11/06/2011

Orly - Nail Armor - a gyenge körmök legjobb barátja / best friend of weak nails

Nagyjából 4 hete vettem ezt az üveg Nail Armort és már első este lelkesen használtam. Ez egy olyan körömerősítő folyadék, ami kevlart tartalmaz. A kevlar a golyóálló mellények anyaga, ezenkívül természtes selyemszálakat is találhatunk benne. Izgalmasan hangzik? Katt a továbbra!


I bought this bottle Of Nail Armor about 4 weeks ago and I've been using it for. This is basically a nail streightener liquid which contains kevlar and natural silk fibers as well. Quite interesting, right? Click for more!


A körmeim papírvékonyak és már attól is letörtek, ha beleütöttem őket véletlenül az íróasztalba. Ezenkívül hámlanak, mármint foszlanak és repednek. Majd elkezdtem a Nail Armort használni.
Mostanra a körmeim sokkal erősebbek [nem törtnek le, ha ki szeretnék nyitni egy konzervet], nem repednek [vagyis az elmúlt 4 hétben nem törtek le, nem repedtek be]. A hámlás megmaradt, de valamivel javult.
Az Orly Bonderét már egy éve használom, és mikor megvettem olvastam a Makeup Alley fórumán, hogy elszínezi a körmöket. Nekem egy év alatt sosem fogta meg őket, viszont a Nail Armor 3 nap alatt olyan narancssárga körmöket varázsolt a kezemre, mintha láncdohányos nikotin elszíneződéseim lennének. Emiatt persze mindig ki kellett lakkoznom a körmöm, mert egyszerűen ronda volt. Nem tudom mi változott meg, de jelenleg csak sárgásak, kicsit elszíneződöttek a körmeim és nem annyira narancssárgák. Most pedig beszéljenek a képek!

My nails are weak and paper thin so break easily, furthermore they usually peel and split. Then I started using Nail Armor.
Nowadays my nails are stonger than ever before with no splitting or breaking, they're still peeling moderately, that's nice. I use Orly Bonder for a year now, I've read a few reviews on Makeup Alley and many girls mentioned Bonder stains nails. Honestly Bonder has never ever stained my nails, but Nail Armor did. After 3 days of wearing my nails were awfully orange [like nicotine marks], that meant I must wear nail polish every single day. I don't know what changed, but my nails are not that orange 
recently however they are still stained a little bit. Now let the pictures talk!


A körmeim jelenlegi természetes állapota: egy kicsit elszíneződve ugyan, de erősebbek mint valaha.
My nails in natural state: a little bit stained, but stronger than ever before.

 

Nail Armor felkenve: Egy opálos fehér folyadék, ami nagyjából teljesen átlátszóvá szárad. Ha jól figyelsz, akkor láthatod a csak száradás után előtűnő selyemszálakat.
Nail Armor applied: looks like an opelesque white liquid, dries transparent with an almost matte finish. If you are attentive you can see filaments on my nails, they're probably silk fibers.


A negatív oldala a dolognak: A körmök végén is megjelennek ezek a kis szálacskák, amik ugyan nem zavaróak, alig látszanak [fényképen persze óriásiak], de mégis el kell őket valahogy távolítani, mert olyan érzést kelt [bennem legalábbis], mintha foszlana a körmöm.
The downside: On the end of the nail the fibers hangigng down, they are small, but they need to be removed somehow.


Ha felkenjük rá a körömlakkot, akkor a szálacskák eltűnnek.
If you apply nail polish directly the filaments are disappear.

Az Orly használati utasítása szerint 2 réteg Nail Armor után következzen egy normális alaplakk, ezt kövesse a színes  körömlakk, majd az egészet fejezzük be egy fedőlakkal. Mióta megvan ez a termék, azóta így lakkozom a körmeimet és remekül bevált. Nem tűnik soknak vagy vastagnak, nem szárad lassabban, egyszerűen tökéletes.

Orly's directions of use recommend 2 coats of Nail Armor, then a 'normal' basecoat, nail polish after and finish the manicure with a topcoat. I do my nails with exactly the same method and it works like wonders. It doesn't make me feel "too much coats on my nails", not dryng slowly, it's just perfect.

Nagyon ajánlom azoknak, akiknek gyenge, könnyen törő körmeik vannak, és nem bánják, ha azok kicsit megsárgulnak az erős körmökért cserébe.

I highly recommend this product if you have fragile natural nails and you don't mind if they turn pale orange for strength.

7 megjegyzés:

 1. De jó, hogy írtál erről. Mikor elolvastam, leesett a tantusz: nekem is megvan ez a Nail Armor és tényleg használ. Viszont azt hittem, az én körmeimmel van baj, hogy besárgulnak tőle! :)

  VálaszTörlés
 2. Hasonló körömproblémáim vannak nekem is, ki fogom deríteni, hol bukkanok rá és kipróbálom.

  VálaszTörlés
 3. Régóta keresek már egy valóban hatásos körömerősítőt, de ezt passzolom, ez az elszínezés nagyon durva. :S:S:S
  Persze annak nem olyan vészes, aki amúgy is folyton színesre lakkozza a körmeit, de én szeretem "natúran hagyni", úgy meg nagyon csúnya lenne.
  Nekem is ilyen foszlós-hámlós a körmöm egyébként, pár hete vettem meg az ArtDeco körömágyápoló olaját, amit minden második este felkenek, bedörzsölöm. Egy hete nem használom és érzem, hogy kéne (hellol ustaság). Azt hiszem ez a foszladozós repedezés a száraz körmöknek köszönhető nagy részben, szóval ez az olajozós dolog mindenképpen jót tesz neki.

  De még mindig keresem a tökéletes körömerősítő lakkot, kiegészítésként e mellé.

  VálaszTörlés
 4. húú ez a kékes fekete körömlakk nagyon szép. mi ez? :)

  VálaszTörlés
 5. Ez az Orly Royal velvet színe. Igazából ez alapból lila, de királykéken csillog, nagyon szép.

  http://beautybloghun.blogspot.com/2011/10/dn-orly-royal-velvet.html

  VálaszTörlés
 6. köszi!
  ezt a technikát vágod? hát nagyon jól néz ki.. http://www.youtube.com/watch?v=czrXBtPPDOg&feature=related

  VálaszTörlés
 7. Igen, de ezzel kb. a fél asztalom tiszta körömlakk lesz, pedig jól néz ki. ://

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe