossz érzést kelt a bőrön, ezért az 5 pontból 2,5-t kap.

Ti használtok fényvédőt? Milyet?

9 megjegyzés:

 1. Bioderma Photoderm Spotot használok már évek óta. Nekem nagyon bevált. 50+-os ez is.
  Te miért a creme változatot használod a Maxból?Száraz bőröd van? Mert az csak arra jó.Nem csoda,hogy nagyon fénylett és soknak érezted. Van belőle fluid is,de nekem még az is iszonyúan fénylik. De nagyon jó a PPD arányuk is, ne használj mást,a Biod.nagyon megbízható.
  Egyébként pedig sajnos sokat kell felkenni a bőrre,hogy tényleg az 50+-os hatása legyen. Vhol nekem megvan még a jegyzeteim között,hogy mekkora adagot kellene felkenni az arcra,hogy elérjük a kívánt hatást, talán egy evőkanálnyi adagot,úgy emlékszem. Na ennyit sztem senki sem ken fel... de majd megnézem és megírom:)

  VálaszTörlés
 2. Nekem alapvetően száraz a bőröm, télen nagyon száraz, nyáron is száraz csak akkor a melegtől fénylik is mint mindenki másnak szerintem.

  VálaszTörlés
 3. Mellesleg a patikában csak ez volt nálunk, a patikus sem tudta, hogy ebből van fluid... O.o

  VálaszTörlés
 4. Ó, én is keresem a tökéletest. Elég hervasztó, hogy másról sem lehet olvasni nyár elején, csak a fényvédelemről, ennek ellenére nincs "tökéletes".

  VálaszTörlés
 5. A mi patikánkban semmilyen nem volt!:S

  VálaszTörlés
 6. Én felváltva használok Biodermát és La Roche-Posayt, és nekem beváltak... napozás utániból pedig több éve Biodermát használok, és abból messze az vált be nekem a legjobban.

  VálaszTörlés
 7. Én is őt használom, és a véleményem egy az egyben megegyezik a tiéddel.:) Talán még annyi, hogy ha véletlenül a számra kerül, akkor eszméletlen keserű ízzel robban be. Viszont valóban megbízható.:)
  Legközelebb La Roche Posay-t veszek majd, mert sok jót hallottam róla.

  VálaszTörlés
 8. "eszméletlen keserű ízzel robban be" - :DD
  Majd körülnézek a patikában mi a kínálat, de ilyenkor már nem szokott nagy választék lenni. :(

  VálaszTörlés
 9. Ugyanezt próbáltam ki pár héttel ezelőtt, és nekem nagyon bevállt. Sőt, túlságosan is. Egy teljes, tengerparton töltött nap után egyáltalán nem kapott le a nap, a második napon már félre is tettem, mert nem akartam falfehér maradni. Gyerekeknek és napérzékenyeknek ideális.
  Ami plusz jó tulajdonsága, az az, hogy valóban nehezen jön le, és ez csak növeli amegbízhatóságát.
  Az illata hamar elillan, hidratálja is a bőrt, kell ennél több annak, aki nem akar lebarnulni/leégni?

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe