9/15/2011

Ti mit gondoltok?

Ma arra vagyok kíváncsi, hogy mi a véleményetek a kéretlen önreklámokról? 

Gondolok itt kommentekbe rejtett linkekre és a facebookos spamelésre is például. Szerintetek az ilyesmi lehet hatékony? Szerintetek tolerálni kell vagy inkább illetlenség?

18 megjegyzés:

 1. most már tudom, hogy illetlenség, de én nem szoktam magam felhúzni miatta. ha neki jól esik odaírni írja, végül is az olyan, mint egy aláírás. de csak azért kommentelni, hogy odaírja a blogcímét...:S

  VálaszTörlés
 2. Engem nem zavar, ha a témáról ír kommentet és a végén ott van a blog címe. Ez teljesen rendben van. De amikor nem a témáról ír, meg nem is ír nekem semmit, csak "nézzétek itt a blogom" és napi 4szer... Az olyat nem szeretem. Szerintem lehet ezt normális keretek között csinálni, de nem szabad túlzásba vinni, mert az olyanra csakazért se kattintok rá.

  VálaszTörlés
 3. Engem idegesítenek. Azt tolerálom, ha a hozzászólás végére beilleszti mondjuk a blogja címét, de csak ezért kommentelni szerintem nagyon gáz. Lehet, hogy hatékonyak, van úgy, hogy egyikre-másikra én is rákattintok, de valahogy ha meglátom mindig az az első benyomásom, hogy jaj ne, már megint...

  VálaszTörlés
 4. Ugyanez a véleményem, mint az előttem szólóknak. Sztm ha valakinek normális hozzászólásai vannak, akkor a nevére is rákattintanak, hogy van-e blogja. Az nem zavar, ha valaki mondjuk belinkel saját magától vmit, ami pont illik az én bejegyzésemhez, de mikor nagyon erősen lejön, h ő csak linkelni akarja magát, és azért odavet egy-két szót, na azt utálom. :S

  VálaszTörlés
 5. Én nagyon nem szeretem a kis önreklámokat látni, elvből rá se kattintok. Ha értelmes, érdekes kommentet ír, akkor úgyis megnézem, hogy van-e blogja.

  VálaszTörlés
 6. Hozzám tömegével azért még nem érkeznek kommentek, de bevallom, hogy ha én írok hozzászólást máshová, van, hogy belinkelem a blogom VONATKOZÓ BEJEGYZÉSÉT. De csak így, hogy helló, van blogom, nézd meg itt, nem szoktam irogatni, mert ez engem zavarna fordított esetben.

  VálaszTörlés
 7. szerintem csak akkor tolerálható, ha tényleg a témához kapcsolódik az adott bejegyzés. az egyéb önpromót mindig törlöm és egyben elég szánalmasnak is tartom.

  VálaszTörlés
 8. Pont most volt egy esetem. Egy kezdő blog teleszemetelte a blogom fb-ját a nyereményjátékuk linkjével. Mikor látták, hogy hagyom, és mlég a 4. ilyen bejegyzést sem törlöm le, akkor a blogom kérdezz felelek postja alá, ahol bármit lehetett kérdezni, azt írták, hogy jelentkeztem-e a játékukra, persze linkkel együtt. Írtam egy e-mailt nekik, hogy ezt nem így kéne, persze választ nem kaptam. Azóta is nagyon bosszant ez az eset...

  VálaszTörlés
 9. Alice, ők engem is megtaláltak. Először én sem töröltem a nyereményjátékos posztjaikat, de aztán elegem lett, és én is rájuk szóltam. Hihetetlen, hogy mik vannak!

  VálaszTörlés
 10. Névtelen15/9/11 17:19

  Én azt gondolom, hogy tök jó, hogy lehet névtelenül kommentelni, mert nem vagyok regisztrálva sehol:D A direkt reklámot pedig törölném a blogról, mind lelkiismeretfurdalás nélkül, spammeljen máshol..

  VálaszTörlés
 11. sziasztok, abszolút egyetértek veletek, engem is idegesít ha bunkó módon tukmálják rám magukat az emberek. én sosem csináltam ilyet, mégis van 132 követőm.. persze kezdő lökésnek nem rossz, de ha teleszemetelik a másik blogját reklámmal, akkor nagyon idegesítő, pláne ha semmi érdemlegeset nem írnak azon kívül és még nem is követnek.. nyílván lehet kultúráltan csinálni, ugyanis egy bloggerina emailben kért tőlem nem olyan rég tanácsot, hogy hogyan népszerűsíthetné a blogját, amire írtam neki néhány alapvető tippet (nyugi nem azt, hogy spam-eld tele a többiek blogját a reklámmal :D), és az is köztük volt, hogy nyugodtan kommenteljen a blogomhoz, ugyanis ő egy elég régi olvasóm, aki elég sokat kommentel amúgy is. valószínűleg ő is ellátogat ide, ezt csak azért írtam le, hogy lássák az ilyen emberek, hogy lehet ezt kultúráltan is csinálni.. :) bocsi, hogy hosszú volt.

  VálaszTörlés
 12. én szakmailag tudok hozzászólni, ugyanis online reklámcégnél dolgozom. elhihetitek nekem, lehet ezt jól csinálni, úgy, hogy észre sem lehet venni, hogy az reklám. :) és eléggé hatásos is tud lenni! :)
  ha szarul csinálják, akkor igen, bosszantó. olyankor le kell tiltani az embert és kész. :)

  VálaszTörlés
 13. Amíg valaki jól csinálja és nem tolakodó addig nem zavar.

  VálaszTörlés
 14. @Sunnygirl én lassan 6 éve dolgozom az online marketing szakmában és egészen etikátlan dolognak tartom, ha egy reklám másnak akarja álcázni magát. ettől függetlenül persze lehet okosan forgalmat terelni.

  VálaszTörlés
 15. Nekem valahogy ez nem szimpatikus dolog,és az sem amikor valaki névtelenül fikáz le blogerinát,posztot vagy egy másik kommentet.De hát az internet már csak ilyen:S

  VálaszTörlés
 16. Engem csak a "feliratkoztam hozzád, iratkozz fel te is hozzám" szintű megjegyzések zavarnak. Én nem szoktam sehova kitenni a blogom linkjét, csak nyereményjátékon. Egyébként meg ha valami olyan cikk van, amiről már én is írtam, akkor esetleg megemlítem. Szerintem ez még nem tolakodó...de javítsatok ki, ha tévedek. Aki meg akar találni, az úgyis megtalál, és nem célom, hogy 1000 követőm legyen. A blogot azért írom, mert nekem jó:)

  VálaszTörlés
 17. Néha idegesítő tud lenni, de mostanában már át is siklom felettük. Abban az esetben egyébként, ha okosan van kivitelezve, még rá is kattintok-magyarul ha felvezeti az illető a saját blogját, pl. belinkel egy, az adott poszt témájához releváns posztot a blogjáról. De egyébként elég szánalmasnak tartom azt, amikor vki ismertebb bloggerek farvizén próbál evezni... aki tehetséges, annak előbb-utóbb lesznek követői :).

  VálaszTörlés
 18. Engem is idegesít, azt hiszem én nem nagyon csináltam még ilyet. Azaz egy egy témába vágó linket írtam facebookra (nem blogos facebookra). Akiket Alice mesélt velük én is rosszul jártam. Amikor kezdték írni a blogjukat kértek tőlem segítséget és szívesen segítettem is. Aztán egy kétszer belinkelték a facebookomra a nyereményjátékukat és végül napi 4-re növekedett. Ők persze nekem nem akartak segíteni és amikor már a személyes profilomba is "szemeteltek" szóltam és a következő esetnél tiltottam őket mindenhol. Nem az zavar ha valaki egy egy dolgot kirak vagy megkérdez de amikor minden evvel van tele az már túlzás.

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe