12/25/2011

2012? 2012!

Azért ijesztő leírni a 2012-öt, öregszem, mint az országút. Egyszer már volt egy hasonló posztom [Out/In] tavasszal, aztán valahogy felhagytam velük, mert annyira nehezen tudom megjósolni mi az, amit tényleg elhagyok, illetve bevezetek. Ezért most megpróbálom összefoglalni a bloggal kapcsolatos terveim 2012-re, aztán majd meglátjuk mi lesz belőle. A mi távozik részt azért hagyom el, mert nem tudtam eldönteni mi menjen, az biztos, hogy sokkal több személyesebb jellegű/a blog témájától teljesen eltérő posztok továbbra sem lesznek. Ahogy a sajtóközlemények, kontrollcékontrollvé előzetesek vagy a "haulok" sem fogják elárasztani ezt a blogot.

Amik gőzerővel érkeznek:

Jobb blogger leszek - Megpróbálok többet posztolni, rendszeresebben. Év végére mindig annyira elfáradok, mindig jön egy halom muszáj-megcsinálnom-feladat, hogy valahogy úgy érzem nincs időm másra. Arról ne is beszéljünk, hogy fényképezni úgy, hogy délután háromkor már sötét van elég nehéz. [Ehhez kapcsolódóan remélhetőleg a képeim is javulnak majd, amint megveszem az új gépet hozzá. (Ezt már 2 éve halogatom, demajdmost...)]

Ásványi kozmetikumok - már ősz óta tervezem, hogy beszerzek valami igazán szuper ásványi alapozót/pirosítót/ami épp megtetszik terméket. Aztán valahogy ebből nem lett szinte semmi, nálunk nem nagyon van, Európán átutazó, viszonyítási alap nélküli, monitor beállításoktól függő színű alapozót rendelni nem szeretnék. Nem azért, mert nem merek, hanem azért, mert pénzkidobásnak tartanám, ha nem jó. Annyit nem sminkelek másokat, hogy esetleg egy teljesen random 4 árnyalattal sötétebb vagy 2 árnyalattal világosabb dolgot elhasználjak. Rendelhetnék mintát, csak valahogy mégsem jutottam idáig el. Hogy a szemfestékek miért maradtak ki arra, nincs megfelelő válaszom, habár már így sem tudom hova rakni azt, amim van. 
Bőrápolás - Igyekszem több időt szentelni a bőrápolásnak is. Egyszerűen rossz belegondolni, hogy a szalagavatós képeimen mennyire csodaszép bőröm volt. Azóta átestem az inkompetens magyar egészségügy  nagyrészén, de valahogy az idei nyár/ősz tette fel a pontot az i-re. tehát lesz itt mindenféle AHA-savas hámlasztás, szuperkrém, csodabalzsam, talán még bőrcsiszolás light is. 

Ecsetek - Nagy szenvedélyem a jó ecsetek begyűjtése és használata. Egy kétoldalas listám van arról, hogy milyen pemzliket kéne beszereznem a nem túl távoli jövőben, majd meglátjuk mi lesz belőle! :)

Extra márkák - Szeretnék minél több olyasmit bemutatni, ami nálunk valamilyen szempontból extra. Itt nem arra kell gondolni, hogy berohanok az első Douglasba és felvásárolom a Chanel pultot mertmegtehetemnézzétek, hanem inkább arra, hogy ismeretlenebb, de ellenőrizhető[!] gyártók termékeit megismertessem. 

Érdekességek - Régóta szeretnék érdekességekről írni, de erre már tényleg nem volt erőm. Időnként egy-két posztban talán majd összeszedem a számomra emlékezetes híreket, furcsaságokat, "bolond" designer darabokat. Ez persze nem jelenti azt, hogy ti nem találkoztatok már velük, de szerintem mindet ellátom majd néhány saját gondolattal is.

Kiegészítők - Ezek azok a dolgok, amiket mindig elfelejtek. Nem leszek magyar divatblogger, ez biztos. Ahogy nem a H&M/Müller/DM-ben vásárolt dolgokat fogom kiegészítőnek hívni. Ennek az az oka, hogy ezeket a posztokat általában meg sem nyitom, mert szinte mindenhol ugyanaz van, én meg nem vagyok sorozatban gyártott android. A többi gondolatom pedig a cenzúra martalékává lett.

Parfümök - Nos igen, végre elérkezett egy számomra várva várt pillanat. Szeretek parfümökről olvasni, gondolom más is, de részletesebben annál, hogy "ez nekem tetszik, mert jó az illata". Nehéz lesz, de remélem belejövök. ^_^

Sminkek - Úgy néz ki, hogy 2012 meghozza nekem is a lehetőséget, hogy a sminkjeim mások arcán szülessenek meg, profi fotóssal és elborult ötletekkel. 

Tesztek és tippek - Többet írni belőlük, igen, még, még, MÉG! Rengeteg mindent lefényképeztem, de valahogy sosem publikáltam őket, tippek maradtak a piszkozat fázisban. Pedig nyáron nagyon sok órát fektettem néhány posztba, de aztán elkedvetlenedtem, de egyszer minden kiderül úgyis. 

Tutorialok - Ha minden jól megy, a programok is úgy kívánják, akkor az időnként feltűnő lépésről-lépésre posztokat felváltják a videók. Nem kell semmi nagy dologra gondolni, ez még csak a halovány jövő, egyszerűen vannak dolgok, amiket egyszerűbb megmutatni, mint leírni!

A blog új ruhája - A jelenlegi külső nekem már május óta nem tetszik, de nem volt erőm új terveket szőni; a blogger kezelőfelületén pedig teljesen elveszett vagyok. Elvileg tanultam mindenféle netes okosságot, de alig használtam. Viszont, ha kívánni lehetne, akkor az egész kezelőfelületet átszabnám és olyan szövegszerkesztő részt tennék bele, ami jobban megállja a helyét. Amit ti láttok, abban csak reménykedni tudok, hogy tetszeni fog. 

Back to ovo-lacto! - Valahogy a napokban egyre többször érzem úgy, hogy jobb volt az, amíg semmi állati eredetű dolgot nem ettem. Két éve kezdtem el beépíteni a halat az étrendembe, amit szeretek ugyan, de már unom, kísérletezni akarok. Sajnos a tejtermékek túl csábítóak, a tojást pedig sokszor úgy érzem nehéz kizárni teljesen [habár 2 teljes tojástól kiütéses leszek]. Újra visszatérek a szeretett gombáimhoz, az erdei finomságokhoz és a gyógynövényekhez. [Ha már itt tartunk, akkor az erdőjárásra is több időt fogok fordítani, mert nagyon szeretem, csak a Budapest környéki erdők egyedül egyre ijesztőbbek....]

Ti mit látnátok még szívesen? 

7 megjegyzés:

 1. Nekem tetszenek ezek az ötletek/tervek, remélem összejön minden, én várni fogom! :)
  A blog külsejével én sem barátkoztam még meg.

  VálaszTörlés
 2. Az ovo-lacto vavonal nagyon tetszik :)

  VálaszTörlés
 3. Legyen így! Sok kitartást és erőt kívánok!:)

  VálaszTörlés
 4. Úgy legyen!
  ( A blog külsejével kapcsolatban olyan jó lenne valami világosabb háttér, ez a fekete alapon fehér szöveg nagyon beleég a szemembe, most is csíkosan látok. :D )
  Nagyon tetszenek az új poszt-témák is, már várom, hogy olvashassak róluk. :)

  VálaszTörlés
 5. "én meg nem vagyok sorozatban gyártott android." kérlek, NE! android=telefonoknál
  droid= ez az a kifejezés ami a mondatba illik. Bocsi nem akarok beszólogatni, csak kiszúrta a szemem.

  VálaszTörlés
 6. Tudtommal az android emberformájú robot, a droid meg "sima" robot. Azért az android szó a telefonok előtt is létezett... Ja, és nem kiszúrta a szemed, hanem csak szúrta a szemed; kelletlen lenne, ha ennyi kiszúrná.

  VálaszTörlés
 7. az elborult ötletek kivitelezése profi fotóssal nagyon tetszik, várom, és a másik; ne cenzúrázd a gondolataid ezután se, kérlek. ez az egyik fő ok, amiért olvaslak.

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe