1/04/2012

A tökéletes kézkrém nyomában - Balea kamillás kézkrém

Korábban már olvashattatok a 'tökéletes kézkrém nyomában' projektemről. Ma a Balea kézkrémét mutatom be, mert szerintem nagyon olcsó volt, de mint általában, az olcsó nem feltétlenül jelent jót.

Egy 125 ml-es zöld tubusban érkezik. Egyszerű, puha műanyag, félkézzel ki lehet nyitni szükség esetén. Semmi különös igazából. Ami nem tetszik, és ez a csomagolásoknál nekem mindig szemet szúr az az, hogy hiába szép zöld, megfordítva van rajta egy fehér csík. Ezeket én mindig tervezési hibának tartom és zavar is, ugyan nem egy egetrengető katasztrófa, főleg nem egy 300 [600?] forintos krémnél. Az illata friss, virágos-kamillás. A krém elég sűrű, nem hagy kifejezetten zsíros érzetet és nem csillog utána a kezem. Ez eddig szép és jó. Viszont az az igazság, hogy olyan érzés, mintha egy szilikonos filmréteg lenne a kezemen, ami ettől puhának érződik, de igazán nem hidratálja a kezem kiszáradt bőrét. Ha kezet mosok lejön a ez a filmréteg és olyan, mintha semmit sem csinált volna. Ennél még talán a zsíros érzet is jobb lenne, ha az valóban segítne. Nem vártam igazán sokat tőle, de valahogy mégis azt hittem jobb lesz.


Ti próbáltátok már? Mit gondoltok róla?

11 megjegyzés:

 1. Én tüsszögök tőle. :D
  A hatását tekintve egyet értek veled, könnyű kis krém, hamar "beszívódik", de nem hidratál kellőképpen.

  VálaszTörlés
 2. Próbáltam, nem jött be... Sűrűn váltogatom a kézkrémeket, de ami nagyjából tartja magát az az essence sárga tubusos kis krémje, arra azt tudom mondani h jó, hasonló áron mint a balea. :)

  VálaszTörlés
 3. Én ezt még nem próbáltam... Most nekem neutrogena kézkrémem van... Nem rossz.

  VálaszTörlés
 4. Nekem a kókuszos van, és borzasztóan zavar az a szilikonos érzés, nem is nagyon használom :\

  VálaszTörlés
 5. Csak zárójelben a fehér csíkról: nem tudnak az anyag teljes szélességében nyomdázni, a fehér rész leszabása és újra felhasználása plusz energiát vesz igénybe. Persze alkalmazhatnának bonyolultabb eljárást az esztétikusabb megjelenés érdekében, de sokkal olcsóbb így megoldani, és szerencsére környezetbarátabb is. A szépségápolásra épülő ipar sokszor feleslegesen sok energiát emészt fel. Gondolok ilyenkor egy-egy UD vagy Too Faced paletta csomagolására, ami rengeteg papír, rengeteg vegyszer, és rengeteg festék, ami mint terheli a természetet. Ez persze csak az én véleményem. Engem egyáltalán nem zavar, ha egy termék csomagolása olcsónak hat, és látszik, hogy nem öltek bele több energiát, mint amennyit valóban megkíván. Elég nagy hiba a mai világban szerintem, hogy a külsőnek ilyen fontos szerepe van.
  Ezt nem támadólag írom, csak megosztom a véleményem, remélem nem veszed sértésnek, vagy ilyesmi:)

  Köszi, hogy írtál erről a krémről, mert állandó kézkrémkutatásban vagyok, még nem találtam meg az igazit:/

  VálaszTörlés
 6. Nekem olívás van ebből, és arról ugyanez elmondható...

  VálaszTörlés
 7. @Gabbancs Nem tudom, hogy a csomagolást hogy tervezik pontosan. Annyit tudok, hogy nyomdában vagyok gyakornok és a papírnál ez tervezési hiba. Alapvetően szerintem a műanyag is teljesen hasonlóan készülhet, csak ott az anyag más, amire nyomják. Ha így adnék le egy kiadványt, egy névjeget, egy akármit, kirúgnának.

  VálaszTörlés
 8. Névtelen31/5/12 18:29

  Sztem nagyon, jó, nekem is volt ilyenem, szerettem!:)

  VálaszTörlés
 9. Szerintem is jó, én múlt tél óta használom, imádom : )

  VálaszTörlés
 10. Szió! Friss olvasódként/követődként megörültem, hogy végre van vmi amihez hozzá tudok szólni :):):) Én is használtam ezt sokáig és nagyon bevált! Előtte használtam "márkásabbakat" + drágábbakat (Garnier, NIVEA) de nekem meg azok voltak egy nagy csalódás... és igen abban igazad van, hogy az olcsó nem feltétlen jelent jót, de ez fordítva is igaz, hogy " a drága sem feltétlen jelent jót"! Szerintem mindenkinek más a bőre és ahhoz más és más kézkrém kell. Oké neked nem vált be, nekem igen :):) Amúgy most nézegettem a "smink fül " alatti részt és nagyon jó! :) jó lenne majd egyszer nekem is így sminkelnem bár én még csak az alapoknál tartok. Csak így tovább a blogolással :) pusszi

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe