10/26/2011

MAC termékek az interneten - honnan tudhatom eredeti-e?

Az internet táptalaja a csalásoknak és átveréseknek, ez miért lenne másképp a kozmetikumok terén. Rengetegszer találkoztam olcsónak és eredetinek tűnő szemfestékekkel, ecsetekkel, pirosítókkal a különböző aukciós portálokon... Láthatóan a hamisítás virágzik.
Persze, ki ne csábult volna el olyan ecsetkészletre, amiben 28 darab ecset van és mindössze hatezer forint, ráadásul MAC?! Gondolom sokan és még elégedettek is voltak a fizetés után, hogy milyen jó boltot csináltak. Én is jártam már így és sajnos azt is tapasztaltam, hogy a szuper kis csilli-villi színű pigmentem hamis. Persze-persze, csak egy ezres volt, de akkor is csalódottnak érzem magam ilyenkor: hogy ezt elkerüljem inkább nem is megyek a hasonló weboldalak közelébe.

Nem azért kell eredeti terméket venni, mert jobb a minősége, hanem azért a morális kérdés miatt is, hogy a hamisításhoz milyen körülmények és tények tapadnak.

Most megpróbálok azoknak segíteni, akik elveszettek ebben az ügyben, de mégis szeretnének rendelni, viszont mégsem szeretnének csalódni. Mivel a hamisítók nagyon jól utánoznak, gyorsan fejlődnek, ezért nehéz ez a téma.  Amondó vagyok, hogyha MAC-et szeretnénk [vagy bármi más drágább dolgot], akkor menjünk el az egyik boltjukba [nagyobb parfümériába] és ott vegyük meg; ne részegítsen meg minket az, hogy sokat kaphatunk olcsón. Néha 1-2 akciós portálon találhatunk egyszer-kétszer kipróbált, eredeti, ajándékba kapott, de színben nem tetsző darabokat is - ehhez elég nagy mázli kell.


Azt még hozzátenném, hogy szerintem sokszor az eladó sem tudja azt, hogy a terméke nem eredeti, de az is lehet, hogy én vagyok túl jóindulatú... Persze, mindenhol akadnak kivételek. Az itt leírt dolgok sem számítanak szentírásnak.

Amiről egyszerűen még képről is felismerhetőek a hamis darabok: olcsó műanyag csomagolás [az a kifejezetten olcsónak tűnő], illetve a logo és a használt betűtípus eltérése az eredetitől [ha csak minimálisan is; sokszor a hamis darabok csomagolásán ritkábban szedett, nyíltabb betűket használnak, mint az eredetin].

Ecsetek:
24 darab, 12 darab, a lényeg, hogy viszonylag sok ecset olcsón. A legolcsóbb MAC ecsetek is 3-4 ezer forintba kerülnek, az alapozó ecsetek 10 ezer körül vannak. Ezek alapján csak nem gondolhatja senki sem komolyan, hogy 24 darabot 6 ezerért megkap. Ugye...?!
Ezenkívül a MAC karácsonykor szokott kihozni 4-5 darabos mini ecsetkészleteket, amelyeken a szám után SE áll [139SE]. Ezek általában valamiben extrák, például arany vagy ezüst az egész nyél, vagy csillámos, mint az idei. És mindig rövidebbek az eredetieknél.

Figyeljünk az ecsetek számozására és kinézetére. ha nem létező számokkal találkozunk, más színű a szőr, mint a maccosmetics.com oldalon, akkor valószínűleg hamisítvány. Vannak extra ecsetek is, amik ott nincsenek fent, guglizzunk rá hogy nézett ki az esetlegesen limitált darab.

Ecsettartó az ecsetszetthez szintén olyasmi, amiről felismerhető a turpisság. Főleg, ha olcsó műanyag/műbőr tokot adnak hozzá. A MAC nem gyárt ilyet, mert az övék szép és drága.

Pigmentek, szemfestékek, paletták:
Mára a MAC pigmentek megváltoztak külsejükben is, a 7,5 grammos tégelyből 4,5 gramm lett. Aukciós portálokon még mindig vannak 7,5 grammos darabok olcsón. 1000-1500 forintért az eredetiekből leginkább csak pár grammos mintát kaphatunk, nem pedig egy egész doboz, bontatlan festéket.

Általában a hamis pigmentek minősége rosszabb az eredetinél, és sokszor csőrös tetejük van.Mindenre igaz, hogy akkor, ha a név mellett egy szám áll például "Juxt 31" vagy csak szám, akkor az hamis. Az eredeti MAC szemfestékek, pigmentek, pirosítók, rúzsok, szájfények mind-mind fantázianevet viselnek nem pedig számot. [A képen látszik, hogy a pigment  Rose felirata alatt van egy A36 kód, amit most bonyolult lenne elmagyarázni mit jelent, de hasonló minden eredeti MAC terméken, tehát rúzsokon, pirosítókon, stb. van. Viszont emellett mindig szerepel a "rendes" neve is!]

Azok a szemfestékek, amik például osztottak, olcsó, lekerekítetlen csomagolások van, esetleg applikátorral az aljában és tükörrel [a pirosítóhoz hasonló]... Szintén hamisak.

A palettákra ugyanez igaz. Nem létező palettákkal is gyakran találkozni, keressünk rá, hogy kihoztak-e bármi hasonlót valaha is [a Hello Kittys paletták szinte mindegyike hamis, mert az eredetieknek teljesen más volt a designjuk és nem is 10 szín volt bennük...]. A nagyon sok színt tartalmazó paletták már alapból gyanúsak, főleg, ha éppen 88 vagy 120 szín tartalmaznak, a MAC nem gyárt ilyet


Rúzsok, szájfények:
Ezt a legnehezebb talán. Ezekre is az igaz, ami a többire. A hivatalos oldalon nem található vagy sajtóanyagokban. blogokban sem talált színek, nevek és számok keveréke biztosít minket arról, hogy nem eredeti. A csomagolás, ha például szögletes a rúzs, a töltény forma helyett, ha nincs vanília illata. 

Ceruzák, tusok, szempillaspirálok:
Szintén nehéz csoport. Én nem vennék szempllaspirált neten, de néha a csomagoláson is látni, hogy nem eredeti [a betűtípus elnyújtottabb például], számmal jelölik, a weboldalon sincs fent. A ceruzákra ugyanez igaz.
Amit még gyakran látni az a szögletes csomagolású zselés tus [sokszor ecsettel] sincs a MAC kínálatában.

Alapozók, korrektorok:
Alapozó- és korrektorpaletták hamisak [12 színű korrektor paletta, ronda betűtípussal - nem eredeti]. Korrektorok a megszokottól eltérő csomagolásban, más számozással. Az alapozókra ugyanez igaz.
[Személyes tapasztalat: egyszer vettem egy hamis MAC alapozót, mert majdnem fehér volt, és baromi büdös, a bőrömön is ronda, nem lett egyenletes akárhogy kentem... Az üveg annyiban tért el az eredetitől, hogy az alja kicsit vastagabb volt és a nyomókája olcsóbb műanyagnak nézett ki....]


Púderek, pirosítók, bronzosítók, highlighterek:
Szintén az előbbiek: más csomagolás, nem létező nevek, kevésbé lekerekített élek, csúnya műanyag. Pirosítók és bronzosítók esetében akár tükörrel és pici ecsettel.


Most ennyi jutott eszembe, ezeket látni a leggyakrabban. Ha valakinek van valamilyen tapasztalat, ötlete, vagy bármi, amit megosztana írja meg! ^_^

Posted: Monday // 15:12
Label:

8 megjegyzés:

  1. Sziporka26/10/11 16:30

    Én is pont ma néztem vaterán ezeket a "MAC" palettákat, és nem azért, mert venni akartam. Igazából tényleg naivság azt hinni, hogy ezek eredetiek. Ráadásul akkora haszonnal adják el ezeket a kínai cuccokat, és nem csak sminket, hanem mást is, pl. 300 Ft-os ebayes baglyos nyaklánc 2-3000 Ft, ja és még csak arra sem veszik a fáradságot, hogy egyből postázzák otthonról, hanem leütés után rendelik csak meg, kb. 3 hét mire a vevő kézhez kapja, Hong Kongból. Egyedül a Coastal Scents 88-as, pirosító, stb. palettáiról hallottam, hogy az ebayes meeggyezik a Coastal Scents vagy a MUP által forgalmazott palettákéval.

    VálaszTörlés
  2. Andi26/10/11 16:49

    Hú én annyit tennék hozzá, látam már kamu MSF-t is, és egy rúzst is már majdnem tökéletesen letudnak koppintani ránézésre. Valamint rengeteg a hamis pro pan is! Ez szerintem nagyon fontos, mert kevés embernek jut eszébe, hogy azt is koppintják, pedig de. Mac-et csak az üzletből, főleg ha valaki nincs igazán képben a termékekkel.

    VálaszTörlés
  3. Poppy27/10/11 00:27

    Nagyon jo kis cikk volt, ugyesen osszeszedted a lenyeget. Egyszer rendeltem az Ebayrol MAC-et. Amikor megkaptam, mar tudtam, hogy hamis, mert mar volt ugyanez a termekem, csak mas szinben. Hozzateszem a hamisitvany nem is volt latvanyosan olcsobb. Nem rizikozom tobbet, azota kizarolog a Mac hivatalos oldalarol rendelek.

    VálaszTörlés
  4. wishes27/10/11 13:57

    Köszi, jó kis cikk volt, tényleg szépen összeszedted!

    VálaszTörlés
  5. mdolla198128/10/11 22:48

    netrol àlt.soha nem szabad sminket venni.ez az èn àllàspontom...foleg,hogy mac-ot hamisitjàk ezerrel...àh nem is èri meg!!csak hivatalos oldalrol,ebay vatera felejtos!!

    VálaszTörlés
  6. Egy lány!14/9/12 20:00

    Pont ma vettem 6000-ft ért 24 db-os mac ecsetkészletet xDdd megszívtam, mert nagyon hamis, de attól függetlenül, hogy néhány nagyon mű és nagyon hullik a szőre meg ilyesmi (de mégis használhatóak azért), de van olyan ecset is benne, hogy wow, teljesen igazi, egyáltalán nem gagyi meg eszméletlen jó, és nem hullik, egyáltalán a szőre..:) a gagyi műbőr tokk is nagyon tetszik, mert nemis tűnik gagyinak, de azért mégis csak egy rendszerezett hely az ecseteknem, és védi is őket. Én megvagyok elégedve vele, ráadásul ahhoz képest is olcso volt h hamis. Amugy ezen még a hamisitást megelőző szám is az ecseten odavan hamisitva xDDDD:D de én szeretem az ecsetek nagyrészét és tényleg jók:) (már amelyik)

    VálaszTörlés
  7. Viktória Versits4/2/13 00:16

    Azt nem tudjátok véletlenül, hogy normál esetben hogy működne egy MAC ecsetkészlet összeállítása? Külön lehet kapni tokot és az ecseteket belevásárolni vagy létezik belőle készlet? És mekkora a legnagyobb? Köszönöm előre is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    • Monday4/2/13 00:55

      Van külön tok és lehet bele venni egyesével ecseteket, illetve karácsony előtt szoktak lenni mii készletek általában 5 darab ecsetből állnak, rövidebb a nyelük és van hozzá valami kis tok is - ezek olyan 17-18 ezer forintba fájnak. A MAC honlapja szerint a nagy ecsettartó, amibe külön meg kell venni az ecseteket - 18 hely van benne, 1 cipzáros és 2 nagyobb zseb. De a boltban egyszer láttam nagyobbat is, de nem tudom van-e még.
      http://www.maccosmetics.com/product/142/17353/Products/Bags/ProTravel/Brush-Roll-MAC-Large/index.tmpl

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Social Media

Bloglovin' - Facebook - Google+

A kommentek a két napnál régebbi posztoknál csak jóváhagyás után jelennek meg. Nem célom a moderálás, erre azért van szükség, hogy biztosan mindent hozzászólást olvassak és kérdés esetén válaszolhassak rájuk.

 
Működteti a Blogger.
2010-2013 - Makeup Universe
© All rights reserved!
back to top