11/25/2011

Zamian Gold Cacao Pack - "csokis maszk" - teszt

Már egy ideje megvan ez a maszk nekem is, hisz mindenki látta és olvashatta mekkora csodára képes ez a arany-csokoládé keverék. Nem volt mit tenni, nekem is meg kellett keresnem BB Andit, hogy adjon nekem egy ilyen tubusba zárt mannát.




Ez egy elsőre hatalmasnak tűnő tubusban érkezik, 150 g, nem meglepő, hogy még mindig van belőle. A csomagolása valahogy nekem nagyon "ázsiai" ezzel a vörös-arany-fekete kombinációval. Még a kupak alatt is vár ránk egy fólia, így biztos nem folyik ki a kincset érő tartalma. [Vagy csak az aranyat féltik, nehogy ellopják?!] Puha műanyag, ezért nem nehéz kinyomni belőle egy adagot.



Tubuson kívül sokan megörökítették: nagyon sűrű, étcsoki krémre hasonlít látszatra és illatra is, amibe ehető arany szemcséket is rakott a kedves beauty cukrászunk. :3

[Magamat és titeket most inkább megkímélnélek az előtte-maszkkal-utána típusú képektől. Engem kiráz tőle a hideg.]

Miért jó, ha arany van a krémünkben? Arannyal a luxus krémekben vagy luxus kozmetikai kezeléseken is találkozhattak már a szerencsések. Személy szerint ez még kimaradt az életemből, ezért utána olvastam a neten mire is jó az arany. A kémiából jól szereplő nebulók valószínűleg emlékeznek arra, hogy az arany komplexesen köti meg a vizet, ebből fakadóan valószínűleg a bőr hidratálásában is jó szolgálatot tehet. Általában ám krémekbe oldott formában viszik bele, hiszen így tud hatékonyan beszívódni, ezzel stimulálni a sejteket és hasonló biológiai perverziók. Önkénytelenül is az az érzésem támad, hogy egy arany por tartalmú dolog inkább csak felszínesen hat, vagy beleül a tágabb pórusokba. Ebben a krémben látunk arany szemcséket szabad szemmel is, ami valljuk be, elég furcsa. Normális esetben összetevőket csak mikroszkópban látunk, vagy még úgysem, nem?! [Kivételnek azért megemlíteném a biopakolásokat, ahol láthatunk növényi darabkákat/szemcséket, de azok mégsem fémek és máshogy hatnak...]

Amiért megvettem az az, hogy AHA-savat tartalmaz és én már egy ideje kacsintgatok a gyümölcssavas hámlasztás irányába, de még sosem volt merszem kipróbálni. Arra gondoltam, hogy kezdetnek jó lesz, hátha beválik, aztán később beruházok valami erősebb/hatékonyabb dologra. Mióta használom a hegeim sem halványodtak látványosan, sajnos.

Nincs zsíros bőröm, habár kifejezetten arra ajánlják. A bőröm inkább száraz/vízhiányos, ilyen bőrre hetente egy alkalommal javasolja a használati utasítás, de valami oknál fogva egyszerűen úgy érzem, nem működik jól nekem ez a maszk. Még a pakolás használata előtt felkerestem egy szakorvost, akinek természetesen ötlete sem volt mi történt velem, viszont megnyugtatott, hogy milliószor durvább bőrhibákkal jönnek be hozzá... Gondoltam, ártani nem árthat, ha teszek egy próbát a csokis maszkkal.

Szóval nekem a bőröm alatt, mélyen, vannak kis csomók. Nem jönnek ki, nem is látszanak, csak erősen tapogatva érezhetőek. Használat közben melegséget érzek az arcomon, nem ég, csak tájékoztatásul közlöm. Pozitív hatása a maszknak az, hogy ezeket kihozza a bőrömből. Persze ettől teljesen olyan lesz, mintha nálam fordítva működne a dolog és ahogy láthatóan másoknál halványodik a vörösség, itt fokozódik. Habár nem vészes a dolog, de mégis zavar. A pórusaimat sem húzza össze, hiszen az enyémek elég szűkek. Szeptember közepe óta használom lelkesen, de a bőröm nem javult, inkább csak stagnál.

Sajnálom, hogy nem tudok erről a termékről akkora WOW-faktorral nyilatkozni, mint sok más blogger és elégedett nem-blogger használója. A netes képek alapján elég meggyőző a dolog, de a saját tapasztalataimból adódóan úgy gondolom, hogy 2-3 hét alatt azt a látványos eredményt biztosan nem csak ezzel a maszkkal érték el. Nem bánom, hogy megvettem, nem volt vészesen drága, egy próbát megért, a helyzeten nem rontott.

Nektek mi a tapasztalarotok? Ti próbáltátok már ezt a csokis maszkot?

6 megjegyzés:

  1. Dia25/11/11 11:21

    én most már 3-4 hónapja használom és mostanra hatott úgy igazán. pedig nekem aztán tényleg van problémám a bőrömmel.
    tehát az utolsó mondatoddal abszolút egyetértek!

    VálaszTörlés
  2. wishes25/11/11 12:44

    Rajtam sem használt semmit :( Viszont túlzás lenne azt állítani, hogy nem ér semmit, mert a barátom bőrét meg ez tette rendbe 3 hét alatt, és tényleg csak ez használta, semmi mást. Szóval nem minden bőrtípus "szereti", ennyi a titok.

    VálaszTörlés
  3. pamiii.25/11/11 12:49

    én már nem tudok nélküle létezni.. a fogamzásgátló abbahagyása után hihetetlen rossz állapotba került a bőröm, viszont mióta ezt használom, pattanásnak nyoma sincs a bőrömön! lehet ez annak is köszönhető, hogy helyreállt a hormonháztartásom, viszont a heti egy-két maszkozást semmi pénzért nem hagynám abba. imádom az illatát, és ilyenkor mindig úgy érzem, hogy a bőröm szeret engem, amiért törődök vele. (:

    http://[email protected]

    VálaszTörlés
  4. Kremy25/11/11 16:59

    Ahogy írtad is,nem a te bőrtípusodra találták ki,ráadásul bőrproblémád is van,így nem csoda,hogy azt okozta,amit írtál...
    Szerintem így nem teljesen korrekt a teszt.Ez olyan,mintha én a zsíros,problémás bőrömre vennék egy szuperhidratáló pakolást és elmondanám,hogy rossz,mert nem mattít.

    VálaszTörlés
  5. Monday25/11/11 18:13

    Szerintem benne nincs teljesen igazad, hiszen elvileg minden bőrtípusra ajánlott, de leginkább zsírosra. Amikor elkezdtem használni, általában nyáron, kicsit zsírosabb a bőröm, átcsúszik a "normál" kategóriába. Viszont, akinek hozzám hasonlóan vízhiányos, de van "valami" a bőre alatt, ami ugyan nem látszik, neki érdemes tudni, hogy hogy reagál az ilyen bőr, erre a maszkra. Nem bánom, hogy így alakult, hiszen nem durva, csak ahhoz képest, hogy soha nagyjából sosincs semmi vörös a bőrömön nekem ez furcsa.

    [Mivel sosem voltak problémáim a a bőrömmel, ezért minimális eltérésnél és képes vagyok totálisan kétségbeesni, mert a saját baját mindenki súlyosabbnak látja.]

    Amúgy anyun is kipróbáltam többször, mint kontrollalanyon, neki normál a bőre, de rajta sem látszott semmi. Szóval nem vonom kétségbe, hogy ez a maszk működik, csak éppen nálunk nem. A blogokban látható előtte-utána képek beszédesek, nem működhet mindenkinek minden.

    VálaszTörlés
  6. dyna27/11/11 20:44

    A bejegyzés örömére az imént én is feltettem a maszkot. Bár akkor még nem olvastam el, csak a képeket nézegettem.

    Bő 2 hónapja tesztelem, kezdetben lelkesebben, mostanában max. heti 1x. A bőröm inkább kevert, ám vízhiányos. Nem nagyon vannak pattanásaim (mármint mensikor olykor előjő 1-1), régi hegeim sem, pólusaim sztem átlagosak, mitesszerekkel az orrom és állam környékén rendelkezem.

    Igazából semmilyen számottevő változást nem érzékeltem az intenzívebb használatakor sem, pedig akkor heti 2-3x simán magamra kentem. Carmenesque írta a saját beszámolójában krémmánián, h valószínű nem kellően problémás a bőre hozzá. Bennem is épp ez fogalmazódott meg. Talán picit puhább használata után a bőröm, ezért használom. Meg szeretem az illatát, ezért is.
    Viszont van problémásabb bőrű barátnőm is, a napokban kölcsön is adom neki, simán lehet, h ott majd jobban muzsikál. Ha mégsem, én szívesen elkenegetem magamra a későbbikben is, de nem hiszem, h újra vásárolnám...

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe