9/14/2011

Szabadalom az Avontól az örök fiatalságért

A tegnapi sajtótájékoztatón az Avon negyedik negyedéves termékéről, az Anew Genics-ről volt szó, amely arra hivatott, hogy a fiatalság géneket aktiválja és ezzel, akár 10 évvel fiatalabbnak láttassa a bőrt. Alapvetően nem vagyok olyan, akit egy percig is lekötne az Avon világa, de mivel az öregedés genetikájáról váltottam újságírásra, ezért a kutatói kíváncsiságom felkeltette ez az esemény.

Először is megtudtuk, hogy az Avon 125 éves lett, és hogy az egyik legaktívabb cég a bőrápolás terén, hiszen évente 1000 új terméket  tesztelnek, ebben 200 tudós vesz részt egy amerikai kutató laboratóriumban.

Áttérve az újdonságra: a Calabriai Egyetem munkatársai találtak egy dél-olaszországi embercsoportot, akik egészségesen élnek akár 100 évig is. Ez pedig megadta az inspirációt a 10 éven át tartó vizsgálatokhoz. Itt következett egy nekem nagyon tetsző mondat: "a genetika deformálódhat" - :))
Végeredményt pedig úgy lehetne összefoglalni, hogy sok éves kísérletezés, mikroszkóp fölött görnyedés után az Avon megalkotta az Egyesült Államokban szabadalmaztatott YouthGen technológiát, mert a sokáig élő emberek aktívabb fiatalság génnel rendelkeznek. Ezek a gének beindítják azoknak a fehérjéknek a működését, amelyek a sejten belüli folyamatokért és természetesen a fiatalságért felelősek. A kollagén és a hialuronsav stimulálásával elérhető, hogy a fiatalság gén jobban működjön. Ennek köszönhetően a bőr fiatalosabb lesz, a ráncok csökkenek, az elszíneződések halványulnak.

A termékcsaládba egy arckrém [4500 Ft] és egy szérum [5500 Ft] tartozik. Az előbbit inkább éjszakára javasolják, a szérumot pedig napi kétszer az arckrémünk alá.


Annyit tennék ehhez hozzá, hogy a hialuronsavval és kollagénnel próbálják általában az öregedésgátló készítményeket csodaszerré varázsolni, viszont személy szerint nem hiszek a "fiatalság génben" - főleg azért, mert az öregedés egy "anyagcserehiba". Persze ez is nagyon pongyola megfogalmazás, de még mindig kevésbé, mint általában "a tudomány eladja helyettünk" [avagy ha egy tudós is ezt mondja és laborvizsgálat is alátámasztja, akkor jobban fog fogyni a termék] tájékoztatókban olvasható szövegek. Ha lenne bármi, ami a folyamatot késlelteti, legalább látszat szintjén, az elég drága lenne valószínűleg. De ki tudja, úgyis csak 30 év múlva derül ki, hogy igazából bevált-e. Mindenesetre én már ma elkezdem a tesztelést, aztán egy hónap múlva jelentek róla.

Ezután egy rövid beszélgetés következett Zsédával, Pokorni Liával, Schell Judittal, Kökényessy Ágival  és Bánfalvy Ági színművésznővel, akik beavattak minket fiatalságuk titkába. Mit ne mondjak ez a beszélgetés elég művinek hatott, a nők számára könnyen eladható közhelyekkel tűzdelve.

6 megjegyzés:

 1. hasonlókat éreztünk azt hiszem :))

  VálaszTörlés
 2. Te nem félsz ilyenekkel kísérletezni? Nem félsz attól, hogy még többet árt, mint használ? Sok helyen ezt olvastam, hogy hosszútávon többet ártottak egyes ránctalanító készítmények, és pont azért, hogy a nők újra és újra megvegyék az ilyen termékeket. Én már nem merek semmit magamra kenni. :D :(

  VálaszTörlés
 3. Én is mindig azt gondolom, ahányszor ezekről a csodakrémekről hallok, hogy inkább csak árt, mint használna...

  Az az igazság, hogy az szokott még eszembe jutni, hogyha tényleg használna ránctalanításra egy kence, akkor a hálivúdi sztárok, akiknek van mit a tejbe aprítani, azok nem feküdnének kés alá, hanem megvennék a drága (nagyon drága) krémeket. De nem így tesznek. Miért? Mert nincs ilyen krém. :D Ha nem akarnak ráncot, akkor felvarratják a képüket, mert az legalább tényleg ránctalanít (már ha jó a sebész).

  VálaszTörlés
 4. Persze, én is úgy vagyok vele, hogy aki sokat keni magát az olyan lesz, mint egy aszalt szilva. Annyi tapasztalatom van ezzel a krémmel, hogy ha a kezemre kenem, akkor nagyon selymes lesz, de közel sem annyira, mint a La Prairie szérumával... [Árban van köztük úgy 30 ezer forint, ha nem több, különbség is.]
  Már csak tapasztalatból is tudom, hogy nincs valódi öregedésgátló, akármit is írnak rá. Kifejezetten nem félek attól, hogy ezt magamra kenjem, így egy nap után nem érzek ás látok semmi változást. Mellesleg a genetikába annyira nagyon nem is lehet belenyúlni. ;) De nem fogom hosszútávon használni, egy jó szemkörnyékápolóba fogok befektetni és a La Roche-Posay hidratálómba, aztán mást nem nagyon kenek magamra.

  VálaszTörlés
 5. Szemkörnyékápolóra van már ötleted?

  VálaszTörlés
 6. Szerintem a Biodermától fogok venni. Viszont a patikában van olyan csomag is, hogy Vichy sminklemosó és egy szemkörnyékápoló jár ajándékba. Ez egy nagy dilemma.

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe