1/18/2012

Avon Genics - teszt

Még szeptemberben kaptam ezt a két krémet az Avontól, erről írtam is itt. Kíváncsian, de mégis szkeptikusan teszteltem ezt a két öregedés ellen harcoló terméket. Egyrészt azért, mert nem hiszek abban, hogy manapság elérhető áron valóban lehet olyan terméket kapni, ami hatékonyan küzd az öregedés látható jelei ellen. Másrészt azért, mert nekem a legtöbb Avon termék nem vált be, sőt irritálta a bőröm, így igen hamar a kukában végezték.

A csomagolás szerintem meglepően szép - narancssárgából csillámos bordóba hajló üveg, olyasmi, amit szívesen kiraknék a fürdőszobai polcra. A szérum pumpás, a krém tégelyes, jól záródnak, a pumpás fej is könnyen szabályozható.

Ami engem zavar az az, hogy nem igazán találtam információt arról, hogy ezt a krémet melyik korcsoportnak találták ki. Gondolom 20 felettieknek, de lehet, hogy rosszul gondolom és inkább a harmincasok a cél, akik még általában nem ráncosak, de már érdekeltek a megelőzésben...

A krém elég szilárd, nincs tipikus arckrém állaga. Ugyan a sajtótájékoztatón azt mondták, hogy elég zsíros, ezért inkább éjjelre ajánlják, én kipróbáltam napközben és nekem nem volt zsíros, könnyen beszívta a bőröm.
A szérum sárgás színű, az arckrémeknél folyósabb állaggal. Ezt elvileg reggel-este illene kenni, mert hatóanyagban kétszer olyan koncentrált, mint a krém. Sem a krémnek [ez engem a gumira emlékeztet], sem pedig a szérumnak [ez jobb, de még így is nyomasztó] nem szerettem az illatát, mert számomra egyszerűen egy nehéz illat, nem az a kellemes, friss, könnyed, amit elvárok egy arckrémtől ahhoz, hogy szívesen használjam, ha már mindenképpen van illata.

A csomagolásban találunk egy rövid tájékoztatót, ami arra figyelmeztet, hogy a krém az eleinte csípheti az arcunkat, de ez teljesen normális. Igen, nekem is csípte az arcom, meg is ijedtem tőle és gyorsan lemostam. Aztán másnap megpróbálkoztam vele újra, akkor már nem volt annyira intenzív, mint előző nap. A másik, amit megfigyeltem, hogy a bőrömön lévő pirosságot egész jól elhalványítja.

Hatásukat tekintve engem nem győztek meg igazán. Nem vártam egy nagy csodát, eleinte nagyon sima volt a bőröm, aztán stagnált. Nincsenek simításra váró ráncaim, ha viszont lennének, azt hiszem, akkor sem lenne hatásos. Anyu volt a teszt kontrollalanya és azt figyeltem meg nála, hogy a krém használata után tényleg simábbnak, puhábbnak tűnik az arca, de ez a hatás nem tartós. Márpedig ha valami aktiválja a fiatalság génjeinket, akkor legalább pár napig tarthatna. Ha jól emlékszem a termék glicerint, szilikát és szilikon alapú dimetikont [ez egy szilikonféle] is tartalmaz, ennek van egy kis bőrsimító hatása. Illetve alfahidroxisavat/glikolsavat [AHA] tartalmaz, ami növeli a bőr fényérzékenységét, ezért fényvédőt kell mellette használni. Manapság az öregedésgátló kozmetikumok szinte mindegyike tartalmaz fényvédőt és antioxidánsokat, vitaminokat. Ebben a krémben egy ilyet sem találtam vagy olyan formában nem tüntették fel, hogy az egyszerű földi halandó is értse.

6 megjegyzés:

 1. Sejtettem, hogy ez lesz az eredmény, igazából semmi haszna nincs akkor... A szilikont tartalmazó dolgokról ezt én is olvastam, hogy csak ideig-óráig fejtenek ki hatást, egy réteget képeznek a bőrön/hajon, ami ha lekopik, ugyanaz marad alatta, mint volt..

  VálaszTörlés
 2. Ha majd szükségem lesz ránctalanító krémekre, tuti, hogy inkább beleölök egy nagyobb összeget, minthogy kísérletezzek olcsóbb fajtákkal.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is így gondoltam, de utánanéztem, és a drágábbak semmivel sem tartalmaznak extrább vagy hatékonyabb anyagokat.... Csak a nevük miatt kerülnek többe, és a kitalált, de igazából semmitmondó fantézianeveik miatt..

   Törlés
 3. Nekem szinte minden Avonos Anew krém csípi az arcomat, én azonnal lemostam mindegyiket, nem bírtam és nem is akartam elviselni ezt az érzést. :S

  VálaszTörlés
 4. A Genics termékek kifejezetten érett börre készültek!Az anew ,,csalàd,, se kifejezetten a ti korosztàlyotoké!Az Avon krémek korosztàlyos csoportositàsuak,sajnos,elképzelhetö,hogy nem a börötöknek,korosztàlyotoknak megfelelöt ajànlottàk.Egy régi,rutinos Avonos.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Erre gondoltam, viszont feltüntethették volna valahol, hogy milyen korosztálynak ajánlják. Én alapvetően nem szeretem az Avont, de nem is volt valahogy meggyőző, hiába próbáltattam ki anyuval is.

   Törlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe