6/23/2012

Faith In Nature - gránátalmas és rooibos sampon és kondicionáló - teszt

Három-négy márka volt a listámon, amit mindenképpen ki szerettem volna próbálni a hajápolás terén, mert állítólag jók és természetesek. Illetve nekem különösen fontos az is, hogy a fehér nyuszi is rájuk mondta az áment. Elsőre a Faith In Nature egyik samponját és balzsamját próbáltam ki, ami elvileg minden hajtípusra megfelelő.Ez volt az első találkozásom ezzel a márkával, legalábbis személyesen, kicsit sajnálom, hogy nálunk nem lehet egyszerűbben beszerezni, de ez persze nem biztos, hogy baj is.


Ha jól tudom, akkor jelenleg csak bizonyos viszonteladóknál lehet megvásárolni a termékeket, de láttam már több bioboltban is őket, picivel drágábban, mint a webshopokban. Végül arra az elhatározásra jutottam, hogy az egyik internetes áruházban veszem meg, mert épp készleten volt kedvező áron és mivel 3 percnyire van az átvételi pont, így a postaköltséget is megspórolhattam. A netes vásárlás talán egyetlen hátránya, hogy nem működik a percepció összes eleme, pedig én imádok sampont szagolgatni....

A csomagolások egyszerű, de azért elég csinos ahhoz, hogy megfogja az embert. A kupakjában szeretem ezt a feltolós - végre nem billenős - megoldást.



Elvileg a kondicionáló csak 3, a sampon pedig 12 hónapig áll el, de nem aggódok, mert szerintem ilyen melegben hamar kivégzem mindkettőt. Az illatuk nagyon kellemes, a samponé leginkább mézes citromra emlékeztet, a balzsamé valamivel visszafogottabb, "zöldebb", teásabb. Állagra a sampon samponos, a balzsamé pedig balzsamos. 

Már az első használat után imádtam, mert puhává tette a hajam és szépen is fénylik. Plusz öröm, hogy nem kell lefújnom vagy bekennem olyasmikkel, amik segítenek kifésülni, mert nélkülük is megy. Előttük pH-semleges, szilikonmentes hajápolókkal próbálkoztam a festett vörös miatt, de azt tapasztaltam, hogy még jobban kiszárították, egészen durva tapintásúvá, kezelhetetlenné vált a hajam. Kicsit aggódtam, hogy a citrusos illata miatt, talán túl savas lesz és az első két mosás után kiviszi a színt, de szerencsémre eddig nem sokat fakult, pedig nyáron kétnaponta hajat mosok. 

A leírás azt ígéri, hogy felélénkíti és könnyebben kezelhetővé teszi a hajat - ezt a próbát tökéletesen kiállta eddig. Nem nehezíti el a hajam, nincs az a "valami van a hajamon" érzésem utána. Parabén- és tartósítószer-mentes [habár a samponban lévő Sodium benzoate-ot (nátrium-benzoát) és a Potassium sorbate-ot (kálium-szorbát) tartósítószerként használják, de nem veszélyesek...], pH-semleges, az összetevők jelentős része ellenőrzött biogazdálkodásokból és/vagy fair trade helyekről származik, illetve a hatóanyagok növényi eredetűek vagy nagyrészt természetes olajok formájában tartalmazzák őket. Ezenkívül a BUAV is jóváhagyta, így rajta boldogan ugrál a kis fehér nyuszi, kellhet ennél több vagy jobb? 5/5



Összetevők

Gránátalma és Rooibos sampon
Aqua, Ammonium laureth sulfate* , Maris sal, Polysorbate 20*, Cocamidopropyl betaine*, Punica granatum fruit extract**, Aspalathus linearis leaf***, Glycerin*, Alcohol denat**, Melaleuca alternifolia leaf oil*, Anthocyanins*, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid*, Aroma*, Linaloolº, Limoneneº

Gránátalma és Rooibos kondicionáló
Aqua, Cetearyl alcohol*, Brassica campestris seed oil*, Punica granatum fruit extract**, Aspalathus linearis leaf***, Glycerin*, Alcohol denat**, Cananga odorata flower oil*, Melaleuca alternifolia leaf oil*, Aroma*, Cetrimonium chloride*, Anthocyanins*, Limoneneº, Linaloolº


Ti próbáltatok már valamit a Faith In Nature-től?

10 megjegyzés:

  1. Névtelen23/6/12 14:04

    Jól hangzik, csak van benne Ammonium Laureth Sulfate, ami ugyanaz, mint a Sodium Lauryl Sulfate. Kár:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert a lauryl és a laureth ugyanaz? Szerintem nem, de nem vagyok vegyész...

      Törlés
    2. muccuus23/6/12 14:57

      eleve nem lehet ugyanaz, nem a lauryl és a laureth szóban van a lényeg, hanem hogy az egyik ammónia a másik nátrium, ennek ellenére ugyanazt a hatást váltják ki, annyi a különbség hogy a "laureth" egy alkoholos változat, tehát fel van hígítva ezáltal nem lesz "annyira" káros.
      na de hagyjuk a kémiát, nekem nagyon tetszenek. ki is próbálnám szívesen, de eléggé korpás volt a hajam és van egy bevált samponom rá. nem szeretek kísérletezni, mert félek, hogy megint visszajön :/

      Törlés
    Válasz
  • rusalka23/6/12 14:07

    jaj de guszta így a fűben fotózva:)

    VálaszTörlés
  • adryenka23/6/12 14:41

    Nagyon tetszik a csomagolás, überpraktikus. Én is nézegettem már ezeket, de majd egyszer...

    VálaszTörlés
  • úúú, nekem nagyon szimpi, legközelebb jól megnézem a variációkat a mediline-ban. :)

    VálaszTörlés
  • citromhab23/6/12 19:20

    Szeretem, hogy nálad ilyesmiről is lehet olvasni, sampont keresgélek én is, jelenleg Alverdét használok, és bár bevált, annyira elviselhetetlen a szaga, hogy nem tudom, meddig bírom még használni.

    VálaszTörlés
  • Carmenesque23/6/12 20:24

    Mire rájöttem, hogy hogy nyílik.....Rajtam a Biohairben használta a csaj ugyanezt a sampont, akkor is nagyon tetszett, mennyei az illata. Ez lesz a következő samponom, mert egy Gingkos balzsamot már beszereztem, és az is nagyon szupi!

    VálaszTörlés
  • hkorinna24/6/12 17:44

    Én most vettem meg a teafás hajsampont tőlük! Még tesztelés alatt van, eddig nincsen semmi problémám tőle, de azért még nem szűnt meg a korpásodásom! :-( Egyébként nagyon szupi a blogod, fel is iratkozom! :-) Ha gondolod nézzél be hozzám is!

    VálaszTörlés
  • hkorinna24/6/12 17:46

    Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  • Megjegyzés hozzáadása
    Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe