5/07/2012

Hol a határ?

Olyasmik estek meg a magyar a Blogoszférában az elmúlt napokban-hetekben, amikre még én is nehezen találom a jó szavakat. Nem is akarom ezt a vonalat meglovagolni, ujjal mutogatni másokra, hogy bizony, ők aztán... De nem tagadhatom azt a tényt, hogy nekem bizony elegem van. Nem, nem abból, hogy állítólag valaki pénzért ír, mert ez teljesen lényegtelen szerintem, az én szempontomból biztosan. 


Igazából arról van szó, hogy hosszú évek fórumozása után úgy éreztem kezelni tudom a trollokat és minden olyasmit, amire sokan úgy érzik, az internet feljogosítja őket. A trollokat egyszerűen le kell szarni és kész. Úgy gondolom, nekem ez meglehetősen jól megy. Sokáig próbáltam velük is kedves lenni, mert visszaoltani talán mégsem kéne egy olvasót. Talán. Nem akarom senkinek bebizonyítani, hogy két mondat után órákig zokogna, ha én bele akarnék kötni.

De hol jön el a határ, tettem fel magamnak a kérdést.  A századik rosszindulatú névtelen megjegyzésnél vagy amikor már olyasmit hallasz magadról, hogy egyszerűen nem is érted ezt ki és miért találta ki? Elég sok bloggerinát ismerek személyesen is és olyan hajmeresztő történeteket hallottam már, amit a blogokon láttok az csak a felszín. El kell őket ismernem, mert nem rinyálnak, nem beszélnek arról, hogy ejjderossznekem. Nálam viszont betelt a pohár, az a bizonyos nagyon magasra húzott léc megremegett.

A személyiségemből fakadóan rettentően őszinte vagyok, egy igazi, ami a szívén, az a száján típusú ember. Mindig is tudtam, hogy ez nem épp a legjobb cégér, esetleg sok embert megbántok, pedig nem akarom. Nem értik a szarkazmusom, a nyers stílusom, hiába nem vegyül bele rosszindulat. Amikor belejelentette nekem egy orvos, hogy már csak pár évem van hátra, akkor úgy döntöttem úgy akarom leélni a még hátralevőket, hogy ne kelljen semmi miatt bűntudatot éreznem. Úgy gondolom, ez nekem sikerül. Ha hülyeséget csinálok és lebukok, akkor megmondom, hogy én voltam az, bocsi. Nem azért, mert ritkaszar azokat savanyú sajnálkozó pofákat nézni vagy mert az önelégedett, kárörvendő parasztokból is elegem van, hanem azért, mert az édesapám erre tanított. Sőt, pont ezért nem is szoktam sunnyogni, én mondtam, én mondtam, vállalom a véleményem és a következményeit is, mert szerintem ez így helyes. Ha valakivel vagy valamivel bajom van, azt megmondom nyíltan, nem érdemes egy üres látszatot táplálni. Igen, ha az ember kellően közel kerül a halálhoz, akkor hajlamos átértékelni dolgokat, megváltozni és lelkileg annyira megkeményedni, hogy azt más el sem tudja képzelni.

Igyekszem személytelenül ítélni, nem mondom azt, hogy ez mindig sikerül is. Hangulatemberként a kedvem sokszor befolyásol, ezt próbálom kiküszöbölni. Én például szívesen fogadom az építő jellegű megjegyzéseket, tanácsokat, amikkel előrébb tudnék lépni, szerintem jól viselem a kritikát. Nem kell kifejezetten kedvesnek lenni, az nekem sem kenyerem, de azért a személyeskedést mellőzzük már! A kritika az, aminek van reális alapja és, habár hülyeségnek is hangzik, de szeretetből jön

Nagyon is azt gondolom, hogy a legtöbb trollkodás átlép egy határt. Gondolok itt arra, hogy egy arctalan ember bárkinek megmondja, hogyan kéne az életét menedzselnie. Járjon edzeni, ne egyen édességet, vegyen két számmal nagyobb nadrágot, tegye ki jobban a mellét, rövid a lába, túl vékony a keze, rondák az ujjai, olyasmiket kifogásolnak, amiről egy ember talán nem is tehet, de napestig folytathatnám, a blogok tele vannak ilyesmikkel. Mert bizonyos kommentelők, ők ugye tökéletesek, mindent tudnak az emberről, mindent. Akkor is tudják, ha csak hallották, akkor is, ha nincs valóság alapja, akkor is, ha tévesen következtetettek egy eleve hibás információból. Persze mi nem tudunk róluk semmit sem. Érdekes. A trollok alacsonyak, nagyon rondák, amúgy még büdösek is, legalábbis így írja az Out of the Pit, ezt nehéz lehet elviselni.

Igen, nekem fontos ez a blog, szeretem írni. Ennek ellenére épp a napokban mondtam egy másik bloggerlánynak, hogy lehet abbahagyom. Közben mégsem akarom, mert úgy érezném, hogy akkor bizony az intrika győzedelmeskedne fölöttem, aki az igazság notórius bajnoka. Általában lepereg rólam mások idiotizmusa, habár az is én vagyok, aki elengedi a füle mellett, hadd szálljon, de egy hosszú idő után besokall. Ezt történt most is.

Én egy sminkblogger vagyok, ennek tartom magam és ehhez bőven elég az arcom és az egyik kezem. Az édesmindegy, hogy milyen magas vagyok, mennyit nyomok a mérlegen, hány éves vagyok és szeretem-e halat. Bizony, volt időszak, amikor csak a sminkeléstől éreztem úgy, hogy én is normális ember vagyok, sőt, átlagos, akinek nem kell attól rettegnie, hogy egy megfázásba belehalhat.  Nem vagyok divatblogger vagy életmód-tanácsadó, ha annyira vékony lennék most is, mint amilyen a betegségem előtt voltam, akkor sem mernék kiállni mások elé, hogy mustráljanak - most meg végképp nem. Nekem van egy életem, amit betegesen védek mások elöl, nem szeretem, ha a kibertér találkozik a hetes busszal. Vannak emberek, akiknek belefér, hogy megmutassák a családjuk, hol élnek, mit csinálnak, milyen volt a nyaralás, a karácsonyozás, nekem nem. Itt nem arról van szó, hogy bármi szégyellni valóm lenne vagy nem vállalnám magam, hanem arról, hogy ez nekem már túl személyes és a blogra tévedő napi többezer internetezőnek ehhez semmi köze.

Azt gondolom, hogy a hadjáratot, ami ellenem indult és érzem a hatását napról-napra, egyre kevésbé tudom tolerálni. Nem vagyok elég szemét ahhoz, hogy azt kívánjam bárkinek, élje át azt, amit én az elmúlt években és majd utána legyen mersze ítélkezni és mutogatni. Mélységesen felháborít viszont a pletyka, a szarkeverés az ember háta mögött, a célozgatás. Ha én tudni akarok valamit, akkor ahhoz fordulok először, aki a legérintettebb a dologban, ha valóban tudni akarom.

Ezekben az utolsó sorokban összefoglalva pedig szeretném, ha mindenki alaposan megjegyezné: ha nekem van bajom, akkor szemtől-szemben megmondom, nem írok névtelenül vagy álnéven és röhögök utána a markomba. Ez nem rám vall és ennek a gyanúja számomra talán még szánalmasabb és felháborító, mert én ez ellen vagyok és mindig is ez ellen voltam.

Amúgy én a csak pozitív visszajelzéseket hamis tükörnek tartom, de mivel tudom, hogy a legtöbb ember allergiás még az építő jellegű kritikára is, ezért inkább nem írok, tovább kattintok és majd megmondja valaki más, ha van igazság. Remélem van. Ugyanilyen alapon remélem azt is, hogy ez eljut azokhoz, akikhez kell és talán elgondolkoznak, esetleg vesznek maguknak egy jobb, tartalmasabb életet, mint a mostani.

97 megjegyzés:

  1. Calo(z)7/5/12 09:40

    Értett már egy ilyen bejegyzés, sajnos. Mindentől fügetlenül nem szeretném, ha ez a blog bezárna, mert tudom, h nem csak az én egyik hatalmas kedvencem.

    VálaszTörlés
  2. Dia7/5/12 09:51

    Caloz jól mondja..

    VálaszTörlés
  3. Csiribiri Erica7/5/12 09:55

    Sajnálnám ha abbahagynád mert a stílusod ragadott meg, nem benyalós, nem cukros, pont olyan amilyen én is vagyok.
    Sajnos azt figyeltem meg (akár más blogokon, akár Facebookon), hogy az emberek szeretnek szájkaratézni, belekötni a másikba indokolatlanul...ezeket a névtelen trollokat meg komolyan nem értem...milyen világban élnek, hogy az a jó, hogy fikázzuk és megbántsunk másokat?! Egyszerűen érthetetlen számomra.
    A te ajánlásodra vásároltam már termékeket és csináltam meg sminket is.
    Szóval remélem nem riaszt el ez a sok negatívum!!! Várom a sok-sok cinikus és érdekes írásaidat :-) HAJRÁ!

    VálaszTörlés
  4. Nitulino7/5/12 10:02

    Annyira sajnálom, hogy ezt le kellett írnod... Nem szeretném, ha abbahagynád a blogot, mert te ennek az egész bloggerina közösségnek egy nagyon fontos építőköve vagy. Megmondom neked őszintén, hogy még egy pár hónappal ezelőtt nem feltétlenül tartoztál a kedvenceim közé, pont azért mert sokszor túl semlegesen írsz, személytelenül, nem tudtam azonosulni veled. Szerintem igazából mostanában értem be ahhoz, hogy megértsem és elfogadjam a stílusod és így jobban kedvellek is, szívesebben nézek vissza a blogodra, ami egyébként kiemelkedő, valóban minőségi munka.

    Lényeg a lényeg, hogy remélem ez csak egy átmeneti mélypont és nem adod meg senkinek sem azt az örömet, hogy abbahagyd. Csak az számít, hogy ha te szívvel-lélekkel csinálod és szereted a blogot, akkor ne a trollok és a rosszindulatú pletykák térítsenek el téged! Remélem hamar elül ez a dolog, és minden mehet a régi kerékvágásban :)) Fel a fejjel!

    VálaszTörlés
  5. citromhab7/5/12 10:03

    Mondtam már Neked, hogy sokkal többet jelent ez a blog azoknak az olvasóidnak, akik a minőségi sminkekért és tesztekért látogatnak ide, minthogy bármi miatt is abbahagyd a blogolást. Az egyik legjobb magyar beauty blogot írod, aminek a folytatását sokan várjuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Noncsi18/12/12 20:02

      Sziasztok! Igazad van Citromhab! Mindkettőtök blogját olvasom, igaz Citromhabét régebb óta de tökre tisztellek titeket, hogy felvállaljátok és megosztjátok másokkal a gondolataitokat és életetek egy szeletét (smink, divat, stb) Én ezt nem merném.. És hogy miért nem? Mert talán nem bízom annyira magamban, hoyg elhiggyem, hogy sok más tehetséges , ügyes lány mellett én is tudnék vmi "jót/hasznosat/szépet/érdekeset mutatni/sminkelni/öltözni másoknak! Hiszen annyi bloggerina van már, és köztük nem egy téynleg érdekes és színvonalas, hogy eltörpülök ezek mellett, így csak merítek belőletek és megfogadom a tippjeiteket! Úgyh semmiképp se vedd fel amiket "gonoszkodnak neked", mert ilyen mindig van/volt/lesz....tudod rosszindulat és irígység... ez mindig könnyebb mint elgondolkozni a saját életünkön.. és önkritikát gyakorolni! Úgyh kitartás és még sok szuper posztot! pusszi

      Törlés
    Válasz
  • VIKTORIAS STYLE7/5/12 10:07

    Egyetértek az ekső betűtől az utolsóig. A blogot nem szabad abbahagyni, bár a héten már nem te vagy az első, akitől ezt hallom és még én is elgondolkodtam ilyesmin.
    Ez a jópár otthon ülő és unatkozó ember nem mer tükörbe nézni inkább másokat oltogat, de a probléma, hogy nekik ez a poszt kínai, nem fogják majd fel, de örülök, hogy kiírtad magadból!

    VálaszTörlés
  • VIKTORIAS STYLE7/5/12 10:08

    (Töröltem volna a kommentemet a gépelési hiba miatt, de a márciusi vagy az áprilisi kedvencekhez visz a link LOL :D Mindegy, az ekső = első :D )

    VálaszTörlés
  • Zsanett7/5/12 10:10

    Csak annyit írnék, hogy még a barátom is szokta kérdezni, hogy van új "univerzumos" smink? Azt hiszem ezzel mindent elmondtam :)

    VálaszTörlés
  • Rita7/5/12 10:15

    Azért azt mindenki tudja, hogy általában olyanokkal szívóznak akik tettek is valamit, hogy kiérdemeljék a negatív kommenteket-hozzászólásokat, én ugyan senkinek nem írok semmi rosszat max építő kritikát, viszont akiket nem kedvelek oda nem is írok semmit, most ez egy kivétel, őszintén én nem nagyon szeretem az írásodat a stílusodat, de ettől eltekintve nagyon tetszenek a munkáid, a sminkjeid max nem olvasom el amit írsz mert attól viszont a hideg kiráz, azt sem értem mért kell már egy hónapja mindenkinek ezeken a témákon lovagolnia és egymás között puffognia, szerintem semmit nem értél el ezzel, hogy kiírtad, de te tudod!Csak a szimpatizánsokkal együtt tudtok majd helyeselni, de nem ezzel váltjátok meg a világot, és úgy gondolom erre a mezei olvasók sem kíváncsiak, hogy mi folyik egyes bloggerek között ( és talán ez a bejegyzés is arra sarkalja a trollokat, hogy keressenek olyan bloggert akit szépen lehet fúrni)!

    Trollok mindig is voltak és mindig is lesznek ez alapvető, én megpróbálok mindig mindent úgy tenni, hogy a legkevesebb támadható felületet hagyjam, de mi van ha mégis megtalál... pontosan az amit te mondtál leszarom!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday7/5/12 10:30

      Mi a baj a stílusommal?

      Törlés
    2. Rita7/5/12 10:36

      Nekem ellenszenves negatív, olykor gúnyos vagy néhol túl van játszva, de ezzel semmi gond nincs, mindenki úgy ír ahogy szeretne.Csak ezt megjegyeztem, lehet sok más olvasónak is az jön le-vagy nem, te ilyen ember vagy és lehet ebből következtetnek, de mivel ez egy smink blog és itt az kell értékelni, arra viszont szerintem az olvasóknak és nekem sem lehet egy rossz szavunk sem! Tehát ez az egyetlen kivetnivalóm , véleményen, negatív hozzászólásom, amihez sajnos semmi építő jellegűt nem tudok társítani, mert ha ezen változtatnál akkor veszítenéd el az egyediségedet, és szerintem jóval többen vannak azok akik viszont szeretik azt a stílust amiben írsz, ahogy a kommentekből is látszik!

      Törlés
    3. Rita7/5/12 10:42

      Valamint az is igaz, hogy azokkal tudsz legkönnyebben azonosulni akik valamilyen szinten hasonlítanak hozzád, ízlés, stílus, látásmód... és hát igen itt jön a bökkenő nem sok közös van bennünk, és talán ezért sem tudok azonosulni azzal amit írsz!

      Törlés
    4. Edit7/5/12 11:02

      "Valamint az is igaz, hogy azokkal tudsz legkönnyebben azonosulni akik valamilyen szinten hasonlítanak hozzád, ízlés, stílus, látásmód..."

      Nem pont ezért kellene nyitnunk mások felé is, hogy ne legyünk velük előítéletesek és szűk látókörűek?

      Törlés
    5. Rita7/5/12 11:09

      Edit épp ezt írod téged megfogott a stílusa... hát engem meg elriaszt, azt ne mond édes istenem, hogy te mindenkit kedvelsz , és mindenkinek szereted a stílusát, az a jó az egészben, hogy mindenki nyugodtan válogathat, ahogyan én is teszem :)

      Törlés
    6. Csiribiri Erica7/5/12 12:12

      Mara és Rita: két teljesen különböző blogger. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt, homlokegyenest más, stílusban, mindenben. Nem csoda ha Rita nem tud azonosulni, más világ vagytok. DE! Ezzel nincs is baj, tök unalmas lenne ha ugyanolyan mézes-mázos blogokat lehetne csak találni.És mivel írtam, hogy nekem bejön Mara írásmódja, plusz nem vagyok ezzel egyedül így megférünk egymás mellett. Vagyis meg kéne férnünk.
      Nem gondolom, hogy bárkinek is változnia kéne mert akkor alapjaiban rengene meg a blogja. Mindenki így hiteles, érdekes személyiség.

      Törlés
    Válasz
  • wishes7/5/12 10:17

    Mara, olyan hihetetlen édes egy lány vagy, foglalkozz inkább velünk, akik szeretnek Téged! Ne hagyd abba!

    VálaszTörlés
  • Eszter7/5/12 10:21

    egy nagyon nagy tudású kolléganő mondta egyszer, hogy ha bántanak téged, akkor valamit jól csinálsz!
    sajnos kis hazánkban ez a valóság. ha tehetséges vagy ügyes vagy, akkor ellepnek az irigyek, akik bizony leginkább egy dologhoz értenek: a sértésekhez, személyeskedéshez! próbáld meg ne magadra venni! persze, nehéz, tudom, de ne hagyd, hogy ezzel elvegyék tőled az írás, az alkotás örömét!
    respect!

    VálaszTörlés
  • Endi7/5/12 10:23

    Több sminkblogot is olvasgatok, napi szinten nézegetem át őket, és a Tiéd mindig az első, amit megnyitok, és ahova visszanézek napközben is, hátha írtál még valamit azóta.. :$
    Szeretnélek még olvasni, tanulni a csodálatos sminkjeidből!
    Ne hagyd abba retardált emberek miatt, csak ha Te unod már, vagy nincs hozzá kedved. Tényleg ne hagyd, hogy az ilyen kis patkányok nyerjenek! :)

    VálaszTörlés
  • Névtelen7/5/12 10:24

    "Azért azt mindenki tudja, hogy általában olyanokkal szívóznak akik tettek is valamit, hogy kiérdemeljék a negatív kommenteket-hozzászólásokat,"

    Már ne haragudj, de ez a lehető legnagyobb hülyeség. Az utóbbi napokból merítek: azt tette, hogy vastag a bokája, a másik, hogy nagy az orra és nem ment plasztikai sebészhez? Azt tette, hogy ingyen kapott terméket. Azt tette, hogy egy csomó pénzt költött termékre. Nyuszika esete a sapkával. Kiszúrnak, nem vagy szimpatikus vagy irigyelnek, és kezdődik is a támadás..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rita7/5/12 10:30

      Az már csak a jéghegy csúcsa, mindenkibe bele lehet kötni ha akarnak de azért én nagyon sok blogot olvasok és igen fontos az is hogy a kedves tulajdonos milyen stílusban ír vagy hogyan közeledik az olvasókhoz!Olvastam én olyan negatív kritikát is ami igaz névtelen volt, de cseppet sem sértő, ha valaki felteszi magát az internetre az vagy elfogadja azt, hogy igen kapok hideget és kapok meleget, ha rosszul nézek ki akkor próbálok kompenzálni a kedvességemmel a közvetlenségemmel, vagy nem, ha nem ilyen az illető... ne is haragudj de az általad említett példákkal és hasonlóakkal én is találkoztam és sokszor jogos a felvetés..

      Törlés
    2. Névtelen7/5/12 10:49

      Nem a kedvességtől lesz valaki jó blogger. Nem attól lesznek korrektek a tesztek, élethűek a képek. Az csak egy plusz. Én sok blogot szeretek olvasni, régen a kommenteket is szerettem, de már nem. Azt kívánom bár moderálna minden blogger, engem nem érdekel a negatív komment, és az utána kialakuló vita, a trollkodás meg pláne nem. Ha annyira akarják, megírhatják neki is.

      Törlés
    3. Rita7/5/12 10:53

      Hát akkor te csak nézd a képeket és a blogger által írt tesztet! Ennyi a megoldás mindenki más, és mivel vagyunk egy páron blogger és olvasók, valamint nem vagyunk robotok és gépek, így szerintem nyugodtan leírhatja mindenki a véleményét, és mivel sok blogger engedi a névtelen kommenteket, valamint nem is moderál így ez szerintem így fog maradni egy jó darabig, amit én őszintén nem is bánok...

      Törlés
    Válasz
  • VIKTORIAS STYLE7/5/12 10:25

    Rita: A sima, mezei trollal nincs is baj, a névtelen senkit sem izgat, de amikor már a bloggerek írnak nyíltan ocsmányságot a másikra ALAPTALANUL, na akkor már baj van!

    VálaszTörlés
  • Edit7/5/12 10:42

    Benned, Mara, pont a stílusod fogott meg. Nem vagy megalkuvó, ami nem tetszik, azt nyíltan kimondod, nem áradozol olyanról, ami tényleg nem jó. Engem kiver a víz, ha már a 10. "tesztet" látom egy blogon ugyanarról (az ingyen kapott) termékről, mert egyesek nem tudnak rendes tesztet írni vagy a ok reklámaínyag is, ami minden 2. blogon szembejön, de ez más téma.

    A tied az egyik legigényesebb beauty blog Magyarországon, egyedi, felismerhető stílusod van, igényes képeid, változatosak és nem csak üres témáid vannak (pl. most azt hiszem valamilyen állatvédelemmel foglalkozó posztra készültél) és a bejegyzéseiden is látszik, hogy nem 5 perc alatt dobtad össze.

    El tudom képzelni, hogy belefáradtál az örökös rosszindulatba, mert a munkádat nem lehet vitatni, ez biztos, de hidd el, ha nehezen nyílsz meg a való életben, akkor azért biztos sokat számít az a sok kedves, bíztató komment, amit itt kapsz.

    Szóval, kitartás, akárhogy is döntesz.

    VálaszTörlés
  • Névtelen7/5/12 11:04

    Csak nem visszanyalt a fagyi?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday7/5/12 11:13

      Milyen jó, hogy lehet névtelenül kommentelni, ugye?

      Nem, amúgy nem ez a baj, én soha senkit nem sértegettem azzal, amiről nem tehet, azzal, ahogy kinéz és nem terjesztettem az olvasók közt olyasmit, ami nem igaz. Van egy határ, amire azt mondom, oké, elfogadom, én sem vagyok szent, de ez már túlment rajta. Primitív dolognak tartom azt, ha valakit a külsejével baszogatnak és én nem vagyok primitív.

      Törlés
    Válasz
  • Unknown7/5/12 11:05

    Èn sok blogot olvasok ès tudjátok,mi a baj? Hogy egyformák,egymást utánozó gyengus dolgok.Üditö kivètel az a néhány èlvezetes blog,de èrdekes módon ök hajlamosak bedobni a törölközőt.............A többbiek meg mind mindha egymásnak irogatnának,az olvasó le van fütyülve!Lassan nem lesz èrdemes a Sminkboxot olvasni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Edit7/5/12 11:06

      Szívemből szóltál...

      Törlés
    2. Névtelen7/5/12 11:11

      Én is ezt érzem, kevés blog van, ahol nem egymásnak írogatnak, és nem ugyanazok kommentelnek egymáshoz. Ez nem baj, ők jól érzik magukat, de jobban szeretem, ha hozzám, sima olvasóhoz szólnak a bloggerek.

      Törlés
    3. bettynova7/5/12 11:30

      Nem örülök, hogy így gondoljátok. :-( Úgy gondolom, hogy egy jó blogger törekszik arra, hogy ne csak a saját gyönyörűségére írjon, hanem az olvasókat is "kiszolgálja". Azt viszont el kell mondanom, hogy nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt a magamnak is írok (ezt főleg azért, mert mi van, ha senki nem kíváncsi rám, meg akkor is írnám, ha senki sem olvasna), az olvasónak is írok, egyéni stílus, de közben benne legyen minden, amit fontosnak tartok egy adott termékről pl.... ha "szponzorok" is bejönnek a képbe, akkor még jobban bonyolódik a helyzet....
      Ezzel nem(csak) védeni akarom a mundér becsületét, de szeretném ha jobban látnátok, hogy egy egyszerű bejegyzés megírása sem olyan egyszerű.
      Mindemellett nagyon egyetértek az első hozzászólással, mert én is úgy érzem, hogy pont a kedvenc blogjaimból fogyott el a lendület...(ez persze nem mindegyikre igaz, de akkor is :-P)

      Törlés
    Válasz
  • bettynova7/5/12 11:06

    Szerintem annyira cuki, ami mostanában megy néhány blogon. Tiszta óvoda! :-)
    Azt kell, hogy mondjam, hogy igen mindenki maga vállalta a blogon való megjelenését, de egyik blogger sem azért kapja vagy nem kapja a pénzt, hogy eltűrjön mindent. Minden blog egyéni játszótér, amire azt enged be mindenki, akit akar.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday7/5/12 11:15

      Ugye? Nem akartam ilyen posztot írni soha, de tegnap betelt a pohár.

      Törlés
    Válasz
  • Tükröm Tükröm7/5/12 11:09

    Én még csak pár hónapja blogolok, de egyre több ilyet olvasok, pedig azt hiettem, hogy ez egy jó kikapcsolódás.....Nem értem, hogy miért jó a másik embert bántani, kritizálni. Szerintem ők csakis irigyek lehetnek, és pont azért csinálják ezt, hogy rosszul érezd magad!Nagyon igényes blogod van, úgyhogy ne hagyd abba, mert akkor ezek a rosszindulatú emberek fognak győzni!Bár gondolom, hogy nem lehet könnyű!!!!!!

    VálaszTörlés
  • Unknown7/5/12 11:55

    Elèg idegesitö,h a bloggerinák körbe kitüntetik EGYMÁST! -Az a kitüntetés,amit a mezei olvasó adományoz vagy szavaz meg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday7/5/12 12:00

      Ez valahogy nem illik ide, de megsúgom, hogy a díjaknak nem az az értelme, hogy szeretnek és odaadják. Ez egy nagyon átlátszó önreklám, forgalomterelés, ezért is kell visszalinkelni azt, akitől kaptad a díjat...

      Törlés
    2. Zsanett7/5/12 12:17

      Igen ez a díjazgatás rohadt unalmas szerintem is.

      Törlés
    3. Kriszti (rougeandstyle)17/5/12 18:53

      Szerintem meg aranyos dolog, mert a bloggerek is olvasók végeredményben.

      Törlés
    Válasz
  • stenonis7/5/12 12:49

    Úgy gondolom, hogy ha az ember bármilyen szinten kirakja magát az internetre, legyen az írás, fotó, smink, személyes vagy általános téma, vállalja, hogy megtalálják olyanok, akiknek elég sekélyes a világuk ahhoz, hogy beleférjen a rosszindulatú beszólogatás. Ez még inkább jellemző, ha az adott bloggernek van saját stílusa, véleménye, nem elég mainstream az átlag ízlésnek. Ez ilyen, és kár azon keseregni, hogy miért... de megértem, hogy van az a szint, amit már nem lehet ép ésszel felfogni és legyinteni rá. Talán már nem is szabad... Én mint olvasó, azt kérem, hogy ne hagyj fel ezzel a bloggal, pontosan azért, mert több szempontból egészen más, mint a többi. Nem csak az én olvasnivaló listám, hanem ez az egész magyar beautyblog szféra szegényebb lenne nélküle.

    VálaszTörlés
  • Zsofi7/5/12 13:01

    Én pont azt szeretem benned, hogy zárkózottabb vagy, mint a legtöbb bloggerlány. És pont ezért ha promóterméket tesztelsz, annak sincs soha dicsekvésszaga. Rajtad mindig látom, hogy használod a termékeket. Csomó lány ott ronja el, hogy kirakja csak azt önálló posztként, hogy ide hívták sajtótájékoztatóra, ezeket kapta. És az olvasók ebből valóban csak annyit szűrnek le, hogy oké, megint kapott csomó mindent ingyen, jesszus, mekkorára nőtt ettől az arca.

    Amit nem szeretek amúgy másoknál, az a moderálás. Pont az, hogy sokan úgy oldják meg a trollok okozta problémát, hogy csak a jófej hozzászólásokat hagyják meg. És persze értem én, hogy iszonyú unalmas minden második posztnál meghallgatni, hogy de ronda/dagadt/gazdag stb. vagy, de alapvetően szerintem ez is velejárója annak, hogyha valaki kiteszi az egész életét az ablakba. Viszont számomra elveszti a hitelességét az, akinél csak a 100 jajdeszépvagy, jajdejóvagy kommentet látom a bejegyzések alatt.

    Amit nem szeretek benned, az a photoshop. De mivel tudom, mert nem tagadod, hogy retusálod a képeket, ezért nem érzem magam átverve. Ha baromira zavarna, akkor már rég felhagytam volna a követéseddel. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday7/5/12 15:57

      Köszi. Igazából tudom, hogy amikor felraktam magam a netre, akkor vállaltam azt, hogy megtalálnak majd olyanok is, akiknek ez nem tetszik. Ezért nem is erőltettem a blogom reklámozását jobbra-balra majdnem egy évig.

      A Photoshop meg olyan, hogy általában csak alap színkorrekció van a képeken, élességállítás, leszedem a bárányhímlőhegeim, HA nagyon látszanak. A többi, amit rólam ilyen téren állítanak, az nem igaz. Írtam egy egy photoshopos posztot, abban leírtam én mit szoktam csinálni a képekkel. Szerintem nem egy nagy trauma.

      Törlés
    2. Zsofi7/5/12 16:14

      A 'nem tagadod'-ot arra értettem, amikor Te írtál róla. :) Szerencsére azt még nem olvastam, hogy mások mit állítanak erről a témáról. :D

      És tényleg ne hagyd abba. Egyrészt mert tényleg különleges a stílusod, másrészt mert nem csalódtam még a posztjaid minőségében - legyen az smink, termékteszt, vagy valami tematikus eszmefuttatás (pl. a blogírásról legutóbb).

      Törlés
    Válasz
  • Unknown7/5/12 13:05

    Régi olvasód vagyok,nagyon jók a sminkposztjaid,szeretem a blogodat.Olvasom,hogy többen is arra panaszkodnak,hogy a blogok egymásnak és nem nekünk, ,,mezei,, olvasóknak/ez tetszik!/ készülnek.Ezt sajnos,csak megerősíteni tudom,én is így érzem.De a te blogodnál sose volt ilyen érzetemOlyan kevés a jó blogger,biztos,hogy abba kéne hagyni?

    VálaszTörlés
  • Kriszta7/5/12 13:21

    Ha örömet szerez neked a blog, akkor ne hagyd abba. Zárd ki azokat, akik rosszindulatúak és csak ellenségeskedni tudnak. Írj azoknak, akiket érdekel és ne hagyd magad. Ha abbahagyod, akkor feladsz valamit, amit szeretsz és ők nyernek. Ez a te blogod és azt csinálsz, amit akarsz. Nehogy már ilyen vérszívók miatt felad az egészet.

    VálaszTörlés
  • dyna7/5/12 13:40

    A lányok már mindent leírtak előttem, nem szószátyárkodnék további ismétlésekkel. Őszintén remélem, h mindenkihez eljut ez az iromány és megértik, jól értik, felfogják. Az emberi butaság sajnos mindenen felülível, legyőzni lehetetlen. De szerintem harcosnak lenni jó! ;)

    VálaszTörlés
  • 2sofix7/5/12 13:51

    nagy veszteség lenne, ha pont Te hagynád abba a blogolást.

    VálaszTörlés
  • Névtelen7/5/12 14:33

    Én is úgy érzem sajnos, hogy az olvasó lassan feledésbe merül a beauty blogokon. Egyre inkább egy bloggerek közötti zárt világ alakul ki, ahol az olvasó véleménye szinte már nem is számít. Minden napra jut egy ilyen cikk, amiben egymásról írtók jót-rosszat, ami már inkább a szappanoperák világába kalauzol el bennünket, egyszerű olvasókat. Aki csak a beauty hírekre kíváncsi, az bezárja az oldalt, de én őszinte leszek, néha jól szórakozom. :P

    Dóri

    VálaszTörlés
  • Maggie7/5/12 14:43

    Annyira nem akarok belebonyolodni a temaba,mert egyszeruen kritikan aluli,ami mostanaban megy, viszont, ha ennek az lesz a hozadeka,hogy olyan tehetseges emberek, mint te bezarjak a blogjukat, komolyan mondom sirva fogok fakadni..elkepeszto, hogy mar ezen kell filozni, es nem a kikapcsolodasrol es oromrol szol a blogolas..

    VálaszTörlés
  • Névtelen7/5/12 15:18

    én is láttam Erzsi kiírását és akire célozhatott nekem egyből Caloz ugrott be nem Te drága Mara. Nagyon arabyos lány vagy én kedvesnek is látlak a tehetséged mellett.csak így tovább

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Calo(z)7/5/12 15:52

      ---hát igazán köszi a bizalmat, de nem én voltam. Nem olvasom azt a blogot, csak a MAC teszteket, mert az érdekelt. A kiírást is később láttam Facen, ráadásul nem szoktam névtelenül kommentelni sem. Engem a postban amúgy nem Erzsi orra zavart, de mivel Be Nice Or Leave terápián avgyok, így megnyomtam a kis piros x-et.

      Törlés
    2. Monday7/5/12 16:03

      Calo(z)-ról sem feltételezem, hogy névtelenül írna valakihez rosszat.

      Egyértelmű volt Erzsi válaszaiból, hogy rám célozgat.

      Törlés
    3. Névtelen7/5/12 17:39

      Ezt nem értem. Miért/mivel célozna rád?

      Törlés
    4. Rami7/5/12 18:59

      szerintem egyikőtökre sem. Ti pont olyanok vagytok, akik megmondják névvel is, ha valami nem tetszik!

      Törlés
    5. Névtelen7/5/12 20:03

      Caloz, én nem azt mondtam ezzel, hogy te írtál, hanem h Erzsi szterintem rád célzott

      Törlés
    6. Calo(z)7/5/12 20:13

      Ok, igazából én is így értettem, de lehet nem megfelelően fogalmaztam meg a választ.

      Egyébként az sem érdekel, ha rám gondolt volna, csak ugye annyira egyértelműen fogalmazott, h nem is hagyott ezzel nyitott kérdéseket. Tőled pedig "nagyon hízelgő" h elhiszed h már messziről visít rajtam a súlyfelesleg :-))) meg a hasonló épületes dolgokat, amik korábban előjöttek. LOL

      Törlés
    Válasz
  • Lumena7/5/12 15:33

    Elég rossz a helyzet, hogy ennek a posztnak meg kellett íródnia. Ebbe most nem mennék bele, mert fáraszt az emberi butaság és nem fogok írni róla.
    Azt nem szeretném, ha ezért hagynád abba a blogod. Meg másért se. Az egyik kedvencem vagy.

    VálaszTörlés
  • Lamilla7/5/12 15:34

    Most igazán boldoggá tettél azzal, hogy látom van rajtam kívül más is aki szerint gáz a sunnyogás meg a véget nem érő seggnyalás. Köszi

    VálaszTörlés
  • hollywood-dreams7/5/12 15:43

    még nem volt ilyen a helyzet 2 éve akkor úgy tűnt, hogy amit csinálok az jó nekem is, jó az olvasóknak. most már bármit csinál egy blogger az megbocsáthatatlan, ha kirakod az arcod az a baj, ha nem, akkor az a baj, semmi sem elég jó.. egymás közt megy az ellenségeskedés, a verseny, ha valaki ingyen cuccot kap, akkor azt meg kell kövezni, mert irigyek vagyunk, ha valakinek több olvasója van akkor az csúnya-rossz.. mert biztos fizetett érte (persze ha valaki tényleg ezt csinálja, akkor az nem biztos hogy elismerésre méltó..), szóval tiszta szappanopera.. már csak az az egy kérdésem lenne, hogy a külföldi blogokon miért nem folyik ez vagy csak én nem látom? oké, tudom, ott is vannak irigyek, trollok, főleg a fiataloknál, de nem szól minden bejegyzésük/videójuk a rinyálásról, meg nem kapja fel ugyanazt a témát az egész bloggerkörnyezetük. tényleg nem értem, mi történhetett az utóbbi 1 évben, de hogy 1 héten belül már az x-edik ember akarja abbahagyni.. és nem a tucatblogokról beszélek.. jó lenne, ha mindenki továbblépne ezen és folytatná a saját blogját, ahogy kedve tartja, mert senki sem ítélheti meg egyértelműen, hogy melyik blog jó és melyik rossz.. mindben van valami szeretnivaló és valami, ami kevésbé szimpatikus, de ugyanígy működik ez való életben is, ezt igazán elfogadhatnák az emberek.. békés ember vagyok, nem keresem a balhét, így ha valami nem tetszik, azt egyszerűen bezárom, mert nem szeretnék senkit sem megbántani. csak azt nem értem, más miért nem tudja békésen megoldani az ilyen problémáit?! (bocsi, hogy hosszú lett, így is rengeteget kiollóztam belőle :D)

    szóval csak azt mondom, hogy semmiképpen ne hagyd abba, sokaknak tetszik amit csinálsz, őszinte vagy és habár bizonyos érthető okokból kifolyólag nem mutatsz sokat magadból, ez a Te különlegességed, mert így tényleg egy kicsit objektívebb nézőponból látjuk a teszteket. :)

    VálaszTörlés
  • samelike7/5/12 16:22

    Teljesen érthető, amit leírtál; viszont a hetekben történt dolgok elszomorítanak engem is mint olvasótok. Egyetlen egy dolgot hiányolok; tudom, hogy ebben a ratyi világban nagyon nehéz pozitívan élni és a jó dolgokra koncentrálni, de szerintem nem csak a negatív hangvételű bejegyzések érdemlik meg a közönség figyelmét. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a cirka 2hét eseménye ne homályosítsa el senki tekintetét, ne feledkezzen meg senki se a sok olvasóról és az eddigi bejegyzéseiről sem.
    A gusztustalan megjegyzéseket, a fikázó trollokat, a bántó kritikákat is lehet nézni a szeretet szemüvegén keresztül. Úgy könnyebben megemészthető minden, én a 3d-s világban ezt alkalmazom. ;)
    Remélem elolvasod és érted, hogy mit is akartam írni neked. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday7/5/12 16:35

      Megértem ezt, de ami belőlem kiváltotta ezt a posztot az nem a mostani két hét volt.

      Törlés
    2. samelike7/5/12 21:14

      Sajnálom, én sajnos nem követtem nyomon ilyen mélyen az előzményeket. Persze értem, hogy tisztázni akartad a neved, én is azt tettem volna. Remélem ezek után rendeződnek a dolgok.

      Törlés
    Válasz
  • Viktória (shake it up)7/5/12 17:45

    Én csak annyit szeretnék hozzászólni a témához, hogy szerintem nagyon igényes sminkeket csinálsz és szeretem a blogodat. A stílusod is tetszik, talán, mert én is ilyen vagyok, nem bírom, ha valaki megjátssza magát és hasonlók. Még véletlenül se forduljon meg a fejedben az, hogy abbahagyod! A továbbiakban pedig sok sikert kívánok! Viki

    VálaszTörlés
  • Fairy Floss7/5/12 18:56

    Nekem csak az jutott eszembe, hogy amikor én odaírok vki alá, tök normális stílusban, esetleg segítő szándékkal, és nem nyalom ki a micsodáját, mert olyat tesz ki, amit nem tudok elnézni, mert megöli a szépérzékemet (nem arra gondolok, h vki hány kiló, mit vett fel aznap, vagy ilyesmi), akkor miért töröl ki?! Nem akarok konkrétumot említeni, de én ki vagyok akadva, pl. amikor egy totál elfolyatott béna körömlakkozáshoz gratulálnak 20-an és 2-en odaírjuk, hogy szép a szín, de technikailag máshogy csináld, mert akkor sokkal szebb lesz, akkor azt miért kell eltüntetni onnan? Belőlem meg ez kívánkozik ki, hogy mi ez a full körbenyalás? :( Aki jót csinál az meg ne gondolkozzon a befejezésen!!! :)

    VálaszTörlés
  • Névtelen7/5/12 19:40

    .. a határ a csillagos ég.. ;)
    Pusz
    Tami

    VálaszTörlés
  • Névtelen7/5/12 20:24

    Tudom, hogy pont ez nem volt a célod ezzel a bejegyzéssel, de az egyik hozzászólásod hatására (hogy szerinted a díjas posztok önreklám meg neked csak az elismerés amit az olvasóid ítélnek meg neked) fényt kapott egy fantasztikus elmével megáldott "blogger" Cukormáz D::D:D:D:D:D konkrétan szó szerint a Te hozzászólásodat kicsit kibővítve írt erről egy posztot :D:D:D: éljen a saját gondolat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday7/5/12 20:29

      OMG, sértődést előbb vártam ettől a megjegyzéstől.

      Törlés
    2. phoenix7/5/12 20:59

      Meg lehet rajta sértődni, de attól még igaz. Mondjuk én is részt vettem ebben a díjazósdiban, de csak a poszt írásakor esett le, hogy mire is jó ez tulajdonképpen.
      Ezzel együtt nem tartom negatív, vagy elítélendő dolognak, szerintem jó arra, hogy olyan blogokra találjak rá, amiket eddig nem ismertem, és persze az sem jön rosszul, hogy olyanok is rátaláltak a blogomra, akik enélkül nem tették volna.

      Törlés
    3. Névtelen7/5/12 21:11

      Cukormáz, az új iq-ninja blogger :-D

      Törlés
    4. Névtelen7/5/12 21:49

      új blogokat akarsz találni? lol
      nincs így is épp elég? a sminkboxon fél óra átnézni egy nap termésének csak a címét:O

      Törlés
    5. phoenix7/5/12 22:02

      Nem mondom, hogy mindet rendszeresen olvasni fogom... Amúgy meg nem mindegy neked, hogy hány blogot követek? Plusz képzeld, érdekel az az 5/7 dolog, amit megoszt magáról a blogíró. Na nem az összes, de a személyes kedvenceimet illetően igen. Aki meg nem akarja, nem olvassa ezeket a bejegyzéseket, ennyi.

      Törlés
    Válasz
  • niki7/5/12 20:38

    Két kezemen meg tudom számolni, hogy a magyar bloggerina társadalomból ki produkál MINŐSÉGET. Te ott vagy köztük. Nagyon nem kéne abbahagynod.
    A stílusodon meg mindig lesznek olyanok, aki fennakadnak. Az őszinte emberek mindig szúrják a többség szemét. Én ugyanilyen vagyok, átélem nap mint nap. Az álszent, akaratgyenge, seggnyaló embereknek ez soha nem fog tetszeni. Mert könnyebb a másik pofájába vigyorogni, mint megmondani az igazságot, még ha bántó is.

    VálaszTörlés
  • phoenix7/5/12 20:54

    Nagyon sajnálnám, ha abbahagynád a blogolást.) A te hatásodra kezdtem el próbálkozni a sminkeléssel, a krémmánián láttam először az alkotásaidat, lenyűgözőek.

    VálaszTörlés
  • Mesi7/5/12 21:06

    Jó vagy, Mara. Akkor is, ha nem blogolsz egy ideig. Azt nem tudom, hogy Te veszítenél-e valamit, ha abbahagynád (a primitíveken kívül), de én biztosan.

    VálaszTörlés
  • Névtelen7/5/12 22:13

    Ez is névtelen hozzászólás lesz, de leszarom, akkor sincs google fiókom, és nem is lesz.
    Nem tudom, hogy egyes bloggerek honnan vesznek arcot ahhoz, hogy megalázóan kiosszanak bizonyos sejtéseket más egyes bloggerekkel szemben. (ha már a nagy névtelenségbe burkolózunk.. off: egyébként ez is kicsit álszent dolog, nem egyszer olvastam már olyan blogbejegyzést, amiben névtelenül utalnak más bloggerekre.. ha már a sztori kikerül a netre, akkor ne titkolózzunk. Mint pl. a Púderfelhő like vásárlásának ciki menete, vagy amikor Crystal Makeup Timit kigúnyolták a twitteren szintén a háta mögött AZOK akiknek a bejegyzéseit itt olyan sokan szeretik, mert KEDVESEK. Hát kösz b+, én nem olyat olvasok, aki KEDVESEN ír, közben gerinctelen módon viselkedik.. ON) Nyilván az emberismerethez kell egy jó adag tapasztalat, meg ahhoz is hogy tudjam, ha szép sminkeket akarok látni, akkor nem az a lényeg számomra, hogy milyen a mézes.mázas körítés hozzá, mert attól még a smink szar lesz (pontosabban több tízezer forint értékű szar egyvelege).

    Ami önmagában nem gáz dolog,hiszen senki nem úgy szülteik, hogy profi sminkes, hanem az, hogy ezeket a blogokat tartják a felszínes olvasók a "sztárblogoknak", és az ilyen tehetséges sminkesek, mint jelen blog szerzője is, pedig megmarad "szenvtelennek".

    Az összes álszent, kibeszélő embernek, aki bármilyen okból is felsőbbrendűnek érzi magát mert gazdagabb, vékonyabb, ügyesebb, jobban fotóz, jobb az ízlése, szőke, barna, divatosabb mint a másik ember üzenem, hogy negyvenkettő.

    VálaszTörlés
  • Névtelen7/5/12 22:22

    púderfelhő Andi lájkvásárlása amúgy tényleg ciki xD azért várom , hogy fog-e az ügyben egyszer reagálni valamit. Timit is kedvelem Mara mellett mert nem árul zsákbamacskát, nem próbálja lenyomni a torkunkon a tökéletes személyiségét és életét, de azon sem kell olyan nagyon csodálkozni, hogy egymást fúrják, kibeszélik. Az életben ez mindig is így ment és sjanos semmi sem fog ezen változtatni. Egy tanárnőnél is könnyebb jó jegyet szerezni ha fiú vagy, mert hiába, hogy van köztetek 20 év, nem számít, A NŐ A NŐBEN MINDIG A RIVÁLISÁT LÁTJA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Névtelen8/5/12 09:39

      lájkvásárlás? nagyon lemaradtam, valaki megosztaná mi történt? :D

      Törlés
    2. Névtelen8/5/12 16:19

      én eddig sem tudtam kikre vonatkoztak ezek a lájkvásárlós utalások, de hogy pont rá, akinek így is rengeteg követője van? érdekes.. de egyébként ezt ki tudja ennyire 100%os biztossággal?

      Törlés
    3. Névtelen8/5/12 20:23

      nézd meg facebook oldalán hogy a rajongóinál hogy honnan van a legtöbb lájkolója és New York követi a többség...

      Törlés
    4. Névtelen8/5/12 20:31

      bár most hogy nézem már Budapestet jelez ki :O na ezt hogy csinálta??:O

      Törlés
    5. Névtelen8/5/12 21:48

      Az első válaszoló vagyok... utánaolvastam, mert érdekelni kezdett a dolog, eddig szerettem Andi blogját, korrekt embernek gondoltam, de ez szánalom komolyan...

      Törlés
    6. Zsofi8/5/12 22:03

      Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    7. Névtelen8/5/12 23:21

      Zsofi megjegyzése miért nem maradhatott?

      Törlés
    8. Monday9/5/12 10:32

      Nem tudom mit írt, nem én töröltem, hanem ő.

      Törlés
    9. Zsofi9/5/12 11:28

      én töröltem. :) úgy gondoltam szólásszabadság ide vagy oda, ez a hozzászólás most nem igazán Mara bejegyzéséhez kapcsolódik.

      Törlés
    10. Monday9/5/12 12:53

      Így meg már kíváncsi vagyok :D De mindegy.

      Törlés
    Válasz
  • Colorplay8/5/12 00:02

    Kedves Mara!

    Te vagy az egyetlen olyan magyar beauty blogger, akinek a "85 görgetéses bejegyzést" is élvezettel olvasom, még akkor is ha a téma nem kifejezetten érdekel. Szórakoztat a sorok közé rejtett finom szarkazmusod. :)
    Kívánom hogy sikerüljön túllépned a túlérzékeny bloggerina(/nák?) vádaskodásain. Te is tudod, hogy ezek a furkálódások csak látszólag támadják a stílusod/megjelenésed, valójában a kemény munka által elért sikereid miatt érzett (kétségbeeséssel vegyített) irigység szüli őket. Igen, az utolsó mondat kissé közhelyes és nehézkes lett, de remélem vigasztal egy picit. :)

    Kérlek gyógyulj meg és csináld azt amiben örömöd leled(, avagy a blogot is)!
    Egy mezei olvasó

    VálaszTörlés
  • Biu8/5/12 00:04

    Számomra is vicces, hogy néhány blogon tényleg a szart is agyon ajnározzák, mert cuki csaj, és mennek a keresztbe seggnyalások, bár engem nem igazán érdekel, ő dolguk. Megdöbbentett amiket írtál, hogy mik mennek itt, én próbálok annyira kimaradni a blogok ezen "hozadékaiból" hogy általában utoljára értesülök minden ilyesmiről. Minden esetre 1 vicc ez az egymásra sárdobálás, nem csodálom, hogy besokalltál. Üde színfoltja vagy a blogger közösségnek, a stílusod pedig pont jó, abszolút tudok vele(d) azonosulni, hiszen miért is írnál negédes semmit mondó sorokat, amikor semmit nem tenne illetve nem is tesz hozzá a munkádhoz, lehet másnak így lennél szimpatikusabb, de akinek erre van igénye számos más helyen megtalálja, én egy blogot sem ezért nézek, sőt általában ezeknél a blogoknál ugrom át a szöveges részt, mert tudom, hogy a semmi végtelen ragozása. A felettem lévő két névtelen hozzászólásával a legtöbb ponton egyet értek. Lényeg a lényeg, ilyen bagatel dolgok miatt ne hagyd abba, emelkedj föléjük.

    VálaszTörlés
  • MZ/X8/5/12 10:58

    Elhiszem, hogy vannak olyanok, akik semmit és senkit nem tisztelve, kizárólag a saját élvezetükre ok nélkül kritizálnak, személyeskednek, bántják a másikat,
    viszont ezt az egyszerű halandó olvasó többnyire nem látja, mert mire odaér nagyon helyesen eltüntetitek.

    Azonban az igenis feltűnik neki, hogy az igazi trolloktól való félelmetekben sokszor az őszinte, jogos, de negatív kritikát se engeditek át a szűrőn.

    Miért van az, hogy csupa pozitív, ömlengő, bájolgó kommentet kap az,

    - akinek minden sminkje ugyanolyan szürkén néz ki? Szó szerint szürkén. Úgy, hogy nagy ritkán használ szürkét. Nem erről a blogról beszélek.

    - aki feltesz egy outfit képet, és megkérdezi a nagyérdeműt, hogy ugye nem nagyítja-e a hátsóját ez a darab?

    Miért van az, hogy ha meg merem jegyezni, hogy "ne haragudj, de ne csapd be magad, ez a szoknya borzasztóan kövérít, mutattál már sokkal csinosabbat is magadon", akkor törölnek?

    - Miért van az, hogy ha a "fotós" bloggerinának valaki felhívja a figyelmét, hogy a róla készült (tehát nem általa készített) outfit képek túlexponáltak, akkor az illető válasz nélkül marad?

    - Miért nem kerülhet ki az a komment, amiben az illető azt jelzi, hogy alapozótesztnél jobb lenne valamivel nagyobb felbontású, és semmiképpen nem photoshoppolt kép?

    - Miért van az, hogy sok blogger a "közösség érdekében" maszlag mögé bújva, valójában kizárólag a saját egójának ápolgatása végett készíti a blogját? = Ami nem baj, csak vállalja! Mit értek ez alatt? Ne erőltesse az a tesztposztokat, aki nem meri vállalni a pőre bőrét. Még egy kis kockányi kivágott szeletet sem.
    Mert mit ér az a - maradjunk az alapozónál - alapozóteszt, amit csak 100x200-as mini képen nézhetek meg, tökéletesre retusálva a "before" képet is, mert az illető nem akarja, hogy előnytelenebb képek is megjelenjenek róla. Én sem, de nem is erőltetem a teszteket. - S miért baj, ha ezt udvarias formában megjegyzem: "ne haragudj, nem lehetne nagyobb képet feltenni, mert ebből nem derül ki, hogy milyen szépen fed az alapozó".

    Napestig folytathatnám a sort.

    Összefoglalva: mire jó nektek (és akinek nem inge...), hogy szinte minden posztotok alatt csupa semmitmondó hízelgő komment szerepel, miközben a kicsit is negatív, de nem troll hozzászólásokat reflexből törlitek?
    Visszatetsző!

    VálaszTörlés
  • Szamóca8/5/12 13:05

    Leírnám én is a kicsi saját véleményem, de úgy általánosságban!
    Szeretem a beauty blogokat, máskülönben nem lennék itt.
    Nem értem a trollkodás miértjét és lényegét. De egyet biztosra veszek! Mindig lesznek olyan emberek akik belédkötnek,és igen, sokan.
    Viszont mostanában egyre kevesebbszer nyitom meg a fiókom, mert csak ezt látom. Valakinek beszóltak csúnyán, megsértették, nem egyenes, megvásárolható.....mehetne még tovább is a felsorolás!
    Én nem ezért olvasok, látogatok meg senkit. Nem érdekel, hogy mennyire megbántották, mert álszentség lenne tőlem. Nagyon sajnálom, mert senki nem szereti, ha baszogatják, de nincs kedvem ezt látni napi rendszerességgel.
    Ide az olvasó is kikapcsolódni jön és nem azért, hogy összerakja, hogy most ki kinek az ellensége éppen.
    A kreatív ötletekért követem a blogokat, hogy lássak és esetleg felhasználhassak technikákat. Mert valaki ügyesebb és tanulhatok tőle.
    Nekem eddig ezt jelentette a beauty blogok világa, de ez teljesen kezd kifordulni és átváltozni valami szarrá.

    VálaszTörlés
  • N.8/5/12 21:47

    Kedves Mara!

    Én egy másik netes oldalról "ismerlek" Téged, és már ott is feltűnt, hogy mennyire őszinte vagy. (Na meg hogy mennyire jó a profilképed! :D)

    A lényeg: szerintem nagyon szépen sminkelsz, és csodásan bánsz a színekkel. Nem érzem azt, hogy túl sok szín van a szemhéjadon, vagy azt, hogy a színek nem illenek össze.
    A szarkazmusodról pedig... Úgy látom a blogolvasók két nagy táborra szakadtak: vagy legyél rózsaszín vattacukor felhőkön ugrándozó kisbárány, vagy dr.House és dr. Csernus keveréke. Úgy látszik a középutat nem kedvelik. Érdekes.

    VálaszTörlés
  • Netty8/5/12 21:56

    Nem nagyon írtam eddig hozzászólást, de most nem bírtam ki. Azért olvasom a blogod, mert te tényleg azt adod, amiért idejöttem, és nem naplót csinálsz, amibe teljesen ide nem illő dolgokat is belefűzöl. Nagyon jól csinálod, és remélem nem is fogsz változtatni rajta. A "trollok" pedig nem érnek annyit, hogy abbahagyd, akárhogy vergődnek.

    VálaszTörlés
  • boxa9/5/12 08:53

    Nagyon szeretem az írásait és több szót nem is érdemelnek a trollok..

    http://www.lustanyu.hu/2012/05/salallalla-amikor-en-meg-retroll-voltam.html?spref=fb

    Ha kedved találod abban amit csinálsz és NEKED jó akkor nem foglalkozz semmi mással. Tudom nem ide illő példa de RR oldalán is van 100 + hsz de mindig betalál vki fikázó is. Nem értem hogy ha minek negatívot odaírni, és ezek után olvastam lustaanyut...és ott az igazság.

    VálaszTörlés
  • Névtelen13/5/12 21:42

    Nem troll vagyok, csak google fiók nélküli szerencsétlen kis olvasó. Valaki össze tudná foglalni nekem röviden, hogy mi volt ez az Erzsi célozgatás, meg nagy orr, stb.. dráma? Vagy miről szól ez az egész? Van ennek eredeti "linkje" ahol kezdődött? Sok blogot olvasok, de ritkán, ezért lemaradtam, de szeretném összerakni a puzzle darabokat :S

    (Mara: Keep up the good work, nekem pl. bejön a nyers stílus)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday14/5/12 01:09

      Valaki beírta az Erzsinek, hogy nagy az orra és persze azt hitte én vagyok az. Mert bárki, bármi rosszat ír róla, at biztos én vagyok. Persze, erre elkezdett célozgatni. A Saint Germain rúzsos bejegyzésénél van.

      Erzsi non-stop felemlegeti, hogy egyszer egy nyereményjátékához beírtam, hogy használt palettát sorsol ki. Jó, ő azt mondja, hogy csak kipróbálta a kezén, ettől nem még használt szerinte, szerintem meg igen. Én azt sem rosszindulatúnak szántam, egyszerűen csak azt hittem én értem félre, de nem.

      Nem tudom mire gondolsz egész alatt, de én még mindig nem tudom pontosan mi baja van velem ezenkívül. Mert akkor aztán annyira a kis lelkébe gázoltam, október-novemberben talán ezzel a palettás dologgal, hogy 40+ évesen nem lehet már túllendülni ezen így fél év után sem.

      Törlés
    2. Névtelen14/5/12 09:57

      Szia!

      Elolvastam a rúzsos bejegyzést, köszi szépen a választ. Most állt össze a kép, hogy ő meg nagyon "szépen" visszavágott azzal, hogy behozta, hogy valaki hány kg.... Hát gyönyörű mondhatom, semmivel sem jobb mint az eredeti kommentelő , hogy mást már ne is mondjak. Ez az ujjal mutogatás pedig egyenesen gyomorforgató.

      (Objektíven nézve pedig egy paletta igenis használt, ha végighúzza az összes színen az ujjait és swatchol belőle... )

      Azóta gondolkoztál már egyébként azon, hogy mégis folytatod a blogolást avagy sem?

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe