11/25/2011

MAC - Turquatic parfüm vélemény

Ezt a parfümöt Galambos Eszter sminkversenyén nyertem még pár héttel ezelőtt. Bevallom, hogy nagyon szerettem volna azt, hogy vagy én kapjam a legtöbb lájkot vagy pedig engem válasszon győztesnek. Még neki is írtam e-mailben, hogy meglepett, hogy végülis engem választott. De miért szerettem volna ennyire ezt a parfümöt, hogy benevezzek egy netes sminkversenybe? A tovább után megtudhatod!
Igazából nagyon örülök, hogy szakmai elismerésből kaptam a parfümöt, habár képen nem nézett ki annyira jól, mint élőben. A lájkolós versenyeket amúgy nem szeretem, mert arról szól az egész, hogy kinek van több ismerőse.

A MAC már nem is tudom mikor visszavonta az összes parfümöt, pedig több különböző színben voltak, sokan kétségbeestek, mert a "kéket, a kéket ugye, nem?!" . Engem sosem érdekelt valahogy a MAC parfümök világa, nem is értettem mi ez a hatalmas rajongás a színnel kapcsolatban. Aztán idén jött a nagy bejelentés: a kék parfüm újra megvásárolható lesz egyedüliként. A MAC-ben az egyik lány azt mondta, hogy az egész térségben csak nálunk kapható, szóval a környező országok MAC rajongói csak irigykedhetnek ránk.

Nagyon dekoratív csomagolásban tért vissza ez a parfüm. A doboz a kedvencem, vagy a 50 ml-es üvege, a 20 ml-es kicsit szolidabb, pedig azok a hullámhabok, ahogy szinte átlátunk a napsugaraival áttört tengervízen, kellően expresszív, kifejezi milyen is maga az illat. Imádom a részleteket, ahogy az üvegen a türkizkék világos sárgászöldbe fordul és azt, hogy a még a nyomófej is olyan kék, mint a kupak.Ami az illatát illeti, ha nekem kéne egy kék-türkiz témára parfümöt kreálnom, akkor valószínűleg valami ilyesmivel próbálkoznék. Ez alapvetően egy tenger inspirálta friss illat, tagadhatatlanul vizes jegyekkel, melyet a cédrus és a lótusz is felerősít. Aztán előjön belőle a virágos hangulat, a nőszirom és a szellőrózsa, mindeközben megbújik benne még valami, amit nem tudnék definiálni, de érezni, hogy ott van. Könnyű parfüm, nem tolakodó, nem nyom el minden mást a környezetében.

A tartósságát tekintve kicsit zavarban vagyok. Van, hogy órák után is érzem, néha már pár óra alatt olyan, mintha teljesen felszívódna a bőrömről.

Nekem egyetlen egy bajom van ezzel a parfümmel. Az, hogy például a boltban megszaglászva igazán kellemes volt, minden negatív utóillat nélkül, viszont itthon, mind a bőrömön, mind papíron néha érzek benne egy számomra kellemetlen alkoholos kicsengést. Ez az illat az olcsó parfümökre jellemző és alig bírom elviselni, nem is múlik el sokszor, ezt nem tudom teljesen mire vélni. Ha ez nem üti fel a fejét, akkor remek, friss, már-már semlegesen nőies illat. Habár semlegessége miatt talán még férfiakon is el tudnám képzelni, de nem az a jellemzően férfias illat, mert hiányoznak belőle a markáns jegyek, ami szerintem nem baj.

Az árát tekintve szerintem nem rossz darab, hiszen 20 ml - ha jól emlékszem - majdnem hétezer forint, az 50 ml-es pedig tizenháromezer környékén van. Ez parfümök tekintetében egyáltalán nem drága, habár én nem vagyok egy "fősodratú parfüm" rajongó.


Ti próbáltátok már ezt az illatot? Hogy tetszik? 

5 megjegyzés:

 1. A boltban nekem nagyon tetszett, gondolkodóba ejtett, mert pont imádom az ilyen könnyű illatokat. Talán egyszer veszek is egy üveggel, bár kicsit elbizonytalanítottál az alkoholos furcsasággal, azt nagyon nem szeretem. :/

  VálaszTörlés
 2. Én imádom, de ahogyan egyzser írtad, fix+ illatú parfümöt kellene gyártaniuk :D Bár a charged waterre is nagyon rá vagyok indulva...

  VálaszTörlés
 3. @Suzy: Igen, Fix+ illatú parfüm kell nekem is! :D

  @Carmenesque: Szeretem, nagyon jó, de lehet én vagyok túl érzékeny vagy túl jó a szaglásom vagy meghülyült az orrom. :D Viszont a boltban tényleg nem érzetem ezt és most sem érzem mindig. O.o

  VálaszTörlés
 4. én a törlőkendő illatát imádom, nekem olyan parfüm kell, vennék tizet egyből

  VálaszTörlés
 5. Nálam is nagy kedvenc ez...remélem hallja a télapó!

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe