9/17/2011

La Roche-Posay - Effaclar Duo teszt

Még tavasszal vettem  ajándékba járt egy arctisztítóhoz ez a krém, tehát volt időm kipróbálni. Szkeptikusan álltam hozzá, hiszen az én bőröm nem igazán problémás, de aztán jött a nyár és bebizonyosodott, hogy jó, ha van egy ilyenem is.

Egy egy 40 ml-es tubus, helyes kis csőrös végződéssel. Ez azért jó, mert tényleg nagyon kevés kell belőle, tehát nem esnek meg vele olyan balesetek, mint a Bioderma mattító krémemmel [ha jobban megnyomtam túl sok jött ki belőle]. A külsejét tekintve LRP design, ami megteszi a magáét. Szerintem hiba ezzel a csomagolással kapcsolatban, hogy nincs rajta magyarul mire való, de a dobozon is vadászni kellett, de már rég kidobtam [a Biodermákkal is így volt, csak akkor elfelejtettem]. Nem látszik át a műanyag, ezért sosem tudni pontosan meddig van, csak érezni, hogy fogy.


A funkcioját tekinte ez egy olyan termék, amely a bőrhibák ellen veszi fel a harcot 4 aktív összetevővel. Az egyik oldalról a baktériumok okozta pattanásokkal és csúfságokkal küzd [Niacinamide, Piroctone Olamine], a másik részről pedig megnyitja az elhalt hámsejtek miatt eltömődött pórusokat  és tisztítja is azokat [LHA, Linoleic Acid ]. A használatától pedig bársonyos lesz a bőr, és csökkenti a pirosságot. La Roche-Posay termálvizet tartalmaz, parabén mentes.

A krém maga opálos fehér, amolyan krémzselé. A bőrre kenve érezhetetlen, nem nehezíti el a bőrt, inkább olyan tiszta érzést nyújt. Én csak ott használtam, ahol pattanásaim szoktak lenni nyáron, hogy megelőzzem őket valamennyire. Ha ki is jött valami rondaság, akkor bekentem ezzel a krémmel, 1 nap alatt jobb lett, 2 nap alatt pedig teljesen eltűnt, de alapvetően nem csodaszer. "Mellékhatásként" pedig kicsit mattítja a bőrt. Nem csúszik meg rajta a smink.

Adnék rá egy erős négyest, mert ugyan jónak jó volt, de legközelebb is csak egy csomag részeként venném meg, mert nem érzem a saját szempontomból elhagyhatatlanul fontosnak.

Ti próbáltátok már? Mit gondoltok róla?

6 megjegyzés:

 1. Csak pici mintát kaptam belőle, de ahogy felkentem, viszkettem tőle, úgyhogy nem nagyon próbálkoztam vele többet. Viszont ezzel a csomagolással kapcsolatban rossz emlékeim vannak. Volt egy Cicaplast krémem, annak ugyanilyen a tubusa és pár hónap használat után egyszer csak elrepedt a tubus ahogy nyomtam (volna)ki belőle a krémet. Mind a két oldalán 2-2 hosszú csíkban felrepedt a tubus... Lehet hogy csak én jártam így, de lehetne kicsit jobb minőségű, rugalmasabb műanyagból a csomagolása.

  VálaszTörlés
 2. Ez szomorú. O.o nekem szerencsére elég rugalmas műanyagból van ez a tubus. Lehet, hogy allergiás vagy az egyik összetevőre? Mondjuk nekem néha kicsit csípett, de aztán elmúlt.

  VálaszTörlés
 3. Lehet, olyan kellemetlen, húzódó-viszkető érzés volt.

  VálaszTörlés
 4. Én is próbáltam ezt a terméket egyszer. Kentem belőle az arcom problémás részeire, egy ideig rajta hagytam, de nekem is kissé kellemetlen érzés volt, lemostam. Másnap reggelre bepirosodott a "kezelt" terület. Azóta nem próbálkoztam vele.
  Fokhagyma zselét szeretek használni, és bár annál is fellép egy kissé húzódó-feszülő hatás, de egyáltalán nem kellemetlen érzés.

  VálaszTörlés
 5. Én a bőrgyógyászomtól kaptam többször is kis mintát, de nem vált be. :( Nagyon fura, fullasztó réteget képezett, és sokszor kipirult alatta a bőröm, szóval nem vettem meg a nagy kiszerelést. Mentségére szóljon, szépen mattított valóban.
  Amúgy nekem a La Roche-Posay összes művekkel elég ambivalens a viszonyom, egyedül a Cicaplast működik rajtam 100%-osan.

  VálaszTörlés
 6. Nekem nagyon jol bevált.A miteszerek ,pattanasok eltüntek es az arcom is sokkal simava vált.Én mar több mint fél éve hasznalom naponta 2 szer.

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe