1/23/2012

Lumiere - ásványi alapozó - teszt

Ma a Lumiere ásványi alapozót mutatom be, amiből szintén csak mintám van és magában a színe is egy kicsit sötét nekem, de arra nagyon jó lesz, hogy bemutassam mennyire fed.

Jelenleg a webshopban 9 árnyalatban kaphatóak az alapozók és 4 különböző textúrával. A Veena Velvet és a Flawless Face matt, a Luminesse selymes fényű, de nem csillogó, a Cashmere pedig bársonyosan matt arcbőrt ígér.
A mintában elég sok van, nem tudom hány gramm pontosan egy ilyen, de már olyan nyolc alkalommal használtam és még mindig félig van nagyjából. A teljes méretű alapozó 4g, ami kevésnek tűnhet, de láttam élőben, szerintem egész nagy, több, mint félévig elég és a csomagolása is nagyon ötletes tekerős-szórós megoldással működik.

Az alapozóból nagyon kevés kell, a Dodo púder tetejébe szoktam kiszórni belőle egy keveset [tényleg csak kevés kell]. Aztán előveszem a kabuki ecsetemet és körözve felveszem vele, hogy a szálai közé beüljön a por. Ezután az arcomra szintén körkörös mozdulatokkal viszem fel. Jól fed, habár nagyobb bőrhibákra azért ajánlatos egy korrektor is, matt hatású, építhető; ha az ember ráérez a használatára [tehát nem használ túl sokat], akkor észrevehetetlen lesz az arcon. Személy szerint nem rajongok a matt alapozókért, ezért én a BB krémem fölé használom és akkor imádom a bőröm, mert annyira tökéletes lesz [én jobban szeretem azt, ha az alapozóm is takar egy kicsit és a púderem is, mert együtt jobbak így, mint csak egy, ami nagyon-nagyon erős fedésű].Most pedig jöjjön az alapozó tesztek elmaradhatatlan része, a képekkel alátámasztott igazság. Ami a képeket illeti: nem photoshoppoltak, az alapozón kívül más nincs az arcomon, mert azt akartam demonstrálni magában milyen, mennyire fed. Ezért nem használtam semmilyen bőrtökélesítő bázist vagy korrektort. Habár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy sikerült már jobban is az alapozás vele és képen valahogy minden bőrhiba durvábbnak tűnik, mint a valóságban. T_T
[A por állagú alapozók előtt szoktam korrektort használni, ahogy az alapozó előtt a megfelelő helyekre teszek egy kis bázist is, hogy az orrom mellett kisebbek legyenek a pórusaim. :$ És persze tegnap este, amikor kitaláltam, hogy a ma alapozó tesztet írok, még semmilyen pirosság nem volt az arcomon. ://]


Ezt a képet pedig már feltettem egyszer facebookra is, csak ott valahogy nálam kicsit szemcsésnek tűnik. Ez egy BB krém főlé használt ásványi alapozós, Lumiere termékekkel készült smink, ami szintén retusálatlan.

Próbáltatok már ásványi alapozókat? Miket, milyenek a tapasztalataitok?

Ha kedvet kaptatok a Lumiere ásványi termékeihez és beírjátok a Szépség.Blog nevet a megjegyzés részhez a rendelésnél, akkor 10% kedvezményt kaptok 2012. február 1. után.
 

6 megjegyzés:

 1. ahhoz képest, hogy por állagú, tényleg nagyon durván fed! elgondolkozok a beszerzésén, mert lenne mit takargatni a bőrömön, és azért hiszek az ásványi- csodákban :)

  VálaszTörlés
 2. ^_^
  Tényleg jól fed, a kisebb bőrhibámat simán eltakarja.

  VálaszTörlés
 3. kicsit le vagyok maradva az olvasással :) az durva, hogy ilyen jó a fedése önmagában is, a bare minerals, amit próbáltam korábban, alig fedett valamit...

  VálaszTörlés
 4. Névtelen19/2/14 14:01

  Szia!

  Rendeltem én is ilyet a Mineral Beauty-tól, de elég furcsa nekem, hogy a pirosítón kívül a fixáló és az alapozó is beleborult a kupakba, vagyis valószínűleg használt. Te is tőlük rendelted?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Ezeket tőlük kaptam őket tesztelésre. De többször voltam már náluk és mindig figyelnek arra, hogy a teszterek és az eladásra szánt darabok külön legyenek, szóval nem hiszem, hogy tényleg használt lenne. Én inkább arra gondolnék, hogy a „gyári” csomagolásukkor történt valami.

   Törlés
  2. Névtelen22/2/14 13:32

   Köszi szépen a választ!

   Törlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe