3/31/2012

Paula's Choice - Resist Daily Smoothing Treatment [5% AHA] - teszt

Több, mint egy hónapja megérkezett a Paula's Choice 5%-os AHA-t tartalmazó kémiai hámlasztóm. Rettentően izgatottan, sokat remélve vágtam bele a tesztelésbe, mert blogokat olvasva a pattanásos, a zsíros  vagy heges bőr feletti legtöbb sikeres győzelemnek volt némi köze a Paula's Choice arcápolóihoz.

Annyit elárulhatok már most, hogy elég impresszív termékről lesz szó. 


Már egy ideje tudtam, hogy valószínűleg Apolka a Krémmániáról lesz a Paula's Choice magyarországi képviselője. Ezt akkor tudtam meg, amikor rendelni szerettem volna tőlük, de a 15 eurós postaköltséget sokalltam. Mivel már van képviselőjük nálunk is, így szállítási díj is lejjebb ment, egészen barátira, habár még 8 eurónál is felszisszenek egy kicsit. Ha erről többet szeretnél megtudni, akkor kattints ide vagy nézd meg a blogot, ami szuper. :)

Bevallom, hogy én ebben a témában nem vagyok profi, ezért ha a kémiai hámlasztásról szeretnél egy bővebb posztot, akkor ezt ajánlom.

A csomagolása nagyon csuda, főleg azért érzem így, mert nem tudom ránézésre eldönteni, hogy ez egy fém vagy éppen egy nagyon jó kis műanyag flakon [az utóbbit sejtem erősen]. Mellesleg ez a kék-ezüst kombináció egész jó, nem túl "gyógyszertárias", de elegáns. Pumpás adagolóval látták el, ami nagyon jól szabályozható, kellő mennyiséget tudok belőle kinyerni egyszerre. 

Azért választottam az AHA-t, mert nem vagyok jellemzően pattanásos, inkább a bárányhimlőm nyomát, a kicsit foltos bőrömön szerettem volna javítani. Apolka sokszor ajánlotta, a kémiai hámlasztókat, mert nem sülhet el a dolog rosszul, egy próbát megérnek. Hallgattam rá, hiába a bőrgyógyász azt mondta nekem nem kell ilyen, mert nincs gond a bőrömmel. Nem döntöttem rosszul. Ősszel mindenképpen szeretnék elmenni egy profi kémiai hámlasztásra, de addig jó alternatívának tűnt egy olyan krém, amit itthon kipróbálhatok, hogy lássam mennyire működik az ilyesmi.

A krém színezék és illatanyagmentes, ennek ellenére narancssárgás és kissé kemikália illatú, de egyáltalán nem zavaró. Az állaga nagyon jó - nem krémszerű, de a zselénél valamivel tömörebb, viszonylag kevés is elég belőle.


Már első használat után sokkal simábbnak, puhábbnak tűnt a bőröm. Kipróbáltam a kiszáradt kezemen, és ahol bekentem ott egészen puha lett a bőr. Elkezdtem képekkel dokumentálni, de sikeresen elkevertem a őket, viszont amiket megtaláltam, azokon nem volt annyira látványos a javulás. Eleinte - az első két alkalommal - kicsit csípte a bőröm, de nem annyira elviselhetetlenül, hogy le kelljen mosnom. Első héten csak este használtam, majd egy hét múlva már reggelente is. A napi egyszeri használatkor is látszott javulás, habár a reggel-este változat hatásosabb volt. Jelenleg, mert elkezdett sütni a nap, inkább csak este használom, de még mindig nagyon elégedett vagyok vele. A bőröm sokkal simább, puhább, egészségesebb kinézetű, nincsenek azok a kellemetlen száraz részek rajta, mint régebben. Ha valami van a bőrömön, azt 2 nap alatt lehámlasztja. A pórusaim nem lettek kisebbek, csak a bőröm felülte lett egyenletesebb, szebb. Viszont a fényvédőt soha ne felejtsétek el, ha ezt a krémet használjátok.

Használom a szemem alatt is, mert nem irritál, valamit javított a bal szemem ráncain is [a bal oldali ráncosabbnak tűnik], de nem hiszem, hogy ezek a normális szemmozgás okozta ráncoskák eltüntethetőek lennének.

Végül úgy döntöttem, "alap" arcápolási fronton is Paula's Choice-ra cserélem a regimentet, mert nekem ez tűnik a legjobb megoldásnak jelenleg. Biztos fogok még ebből a hámlasztóból is rendelni, illetve szeretnék kipróbálni egy BHA krémet is majd, ha sikerül eldöntenem mit szeretnék pontosan tőlük.

Ti próbáltatok már valamit a Paula's Choice-tól, mit?

4 megjegyzés:

  1. Suzy31/3/12 15:31

    Nem ismerem a terméket és a használatát, de az nem sok, hogy naponta (akár kétszer is), használod? Nekem a bőrgyógyászom adott a saját kémiai hámlasztójából, de én heti 2-3 alkalommal használom csak, de akkor 10 percig kell fent hagyni. Amúgy nagyon jól hangzik, kíváncsi lennék rá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday31/3/12 16:37

      De az gondolom erősebb volt, ha le kellett mosni vagy valahogy máshogy működhetett. Szerintem jó dolog, hogy fent hagyhatom a bőrömön és amíg alszom ő dolgozik. :)
      Például a BHA hámlasztók egészen gyengék 1-2%-osak, ő nem olyat adott?. De ebben Apolka a szakértő.

      Ezen még nem gondolkoztam még, ez a napi egy nem sok szerintem, ezt elvileg mindennap lehet használni egyszer vagy kétszer. Jó, persze van olyan, hogy elfelejtem. :$ Amúgy picike kell belőle, nem hinném ha többet kennék, akkor hatásosabb lenne.

      Ez náluk a leggyengébb AHA, ennél vannak erősebbek is; még a 8%-os is napi használatra van, de ennél nekem szerencsére nem kell több, illetve van egy 10%-os, amit hetente javasolnak. Alapvetően azt gondolom, hogy jobb módszer, mint a fizikai hámlasztás, amit amúgy is csináltam hetente háromszor.

      A másik meg az, hogy elvileg a Clinique tonikja is kémiailag hámlaszt és azt is használtam régebben naponta kétszer, csak arról fogalmam sincs hány százalék hámlasztót tartalmazott és nekem ki is szárította a bőröm, ezzel A PC krémmel ellentétben. :)

      Törlés
    2. smink és más31/3/12 19:02

      Igen így van ahogy mondod..és bocsánat, hogy bele szólok :-)...
      A 8%-os is napi használatra van, főleg szárazabb vagy problémás bőrre. Az 5%-os elég gyenge,és nem lehet túlhámlasztani velük, mert csak arra elég ez a sav, hogy az elhalt réteget megindítsa, az egészséges részhez nem fog nyúlni. Persze aki érzékeny rá annál irritáció(pír) vagy bőrszárazság felléphet, de ezek nem égési sérülések:-).
      Valóban kémiai hámlasztást (típustól függően) ált. 40-70%-os savakkal végeznek.

      Nagy hámlasztás fan vagyok én is, most a koreai AHA-BHA-t használom ( holott száraz a bőröm amire a BHA nem ajánlott, de problémás is), én azzal is nagyon elégedett vagyok, kellemes meglepetés.

      Ha érdekel, olvass bele nálam a többi AHA-s kezelésbe.
      Sziasztok, és bocs, h belefolytam:-)
      Üdv
      http://sminkesmas.blogspot.com

      Törlés
    Válasz
  • Suzy1/4/12 00:32

    Most már sokkal okosabb vagyok, köszi! :)

    VálaszTörlés
  • Megjegyzés hozzáadása
    Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe