9/12/2011

Urban Decay - The Black Palette

Most következzen egy nagyon rég vágyott és nagy becsben tartott paletta, az Urban Decay - The Black Palette.


Ha jól tudom, ő limitált volt, ezért hiába akartam megvenni - szokásomhoz hívan mindig csak halogattam -, aztán úgy jártam a névnapom környékén, amikor már tényleg magaménak szerettem volna egyet tudni: nem volt egy ismerős webshopban sem. A remény utolsó napsugaraiba megkapaszkodva írtm egy e-mailt Editnek, hátha ő tud nekem szerezni, és csodák csodájára sikerült. Így lett ő az enyém, amolyan megkésett névnapi ajándékként anyutól. :3




Egy mini Primer Potion 'Eden' színben és egy fekete szemceruza is jön hozzá. Az előbbi sárgás színű, de az én sárgás bőröm elkenve nem nagyon feltűnő. Nagyon édes, aprócska dzsinneknek szánt üvegcsére emlékeztető a csomagolása. Nekem általában ezek a szivacsos applikátoros dolgok nem tetszenek, tehát ez alól ő sem kivétel, akármennyire aranyos. Nem utolsó sorban pedig eddig mindig a MAC Soft Ochre paint potot használtam szemfestékek alá és tetszett is... Khm...Nem véletlen ez a csomagolás, az UDPP tényleg valami csodát tesz a szemfestékekkel.



Ez a kép az alkarom egy nappal később, két zuhanyzás után - tényleg tartóssá tesz ez a bázis...

Mellette találhatunk még egy fekete 24/7 Glide-On ceruzát 'Zero' névvel. Azért jó, hogy sosem írok semmiről rögtön, mert ez a ceruza nekem elsőre alig fogott a vízvonalon, pedig azt mondják nagyon jó és tartós. [De majd lesz egy poszt a jövőben a fekete ceruzákról.]


A paletta maga egy kicsi fekete doboz, 6 színt [6 x 1g] rejt és nincs rajta semmi felesleges dolog, viszont van egy egész nagy tükör a felhajtós részben. Akkorára kell gondolni méretben, mint például az Essence You Rock! palettája. Nekem tetszik ez az egyszerű csomagolás, hiszen általában az UD palettái, a maguk kis felugró figuráikkal és fiókos megoldásukkal az őrületbe kergetnek. Mert tipikusan olyan "cuki, cuki, de engem nem nagyon érdekel, nem vagyok gyerek".

Méretbeli összehasonlítás: Picúr cica [ő a hű segítőm] a picurka palettával.

A palettában található színek:
Black Dog - matt fekete
Barracuda - sötétszürke ezüst csillámmal
Jet - csillámos rózsaszínes lila
Sabbath - csillámos sötétkék
Cobra - fekete zöldes-óarany csillámmal
Libertine - sötétzöld arany és zöld csillámmal



A fenti képen látható minták az UDPP-on készültek, az alsók pedig a MAC Soft Ochre paint potján, lefelé pedig sima bőrön. Az az igazság, legalábbis az én érzésem, hogy az UDPP-on tapadnak meg igazán ezek a festékek, a paint poton kevésbé. A Black Dog egy matt fekete, nála láthatóan a MAC Carbon pigmentáltabb és jobban fog sima bőrön is; a Sleek feketéjénél pedig sötétebb fekete.A további színekhez próbáltam valami olyasmit mellé tenni, ami talán ismertebb. A Barracuda mellett a MAC Pandamoniumot láthatjuk, szerintem nagyon hasonló, habár az előbbi feketésebb tónusú. A következő 3 színhez hasonlóm nincs, vagy csak nem jut eszembe, őket nagyon különleges tartom. A Libertine viszont csalódás, mert nagyon szép zöldnek néz ki a palettában, de a bőrömön eltűnnek belőle teljesen a csillámok. Ugyan elfelejtettem húzni egy csíkot a Barry M #21-es varázsporával, de nagyon hasonló hozzá.


Összességében kicsit elfogult vagyok ezzel a palettával kapcsolatban, mert nagyon szeretem a feketés beütésű színeket; alapvetően 3 szín miatt tartom érdekesnek, viszont az igazság az, hogy szinte mint minden csillámos festéket, ezeket sem lehet anélkül satírozni, hogy a csillámok jelentős része ne tűnjön el.

6 megjegyzés:

  1. ~Castia~12/9/11 09:29

    Azt írod, a szemceruza elsőre alig fogott vízvonalon. Ezek szerint most már fog? Én múlt héten kaptam meg, és bizony nekem is elég gyengén teljesít eddig vízvonalon, se nem intenzív, se nem tartós.

    VálaszTörlés
  2. makeupcakes12/9/11 09:30

    A Cobra és a Libertine nagyon tetszik, elfogadnám őket.

    VálaszTörlés
  3. VIKTÓRIA'S STYLE12/9/11 10:10

    ez nagyon hasznos poszt volt, köszönjük :) Szeretem az ilyen összehasonlítgatós dolgokat, megkönnyíti a dolgunkat :) Szerintem jó kis paletta ez, legalábbis a színeket jól ki lehet használni. Kár a ceruzáért :(

    VálaszTörlés
  4. @~Castia~ Vegyesen teljesít. Van, hogy egészen fekete, de néha halovány, de valahogy a haloványsága meg is marad. Mondjuk én tényleg nagyon fekete vízvonalat szoktam gyártani egy 1200 forintos ceruzával, szóval ahhoz képest elég gyenguska.

    VálaszTörlés
  5. Nekem eddig a vízvonalra az Astor fekete ceruzája fogott normálisan és tartósan :)
    Sem a L'Oreal feketéje, sem az Astorból más szín,pl barna nem fog rendesen, de a fekete nagyon-nagyon bevált :)
    MÉg az UD ceruzájára vágytam volna, de akkor lehet,hogy csak plátói marad a szerelem :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon bejön ez a paletta nekem is.. Tök cuki a cicád!

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe