12/07/2011

Mi lesz a velünk, ha megszűnik a GFC?

Ez a kérdés az elmúlt hetekben egyre többször merül fel bennem, mióta a google bejelentette, hogy tavasszal [ha jól emlékszem] megszünteti a friend connect szolgáltatást. Persze ezt a google eljátszotta ezt már egyszer, 2-3 éve, de mivel a bloggerel [GFC-n keresztül] követek egy halom blogot és weboldalt, úgy látszik nem lett semmi az egészből.

Mivel az informatikával inkább laikus vagyok, mint hozzáértő, így az a naiv kép alakult bennem ki, hogy a GFC nagyon jó nekem. Ha van egy új posztom, akkor ott automatikusan megjelenik a google readerben és a bloggeren is, sok-sok ember észreveszi és megnézi aznap mit alkottam. Aztán persze, ha nem érzem magam túlságosan zavarban [utálom a facebookot], akkor oda is kiteszem és még többen kattintanak a linkemre, a statisztikám görbéje pedig még feljebb kúszik, én meg boldogan hátradőlve nézem, közben elégetten mosolygok, "ügyes vagy Mara". Persze ez fordítva is igaz és jó nekem, habár néha a hajam tépem, ha száznál is több új posztot találok.

Gondolom nem csak bennem motoszkál a gondolat a miérteket lázasan kutatva, ezért a fellelhető forrásokból kihámoztam: a google friend connect nem elég közkedvelt, sok más szolgáltatással együtt, emiatt akarják megszüntetni. Node, kérem szépen, ha megnézik, akkor a blogspoton hatalmasra tudtak nőni a beauty blogok és ehhez egy jól működő, egyszerű és pont ezért kellően népszerű szolgáltatás is kellett!

Most a google azt javasolja használjuk csak a feltörekvő új gyöngyszemet, a google+-t. Mint minden  az interneten néha nagyon elveszett, de  google-fiókkal rendelkező embert, ez valahogy engem is számon tart. Bevallom, hogy életem során nem sokat foglalkoztam vele, az Egyesült Államokban örömmel körözgetnek -mint az általános iskolában -, de itt a majdnem sötét Balkánon nem tűnik úgy, hogy ezt bárki is használná. Azért reménykedem benne, hogy én is rájövök hogy működik és ti is használni fogjátok.

Egy szó mint száz: ha tehetitek körözzetek be a google+-on vagy kövessétek a blogom bloglovin'-on, aztán várjuk mi lesz tavasszal. :)

Nektek mi a vélemények arról, hogy a GFC lehet megszűnik? 

8 megjegyzés:

 1. I am undecided...yet...or still...or whatever....

  VálaszTörlés
 2. nem örülök. a jelenlegi egy kényelmes, egyszerű megoldás szerintem

  VálaszTörlés
 3. Én meg nem tudom, hogy ezek a körök hogy működnek. Itt változatlanul azt írja ki oldalt, hogy 0 ember vett fel a köreibe, holott már magamat is bejelöltem egy körbe... O.o

  VálaszTörlés
 4. Én nem olyan rég azt olvastam, hogy a google + nem működ normálisan.
  Nem értem miért kell...

  VálaszTörlés
 5. .a blogger eddig tokeletesen megfelelt, ahogy van. a G+-on en is gondolkodtam, de mivel ugyanazt az emailcimet hasznalom a blogon es privatban is, lehet lenne egy kis keveredes a korokben. csak ne valtoztassanak annyit mindenhol, mert ez mar kivesz az eszbol :)

  VálaszTörlés
 6. 5 napja én is pont erről írtam, akkor a kommentelők nagy részének szintúgy az volt a véleménye, hogy minek ez? a GFC jó, egyszerű volt és bár a Google közleménye szerint a blogger-es oldalakat nem érinti, én azért nem lennék benne olyan biztos. szépen fokozatosan építik le a jó dolgokat...nekem spec. nagyon nem szimpatikus húzásuk ez.

  VálaszTörlés
 7. ez tök egyszerű és logikus: nagy pangás van a g+-on és valamivel fel kell futtatni. Blogból rengeteg van = mi voltunk kéznél.
  A g+ amúgy nem is olyan rossz, csak vhogy körülményes a kialakítása, megvalósítása :-S

  VálaszTörlés
 8. paphunál a pont. :)valahogy le kell győzni a facebookot a googlenek, és logikusan elkezdi megszüntetni a kisebb szolgáltatásait, és helyette a g+-t kínálja.

  egyébként nem tudom, hogy be fog e ez jönni neki, valószínűbbnek tartom hogy egy bloglovinra, vagy bármilyen más blogos platformra költöznek át majd az emberek. :/

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe