11/24/2011

Csillámok / Glitters 101

Már nagyon rég szeretnék a csillámokról írni, csak egy kisebb összefoglaló szintjén, hogyan vigyük fel, mit és majd hogyan távolítsuk el.

Először egy figyelmeztetés: nagyon fontos, hogy a szemünk körül csak kifejezetten erre a célra gyártott kozmetikai csillámot használjunk. Ezek a csillámok elvileg finomabb szemcséjűek és olyan anyagból készülnek, ami nem sérti meg a szemet, ha esetleg belekerülne. [Ha a szaruhártya megsérül, megkarcolja valami az egy nagyon fájdalmas, kellemetlen és viszonylag lassan gyógyul.]

Karácsony táján mindig megszaporodnak a boltokban a csillámos termékek, legalábbis én így tapasztaltam.  Nos, a csillámok használata talán a legdrámaibb befejezése egy sminknek. Nagyon látványos és vonzza a tekintet.


A csillámok mérete elég fontos. Vannak egészen apróra őröltek és egészen durvák is. A finomabbak jobban belesimulnak a sminkbe, talán kissé szebben is csillognak, nem annyira feltűnőek, csak épp egy megváltoztatják a smink textúráját.
Különböző formában kaphatóak csillámok. Vannak a 'sima por' állagúak, krémesek, zselések, lehet kapni tus formájában vagy szemhéjfestékben.

Felvitel:
Ennek meglepően sok módja van. A csillámporok maguktól nem szívesen tapadnak meg a bőrön, így mindenképpen kell hozzá egy alap. Ez lehet bármi, ami kicsit jobban tapad/ragad, például: korrektor [akár], esetleg alapozó, de sokkal jobb egy krémes szemhéjfesték/tus. Felvihetjük természetesen egy másik szemhéjpor fölé is, nem muszáj ugyanolyan színűnek lennie.
  • Lehet kapni speciális csillámragasztót, illetve zselét. Személy szerint nekem a zselé a kedvencem - a Kryolan például a hajzseléről is azt írja, hogy erre a célra tökéletes. Nyomok egy egészen kis mennyiséget a kézfejemre, aztán egy fémspatulával belenyúlok a porba és a kettőt összekeverem. Ez azért is tetszik nekem a legjobban, mert szabályozni tudom, hogy mennyire legyen csillámos a zselém, avagy mennyire akarom bevonni a festéket csillámmal, mennyire szeretném, hogy az alatta lévő szín is látszódjék. [Száradás után a zselé teljesen eltűnik.] 
  • Hasonlót lehet csinálni műszempilla ragasztóval is, de ezek általában fehérek, majd színtelenre száradnak. Noymunk egy kis szempilla ragasztót a kezünkre/ecsetre/amivel jól esik, felvisszük oda, ahova szeretnénk és rányomkodunk a csillámból.
  • Használhatunk speciális vízoldékony ragasztót [Kryolan Hydro-mastix, Ben Nye Glitter Glue] is. Habár ezek inkább testre ajánlott ragasztók.
  • Ezenkívül, ha nem akarunk túl tartós csillámokat, akkor szájfénybe is tehetjük, de ez annyira nagyon szemnél nem tűnik biztonságosnak nekem, szájon inkább. 
  • A csillámok megtapadnak a MAC Fix+-on, vagy egy jó krémes alapon is, így akár zselés tushoz is keverhetjük őket. 
Összességében én vagy a zselét vagy a műszempilla ragasztót ajánlom, mert tartós és biztonságos a szemnél.


Eltávolítás:
  • Legkönnyebben a műszempilla ragasztós változatot távolíthatjuk el, hiszen azt le lehet egyben húzni. 
  • A többinél küzdeni kell a csillámokkal. Azt szokták tanácsolni, talán nekem is ez vált be a legjobban: celluxszal. Egy kis darab ragasztószalagot rányomunk a csillámos részre, aztán óvatosan lehúzzuk. Ezt ismételjük addig, amíg elégedettek nem leszünk az eredménnyel.
  • A szem alá hullott csillámokat is cellux segítségével tudjuk leszedni, vagy egy tömött púderecsettel és határozott kifelé söprő mozdulatok kombinációjával. Pixiwoo Sam pedig az egyik videójában eldobható szempillaspirál-kefét használt ahhoz, hogy felszedje a kis hamisakat... 

Ha van valami csillámos tippetek, bevált praktikátok?  írjátok meg! :)

2 megjegyzés:

  1. ez egy nagyon hasznos bejegyzés volt, köszi!:)

    VálaszTörlés
  2. Névtelen20/6/12 21:07

    számomra is az volt.köszi szépen!puszka!

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe