1/21/2012

Lumiere - ásványi szemfestékek

A héten megérkezett a Lumiere csomagocskám, amiben négy mini szemfesték bújt meg, ma ezeket mutatom be.

Korábban már olvashattátok, hogy a blog idei nagy célktűzései közé tartozik az, hogy minél több, hazánkban alig ismert vagy valamilyen szempontból különleges, illetve állatokon nem tesztelt vagy teljesen vegán terméket mutasson be. Ezek közül az egyik a Lumiere Minerals.


A Lumiere Minerals egy amolyan amerikai 'indie company' volt még pár évvel ezelőtt. Az 'indie company' kifejezésre nem tudok jó magyar megfelelőt, ezek azok az általában ásványi anyagokat tartalmazó sminktermékek, amik az interneten kezdtek el terjedni, a fősodratú márkákat megkerülve, nagy anyacég és agresszív marketing nélkül. Végülis 2011-ben hozzánk is megérkezett úttörőként, mert Magyarországon nem nagyon képviseltették magukat az ásványi sminktermékek.

Persze gondolom sokakban felmerül a kérdés, hogy mégis mire jó vagy miért jobb, ha ásványi termékeket, ez esetben Lumiere Minerals-t használ. Egyrészt ezek a termékek nem tartalmaznak mesterséges szín- vagy illatanyagot, nem romlanak meg, az ásványi anyagok jót tesznek a bőrnek, és nem elfelejtendő, hogy állatbarát márka, tehát nem tesztelik állatokon.

A Lumiere Minerals tavaly kezdett el nagyköveteket keresni, én is jelentkeztem, azt hittem végül nem választottak ki, de aztán mégis. Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy én is képviselhetem ezt a márkát, mert ez valami olyasmi, ami az én elveimmel és a blog témájával is egybevág. Nem utolsó sorban, pedig a cég mögött egy nagyon barátságos, nyitott gondolkozású, kreatív csapat áll. Beszerezni pedig itt lehet őket.

Nekem jelenleg csak mini termékeim vannak tőlük, ezeknek a csomagolása pici tégelyes, nem tudom hány grammos, de elég sok ez is, mert csordultig töltve érkeznek és elég kevés kell belőle. Az az igazság, amit a saját tapasztalataim is igazolnak, hogy a por állagú termékek, ha nem borítjuk ki őket, akkor sokkal tovább tartanak, mint a velük megegyező préseltek. A felhasználásukat tekintve pedig sokoldalúbbak is.

Ezeket a festékeket jól lehet satírozni, habár a porokat általában könnyebb; kellően pigmentáltak, napfényben pedig gyönyörűen ragyognak. Nekem kell alájuk bázis, de nekem szinte mindenhez kell. Nincs illatuk.

A képeken először a webshopos kép, aztán a saját képem, majd a bőrömön alap nélkül szárazon és nedvesen.

Jackpot
Ez egy csillogó arany szín. Először sokkal inkább néztem csillámnak, mintsem egy szemfestéknek. Jól lehet satírozni,nedvesen sokkal erősebb a színe. Alapvetően a webshopos kép alapján nem biztos, hogy megrendeltem volna, de ebből a négyesből ő a kedvencem.

Hush
Nagyon világos rózsaszín, mattnak tűnik, de apró csillámszerű kék szemcsék vannak benne. A bőrömön alig látszik, a mai sminkemnél az alsó szempilláknál használtam. Ha valaki szereti a rózsaszínt jó választás lehet, én egyedüliként nem tudom elképzelni magamon, ezért inkább kiemelőnek és színben hozzáillő sminkek kiegészítéseként, satírozásához fogom használni. Fekete alapon kékre változik.

Wave
Csillogó, apró ezüst-rózsaszín csillámos metálfényű acélkék. Szerintem ez a legbrutálisabb szín, a legfigyelemfelkeltőbb ebből a négyesből, egyszerűen azt ordítja "nézz rám". A bőrömön alap nélkül jól fog, nedves ecsettel elképesztő és a kis csillámok sem hullanak le a szemem alá. Partismink must-have!

Violet
A lila egy jolly joker, mert minden szemszínhez jól megy. Ez a Lumiere szín a webshopos képnél melegebb, ott kicsit túl kékes. Szaténfényű, jól satírozható, hétköznapokra, füstös szemekhez kiváló darab.


Napfényben. *-*
Az ásványi [vagy bármiféle por állagú] szemfestékkel meggyűlhet az ember baja, mert nem tudja hogy használja, úgy érzi lehullik a szeme alá, ezért most adok három tanácsot, amivel ezt elkerülhetjük. 
 • Egyrészt enyhén nedves ecsettel vigyük fel a színeket. 
 • Vagy ha ezt nem akarod, akkor tedd a következőt: egy egészen keveset tegyél a festékből a kupakba [én vagy ezt csinálom vagy a már eredetileg is a kupakba tapadt port használom, aztán ami megmarad, azt visszaöntöm a többihez]. Vegyél elő egy ecsetet és ne csak egyszer érintsd a porhoz, hanem többször, akár kis köröket is lehet az ecsettel leírni, hogy a por ne csak az ecset szálaira ragadjon rá, hanem bemenjen közéjük. Így érhetjük el a legjobb eredményt, a legkevesebb lehulló szemcsével.
 • Inkább nyomkodjuk a szemfestéket a szemhéjunkra, mintsem húzogassuk rajta az ecsetet, mert ilyenkor lesz a legerősebb a szín. A húzó mozdulatok inkább satíroznak.
Ti próbáltátok már a Lumiere Minerals szemfestékeket? Mit gondoltok róluk? Kipróbálnátok? 

Ha kedvet kaptatok a Lumiere ásványi termékeihez és beírjátok a Szépség.Blog nevet a megjegyzés részhez a rendelésnél, akkor 10% kedvezményt kaptok 2012. február 1. után.

5 megjegyzés:

 1. oh, hát gratulálok a nagykövetséghez :)

  szépek, de elég drágák... bár lehet, hogy komiszság nagykövettől kérdezni, de megéri szerinted? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi. ^_^

   Ez egy jó kérdés. Megpróbálom onnan megközelíteni, hogyha nem lennék nagykövet, akkor vennék-e belőlük. Nekem még nincs teljes méretű szemfestékem, de elég nagynak tűnnek, de szerintem vennék. Így is volt most az akció és azon gondolkoztam, hogy rendelek egy Peppermint Pattit, egy Deep Plumot és egy Foliage-t, mert ezek kellenek nekem. Amúgy nem tartom kizártnak, hogy rendelni fogok magamnak majdnem minden színből, mert nekem nagyon tetszenek az ásványi termékek, meg az új színekre is kíváncsi vagyok. De egy ismerősöm mondta, hogy ő a Lumiere-ről hallotta azt, hogy az egyik legjobb márka ásványi alapozók terén ár/érték arányban. Szóval szerintem a különleges színek megérik és az alapozók is, a pirosítókat még nem próbáltam.

   Törlés
  2. köszi, kezdek ám kedvet kapni :)

   Törlés
  3. Kifelejtettem azt az információt, hogyha beírod a blogom nevét a rendelésnél, akkor 10% kedvezmény jár február elsejétől. :)

   Törlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe