• Rólam
  • Kont@kt
  • Smink
    • Napi smink
    • Extrém
  • Tesztek
    • Arcápolás
    • Sminktermékek
    • Hajápolás
    • Testápolás
  • Tippek
  • Tutorial
    • Step by step
  • Parfüm
  • Vendégposztok
  • Köröm
  • Lelőhely
  • Inspiráció
  • Érdekességek
  • Egyéb
    • Link Love

6/17/2012

Lush 'Mask of Magnaminty' a Queen Helene 'Mint Julep Masque' ellen - teszt, összehasonlítás



Mióta a Lush megnyitotta az első boltját Budapesten, azóta mindig betérek hozzájuk - vagy kíváncsiságból, vagy az illat miatt. A Mask of Magnaminty az elsők között volt, amit kipróbáltam az arcápoló részlegről, és hosszabb-nagyobb kihagyások után valamiért mindig visszatérek hozzá. A másik a Queen Helene Mint Julep Masquae, amit először pár éve láttam egy videóban. Amikor először kipróbáltam az volt a benyomásom, hogy nagyon hasonlít a Lush termékre, ezért született ez a poszt.



A Queen Helene már elég régóta a piacon van az Egyesült Államokban. A csomagolása egyszerű, különböző méreteben kapható, a kicsi tubusostól a nagy tégelyesig.

Az illata agyagos-mentás, az utóbbi dominánsabb benne, a színe pedig világosabb és szürkésebb a Mask of Magnamintynél - olyan pasztell mentolszín. Jelentős különbség, hogy a Mint Julep teljesen egységes állagú, fogkrémnél némileg keményebb, de könnyen kenhető az arcon, egyszerűen lehet eloszlatni egyenletesen. Miután felvittük hagyni kell megszáradni, kellemesen hűsít eleinte, aztán mentásan csipked egy kicsit. Hamar megszárad, 15 percet javasolnak, de szerintem annyi nem kell neki, vagy csak én kenem túl vékonyan. Ezután meleg vízzel lemossuk. Ez a termék arra hivatott, hogy leszárítsa  pattanásokat, eltüntesse a mitesszereket vagy csökkentse a pórusok méretét. Jelentem ezekben tökéletesen helyt állt eddig - egy videóban hallottam, hogy érdemes éjjel felkenni a pattanás helyére és reggel volt-nincs.

Nem tartalmaz állati eredetű összetevőt, így vegánok is használhatják. Az egyetlen negatívum vele kapcsolatban az, hogy nem lehet nálunk kapni; ebayen 5-6 dollárért már 226 grammos tubusokat árulnak belőle, de a postaköltsége rázós. Akkor éri meg igazán, ha az Egyesült Államokban tartózkodó barátnőt/rokont/akárkit be lehet izzítani és hoz nekünk egyet a bőröndjében. Szívesen kipróbálnék tőlük mást is, csak lehetetlennek tűnik így. 5/5


A Lush változata két méretben és 100%-osan újrahasznosított fekete tégelyben kapható. A Mask of Magnaminty emlékeim szerint régebben szilárdabb halmazállapotú volt, vízzel kellett keverni és úgy felvinni az arcra, a héten vásárolt darab viszont sokkal puhább, könnyen kenhető víz nélkül is, de azért vizes kézzel javasolt felkenni. Az illata édeskés-mentás, valószínűleg a méztől és a vaníliától. A Queen Helene-nél jelentősen nedvesebbnek tűnik, sötétebb zöld és az őrölt aduki babanak köszönhetően rusztikusabb is. Nehezebb egyenletesen eloszlatni és viszonylag lassan szárad - legalábbis nekem mindig tovább van fent 20 percnél. Ő is csipkedi egy kicsit az arcom, de nem kellemetlen érzés. Ha megszárad, akkor ezt is vízzel ledörzsöljük, istenien radírozza közben a bőrünk.

Elvileg ez egy mélytisztító pakolás, ami felveszi a harcot az eltömődött pórusokkal, de ennek ellenére én is szívesen használom, főleg nyáron, hetente egyszer, mert ellazítja az arcizmaimat egy húzós hét után és széppé teszi a bőröm, összehúzza a pórusaimat és tényleg eltűnnek a mitesszereim is.

Az egyetlen negatívuma az, hogy méz van benne, ezért nem teljesen vegán termék, de ennyit megengedhetünk talán neki. Egyértelműen öt pontot érdemel. 5/5


Mindkettőnél fontos megemlítenem azt, hogy mindkét termék állatbarát, hasonlóak az összetevőik - habár a Lush-é természetesebb -, az illatuk és a színük is. Mindkettőt imádom, mert jól teljesítenek, viszont azt sajnálom, hogy a tartósítást nem lehetett megoldani metilparabén nélkül - mivel nem hagyom a bőrömön, hanem lemosom, ezért kivételesen nem vontam le érte pontot, de jó észben tartani.

Összetevők

Queen Helene - Mint Julep Masque 
Water (Aqua),  Kaolin,  Bentonite,  Glycerin,  Zinc Oxide,  Propylene Glycol,  Sulfur,  Chromium Oxide Greens (CI 77288),  Fragrance (Parfum),  Phenoxyethanol,  Methylparaben

Lush - Mask of Magnaminty 
Bentonite Gel,  Kaolin,  Honey, Talc,  Ground Aduki Beans (Phaseolus Angularis),  Glycerine,  Evening Primrose Seeds (Oenothera biennis),  Peppermint Oil (Mentha piperita),  African Marigold Oil (Tagetes erecta),  Vanilla Absolute (Vanilla planifolia),  Limonene,  Perfume,  Chlorophyllin (CI 75810),  Methylparaben


10 megjegyzés:

  1. Eme17/6/12 10:22

    Hm, a vegetáriánusok mézet se esznek? Ezt nem tudtam.
    Amúgy miért? Az nem úgy jön az állatból, mint a tojás, vagy a tej, az csak a köpete, nyála. Tök nem értem, nem akarom mások hitvallását támadni, remélem nem sértettem meg senkit. De nekem ez furcsa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday17/6/12 10:37

      Azok a vegánok nem esznek mézet, akik szigorúan betartják azt, hogy az ember képes élni állati eredetű táplálék nélkül. Ugye olyat a vegetariánusok sem nem esznek, amihez állatnak kell meghalnia [de ebből is sok fajta van], de sokan olyat sem, amihez ki kellett használni az állatokat - ezért nem isznak tejet sem. Ja és hordanak bőrcipőt/táskát/akármit, valódi selymet sem, szóval semmit, aminek köze lehet az állatokhoz.

      Törlés
    2. Eme17/6/12 11:48

      Ha most kötözködni akarnék, akkor mondanám, hogy akkor remélem zöldséget és gyümölcsöt se esznek ezek a vegánok, mert azokat a rovaroknak kell beporozniuk, így megint csak ki vannak használva.... =DDDDDDD
      Nah tényleg nem megbántani akarok senkit, csak tényleg nem értem, én aláírom hogy én vagyok a hülye, de ez szerintem már felesleges. De tény, hogy mindenki azt csinál amit akar. =)

      Törlés
    Válasz
  • Juta Hajatnöveszt17/6/12 10:36

    Nem mindegyik vega... ebben is vannak változatok.

    VálaszTörlés
  • Melantha17/6/12 11:16

    Nyilván, de azért írta, hogy 'vegán' - 'nem vegán' Az a legszigorúbb,nem?

    VálaszTörlés
  • Melantha17/6/12 11:16

    Viszont most felkeltetted az érdeklődésem. Sajnos, most romlott az arcbőröm minősége, és ezért újra kell gondolnom a napi-heti rutinom. :/

    VálaszTörlés
  • Névtelen17/6/12 11:52

    Szia!

    Innen megrendelhetitek a maszkot ha szeretnétek (most épp nincs raktáron, de hamar pótolják):
    http://www.iherb.com/Queen-Helene-The-Original-Mint-Julep-Masque-8-oz-226-8-g/5796 Az első rendelésem után kaptam egy kódot VIK284 ez 5$ kedvezmény nektek ha beírjátok rendeléskor.
    Nekem ez a maszk az "elmegy" kategória, vettem már jobbat nem drágábbért, ugyaninnen rendeltem a Mud Pack maszkot is.
    A Queen Helene összetétele: Water (aqua), kaolin, bentonite, glycerin, zinc oxide, propylene glycol, sulfur, chromium oxide greens (CI #777288), fragrance (parfum), phenoxyethanol, methylparaben. Ott figyel a parabén benne, én ezért nem fogom újravenni azt sem. Lush maszkom még nem volt, itt nincs ilyen bolt ha majd eljutok egyszer Pestre benézek a Lush boltba.

    VálaszTörlés
  • Névtelen17/6/12 11:56

    oh, most látom beszúrtad a Lush maszk összetevőit és az sem tiszta maszk, na akkor ez is ugrott. Legalább spóroltál nekem egy kis pénzt.

    VálaszTörlés
  • VIKTORIAS STYLE17/6/12 12:26

    Igen, a paraben es a parfum miatt sokan panaszkodnak erre a maszkra. Az en fantaziamat is izgatta regebben, de vegul nem vettem meg a panaszkodo kommentek miatt, pedig tobben vannak, akiknek bejott. Talan majd egyszer, ha kevesebb arcra valo kencem lesz, jelenleg tul sok van :D

    VálaszTörlés
  • Névtelen19/6/12 08:55

    Párba lehetne állítani a két tesztalanyt még a Dermalogica Dermal Clay Cleanser-ével, hatásra és ha az összetevőket nézzük verné mindegyiket :-)

    VálaszTörlés
  • Megjegyzés hozzáadása
    Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Bloglovin' - Facebook - Google+

A kommentek a két napnál régebbi posztoknál csak jóváhagyás után jelennek meg. Nem célom a moderálás, erre azért van szükség, hogy biztosan mindent hozzászólást olvassak és kérdés esetén válaszolhassak rájuk.