5/28/2012

Collection 2000 - Dazzle Me! pigmentek - vélemény, teszt, minták

Az Edittől rendeltem pár Collection 2000 Dazzle Me! pigmentet. Több külföldi és magyar blogon is láttam már őket; sok szín van belőlük és nem túl drágák. Kicsit sajnálom, hogy a legsötétebb színekből már nem volt, pedig pont azokat szerettem volna  a legjobban.
Ebben a posztban hétet mutatok be, ők a következő nevekre hallgatnak: Paradise, Jaffa, Spellbound, Bewitch, Dreamland, Tinkerbell, Lustrous


Pigmentekhez híven tégelyben vannak, melynek teteje alatt van egy szűrő, hogy ne szóródjon ki sok egyszerre. Nekem por állagú festékekhez ez a kedvenc megoldásom. Első használat előtt pedig a szitára ragasztott átlátszó matrica biztosítja azt, hogy az összes por a tégelyben maradjon. A méretét nem találtam meg sajnos, de viszonylag nagy.


A pigmentek nem egyformák textúrában, vannak köztük szemcsésebbek és könnyebben satírozhatóak is. Lehet őket nedvesen használni, habár ebben a formában nem lesznek annyira krémesek, mint amilyenre számítottam. A sötétebb színek [Jaffa, Bewitch, Spellbound, Tinkerbell] kicsit megfogták a bőrt az alkaromon. Nekem kell hozzájuk alap, hogy sokáig bírják a gyűrődést.

Paradise - Ezt a pigmentet emlegetik a MAC Melon hasonmásaként, sajnos nekem nincs meg az utóbbi, így nem tudok erről nyilatkozni. Maga a szín egy kellemes, aranyfényű kicsit rózsaszínes barackszín. Elég halvány, inkább csak fényt ad, azért nem csak szemre tudom elképzelni, hanem highlighternek is.

Jaffa - Az ő textúrája például szemcsésebb, de építhető és jól satírozható; selyemfényű már-már neon narancs. A színe miatt nem hiszem, hogy mindenki szeretné, habár idén nyáron visszatért a neon trend, ha valaki elég bátor, akkor próbálja ki, mert annyira nem ijesztő. Jó társ a rikítóbb színekkel megbarátkozáshoz.


Spellbound - Első ránézésre matt, de a bőrön szintén selyemfényű középkék.Ez sem egy mindenkinek ajánlott darab, mert a hozzáhasonló színekkel könnyű hibázni. Nem utolsó sorban pedig nagyon hasonlít az OCC Cavu Blue pigmentjére, de az utóbbi valamivel szikrázóbb napfényben.


Bewitch - Áttetsző fényes-fémes királykék, építhető, de ha igazán szépet szeretnénk, akkor érdemes kipróbálni sötét alapon. Füstös szemeket csináltam vele és szerintem nagyon jól nézett ki. Mivel megfogja a bőrt, ezért jobb vele óvatosan bánni. A előbbit és őt is érdemes még tusként kipróbálni, ha nem vagyunk hozzájuk elég merészek.


Dreamland - Szerintem textúrában az egyik legfurcsább, száraz, de ez nem ront rajta. Pasztell zöld, fényes, ettől kicsit hideg hatása van. Ehhez hasonló színem szerintem nincs is, mind vagy aranyabb-sárgásabb vagy melegebb zöld. Nem mondom, hogy must-have, de érdemes vele egy próbát tenni, főleg ha az ember szereti a zöldeket.


Tinkerbell - Talán a kedvencem közülük, mattnak tűnik, de visszafogottan fényes. Ő is remek darab füstös szemekhez. Tudom, hogy az erős zöldek nem túl népszerű színek sminkben, mert jajjazzöld! De jól feldob egy egyszerűbb sminket is egy ilyen zöld az alsó szempillák tövében, vagy nedvesen tusként.


Lustrous - Aranyfényű  sötét olívazöld. Magában ő a legpigmentáltabb, legjobban fedő, de a legsötétebb is. Ha keveset használunk belőle és jól elsatírozzuk, akkor ő is tud csak zöldes-aranyas fényt adni. Szerintem ünnepi alkalmakra tökéletes választás. Vizesen szerintem kicsit túlságosan is darabos lesz.


Minták MaC Soft Ochre alapon először természetes fénynél, majd vakuval:



9 megjegyzés:

  1. Calo(z)28/5/12 15:33

    AHHH...ma akartam kitenni este...akkor skip :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday28/5/12 15:50

      Én már hetek óta, csak nem volt rá időm.

      Törlés
    2. Calo(z)28/5/12 15:55

      :-) megértem.

      Törlés
    Válasz
  • N.28/5/12 15:40

    Nekem inkább "Jajjkék!" felkiáltásaim szoktak lenni, és nem "Jajjzöld!" valahogy a zöldet sokkal bátrabban és szívesebben használom, mint a kéket. Szerintem nincsenek is kék színű szemhéjfestékeim O.o

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday28/5/12 15:51

      Akkor kivétel vagy, mert a legtöbb ember nem mer igazán kéket és zöldet használni. :)

      Törlés
    Válasz
  • jucuus.28/5/12 16:06

    A Spellbound isteni! Gyönyörű :)

    VálaszTörlés
  • Poppy Vintage28/5/12 20:46

    Par honapja fedeztem fel ezt a markat, a helyi Tescoban aruljak. Kifogyott a MAC folyekony szemhejtusom, es csak futtaban ennek a markanak a termeke akadt a kezembe. Nagyon olcso volt £2.99-ert. Gondoltam megteszi, amig megrendelem a MAC-et. Azota a kedvenc folyekony tusomma notte ki magat. Nagyon tartos, es igazi fekete szinu. Tegnap vettem meg a zseles tusat is £4.99-ert. Allagra jobb, mint a Fluidline, mert nem annyira habos, konnyebb felvinni az ecsetre. Ez is igazi melyfekete szinu, es tartos is. Remelem, nem fog beszaradni gyosan, mert akkor megtalaltam a tokeletes szemhejtusom.

    VálaszTörlés
  • stenonis28/5/12 21:29

    Én szeretem a kéket és a zöldet is, feketével mindkettő mesés. Bár nem élénk árnyalatokat, de csak azért, mert semmilyen élénk árnyalatot nem szoktam viselni ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. stenonis28/5/12 21:30

      Ja de, élénkpirosat néha.

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe