2/01/2012

Z paletta - vélemény

Egyre többször találkozom idehaza is azzal, hogy majd nálunk is elérhetőek lesznek a Z paletták, remélhetőleg emberi árban; és a kérdéssel, hogy milyenek, megérik-e, mit gondolok. Most röviden összefoglalom, hogy mi az, amit jónak tartok bennük és mi az, amit nem. Anno ajándékba kaptam a kicsi palettát, mert nekem ez biztos tetszeni fog. Nagyon izgatott voltam, kíváncsi rájuk, milyen szuper lesz. Sajnos úgy tapasztaltam, hogy a hájp nagyobb, mint amennyit megérnek. Nem is teljesen értem ezt a hatalmas rajongást körülöttük.


Az enyém már egy éve szolgál, de nagyon elhasználtnak tűnik, pedig igazán nem nyúzom többet, mint bármi mást.


A paletta előnyei között említeném meg azt, hogy:
 • nagyon jó benne a mágnes,
 • jól záródik, 
 • nyitva még fejjel lefelé tartva sem esnek ki belőle a szemfestékek, 
 • a teteje átlátszó így könnyen  megtaláljuk a keresett színt,
 • helytakarékos, mert viszonylag lapos, a tetejét teljesen alá tudjuk hajtani ha nyitva van és nem érne el máshogy,
 • jó lehet utazáshoz, sminkeseknek vagy azoknak, akik már 80 lvl depotőrök.

A hátrányai közé tartozik:

 • A nagyon olcsó kinézete, az hogy ez nem több egy műanyag fóliával bevont kartondoboznál. Az enyém helyenként bebuborékosodott a széleknél, illetve a papír ragasztás is elengedett a tetején. 
 • Nem lehet kivenni belőle a mágneses lapot sehogy sem, ezért elég nehezen tisztítható - belül, ahol áttörölném vizes ronggyal ott a papíron nincs fóliabevonat. Egyszerűen vonzza a festékport. [Mielőtt elkezdtem volna lefényképezni külön kitöröltem, még fültisztítóval a sarkokért is mindent elkövettem!]
 • A mágnes nagyon erős, kinyitásnál és a festékek cseréjéhez igencsak körömmel alá kell feszülni. 
 • Meglehetősen nehéz, a súlya nagyjából annyi ennek a kicsi palettának üresen, mint egy üres MAC 15-ös palettának. 
 • Méretben kicsivel nagyobb a hagyományos MAC négyes palettánál, 9 szemfesték fér bele, a MAC-be az elválasztókat kipattintva hat. Szerintem ennek a palettának a méretei valahogy pont előnytelenek, ha négy nagy szemfestéket vagy pirosítót teszek bele, akkor is marad kihasználhatatlan hely - ahova nem fér semmi - benne.
 • További hátrány, hogy a nem fémből készült panok nem ragadnak bele, ahogy a mágneses MAC-ek sem - így a Kryolan festékekhez például külön fémlapocskát kell ragasztani a hátukra - jelenleg ezek az öntapadós fémlapocskák járnak a palettákhoz, régen ez sem így volt.
 • A weboldalon található képeken sokkal esztétikusabbnak, fényes feketének, már-már műanyagnak néz ki és ez nem fedi a valóságot.

A személyes véleményem szerint: 
 • Arra nekem jó, hogy beletegyem azokat az utántöltős festékeimet, amikhez még nem vettem másik palettát vagy átmenetileg nem tudom őket hova rakni. A saját szemfestékeimet nem szívesen nyúzom meg.
 • Azt vitatnám, hogy környezetbarát anyagból készül. Személy szerint a kartont nem tartom környezetbarátabbnak a műanyagnál, kivéve ha az újrahasznosított. Itt viszont műanyaggal bevont festett papírról van szó.
 • Nem éri meg az árát, ami nekem van az jelenleg a 14 dollár, a nagyobbak pedig 20 és 28 dolcsiért lehetnének a mieink. Ennyiért már inkább az Unii palettát venném, ami mégiscsak esztétikusabb, könnyen tisztítható és a műanyag miatt strapabíró.
 • Nagy bőröndös sminkeseknek, akiknek inkább a praktikum számít az esztétika előtt, nekik jó lehet; én bloggerként jobban szeretem azt, ami szép.
 • Nekem csalódás volt.

Nektek hogy tetszenek a Z paletták? Nektek van? Mit gondoltok róluk?

7 megjegyzés:

 1. .regebben nezegettem oket, mindig is azt hittem h muanyagbol vannak. ez a kartonmegoldas nekem se tetszik, gondolom ha sokat gyurnem, igencsak meglatszana rajta. legalabb konnyu lenne utazashoz, de meg az se. szerintem ez kilove nalam, koszi a bovebb leirast.

  VálaszTörlés
 2. A szokásos, korrekt és kimerítő vélemény. Ettől függetlenül otthon tárolni lehet kap 1 esélyt, mert nekem a koncepció és az alapötlet igazán tetszik! Régebben amúgy én is azt hittem h műanyagból van. Ennél a terméknél is amúgy van az az érzésem, hogy azért nagy a hype, mert nem tudsz bemenni a boltba megfogni és onstatláni h MÉGSE. :-)

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok,
  nálunk kapható Magyarországon a Z Palette.
  Köszönjük, hogy beszámoltál a tapasztalataidról, és köszönjük a véleményed!
  Mindemellett kiemeljük a következőket:
  * a Z Palette környezetbarát újrahasznosított anyagokból készül, melyek a műanyaggal ellentétben nem repednek vagy törnek.
  * Ha marad benne kihasználatlan hely, tehetünk bele ecsete(ke)t.
  * Tényleg minden Z Palette-ához küldünk most fémmatricákat, így már nincs, ami ne ragadna bele :]
  Zena, a Z Palette feltalálója (eredetileg sminkes) folyamatosan fáradozik rajta, hogy a paletták még tartósabbak és strapabíróbbak lehessenek.
  Nincs olyan termék a világon, ami mindenkinek ugyanúgy tetszene, ezért köszönjük, hogy megosztottad a tapasztalataidat, és reméljük, hogy aki a Z Palette mellett dönt, annak nem okoz csalódást. Nekünk vannak Z Palette-áink, és tetszenek :]

  VálaszTörlés
 4. Névtelen28/3/14 12:14

  Az erős túlzás, hogy csak a koidrogeria-ban kapható Magyarországon, de amit leírt a palettáról az helyénvaló.

  Hátránya szerintem: kicsit drága
  ELŐNYEI: akinek van eredeti ZPalettája, az látja, hogy nem nyújt "olcsó" benyomást, főleg a limitált és a dekoros palettái. A fekete is nagyon elegáns.

  Voltam egyszer egy kiállításon és volt szerencsém tízet is egyszerre összefogni és nagyon jó érzés volt. Nekem ezzel ellentétben az olcsó műanyagok tűnnek bóvlinak, de kinek mi tetszik.

  Gépelni nem szeretek, ezért nem írom le az összes előnyét, de jóval több, mint a hátránya.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Amikor ezt a bejegyzést írtam, akkor még csak a KOI-ban volt nálunk elérhető.

   Ami a többit illeti: mások vagyunk, ennyi. Eléggé vigyázok a dolgaimra, de ez a paletta kb. egy év után így nézett ki így... Lehet, hogy a nagyok praktikusabbak és több előnyük van. Szerintem sminkeseknek nagyon jók és azoknak is, akik mindent egyben szeretnének tartani.

   Kár, hogy nem szeretsz gépelni, mert érdekelne mik azok a rejtett előnyök, amit már több év használat után sem fedeztem fel.

   Törlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe