• Rólam
  • Kont@kt
    • Együttműködés
    • Vendégblogger
  • Smink
    • Napi smink
    • Extrém
  • Tesztek
    • Arcápolás
    • Sminktermékek
    • Hajápolás
    • Testápolás
  • Tippek
  • Tutorial
    • Step by step
  • Parfüm
  • Vendégposztok
  • Köröm
  • Lelőhely
  • Inspiráció
  • Érdekességek
  • Egyéb
    • Link Love

5/29/2012

A természet és a technológia találkozása - Sepai Skincare Technology



Május 23-án részt vehettem a Sepai Skincare Technology magyarországi sajtótájékoztatóján a Madison Parfümériában. Mivel úgy gondolom, hogy ez a márka nálunk nem túl ismert, de lenyűgöző, így megpróbálom pár sorban bemutatni a koncepciót, amely egyenesen Spanyolországból jött el hozzánk.
A két jelmondat, amivel velük kapcsolatban találkoztam az a "The best of nature + the best of technolgy", a másik pedig a "Technology is invisible. The results are not". Ezek nagyjából jól le is írják a céljaikat, hogy fontosnak tartják a legjobb természetes összetevőket és a legújabb technológia vegyítését, illetve azt, hogy inkább az eredményen van a hangsúly - ezt in vitro és in vivo, illetve helyi és globális tesztekkel, képekkel alátámasztva igazolják.

Nálunk nem gyakori az, hogy a cég alapítója ismertesse a termékeket, pedig ettől az egész tájékoztató sokkal közelebb került a megjelentekhez. Paola Gugliotta beszélt az elképzeléseikről, hogy ők mit tartanak fontosnak termékekkel kapcsolatban, majd utána lehetett kérdezni tőle. Nagyon lelkesen válaszolt, mindent megmutatott, elmondta miért jó és habár én elég szkeptikus ember vagyok, de nem mondott semmi olyasmit, ami csak mesének tűnt; teljesen hihető és reális volt.


Az arcra és testre való termékek mellett megtalálhatóak a táplálék kiegészítők is, amik belülről kifelé hatnak, hogy megszépítsék a bőrt. Ezenkívül még van egy spa vonaluk is. Maga a Sepai nem csodát ígér, hanem a bőrünk optimális állapotának megőrzését.  

Az alapfelvetés az, hogy ezek a luxus kategóriás kozmetikumok 100%-ban aktív hatóanyagokat tartalmaznak, a magas technológia és a koncentráció miatt. Öt különböző mechanizmussal javítják és óvják a bőr minőségét, ezért az alapformula az RMI5 nevet viseli, melynek jelentése Intelligent Molecular Recovery. Ennek alapját 13 korszerű, aktív összetevő, vitaminok, olajok és ásványok képezik. A formula maga több irányól is hat: belülről kifelé, a bőr összes rétegében, helyileg és az egész testre kihatóan. Az egészhez egy annyira tudományos, biotechnológia és biokémiai indoklás társul, mindeközben annyira egyszerű, olyasmit kínál, amire az emberek valóban vágynak, hogy ez egyszerűen még számomra is hihetővé teszi őket.

A bőr saját funkcióit stimulálja, széles spektrumú kezelést nyújt; biztonságos, mert nem tartalmaz bizonytalan hatású vagy veszélyes anyagokat - mint a parabének és egyéb kőolajszármazékok, szintetikus tartósítószerek, allergének. Nincs igazán illatuk, hogy mindkét nem és az érzékeny bőrűek számára is használható legyenek a termékek.


Engem legjobban a multifunkcionalitásuk vonz. Nem hagyhatom ki, egyszerűen az, ami szerintem a legtöbb embert megfogja az a szérumok külseje. Ezek az alábbi képen látható fecskendőszerű, üvegből készült tartóban várják a sorsuk és mindegyikük mást tud. Van köztük feszesítő hatású [ő állítólag azonnal érezhetően hat], cellulitisz elleni, rugalmasságot adó és barnulást segítő is. A testápolókrémhez adhatóak, maximum hármat javasolnak egyszerre; megvehetjük őket külön-külön is vagy kitben, ami egy testápolót és 3 különböző plusz összetevőt tartalmaz. Ha van egy ilyen szérumunk, akkor azt elvileg bármilyen krémhez hozzáadhatjuk, nem kitétel, hogy az is Sepai legyen.

A testre való olajok egy cseppje is elég ahhoz, hogy egy teljes kart bekenjünk velük; van egy szárazabb bőrhőz - ez testesebb, és egy normál bőrre - ez pedig könnyebb érzetű. Nem folyik nagyon és nem is tűnnek zsírosnak a bőrön. Ezeket is lehet arcra is használni, itt is fontos szempont volt az, hogy kevés kelljen belőle és minél szélesebb körben lehessen alkalmazni.



Pauolát megkérdeztem két dologról. Az egyik az állatkísérletek voltak, a másik pedig az, hogy miért nem hirdetnek újságokban. Elmondta, hogy jelenleg nem létezhet olyan kozmetikum a piacon, ami 100%-ig állatkísérletmentes lenne, mert azokat az összetevőket is, amiket ma állati tesztek nélkül használnak krémekben is tesztelték egyszer valamikor; ez lehetett, akár húsz éve is. Ők nem tesztelnek állatokon, ők embereken tesztelnek, mégpedig úgy, hogy az eddig biztonságosnak tartott összetevőket önkénteseken próbálják ki és orvos dokumentálja a történéseket. Ebből is kétféle van: a normális használat és az, amikor bőrgyógyászok direkt belekenik az emberek szemébe a krémet, hogy lássák mennyire éget például, ha az véletlenül a szembe kerül. A másik érdekesség, amit ezzel kapcsolatban mondott, hogy nem csak spanyolokon, hanem a világ több pontján is, hogy minél biztosabbak legyenek az eredmények.

A médiában pedig azért nem hirdetnek, mert úgy vette észre, hogy az emberek már nem hisznek a reklámoknak, az újságíróknak sem igazán, ezért az erre a célra rendelkezésreálló pénzt inkább a termékeik fejlesztésére és az vásárlók véleményére, elégedettségére fordítják, mert ez így jobban megtérül.

Összességében nekem nagyon pozitív a benyomásom róluk és kíváncsian várom a Madison Parfüméria többi újdonságát is.

A Sepai nálunk

2012 májusától kapható a Madison Parfümériában, ami tökéletesen beleillik az Andrássy út fényűző környezetébe, ahogy az ódon patika képe vegyül a modern luxussal. Régebben is volt egy kozmetikai márkájuk, az eltűnt a polcaikról, de most megpróbálnak nyitni a kozmetikumok felé is, ennek részese a Sepai, de mellette még feltűnik a NeuLash, a Deborah Lippmann, a Laura Mercier, kiegészül az előremutató gondolkodású  Kjaer Weis és a Jane Iredale ásványi kozmetikumokkal is.

1 megjegyzés:

  1. ♥ Beauty and fashion- * Make Up *♥7/6/12 14:05

    Érdekes poszt:) szupi volt olvasni:D

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...