6/09/2012

OCC Lip Tar - Grandma, Harlot, Botanical - teszt, minták

Az áprilisi Beauty Fórumon végre tudtam szerezni pár OCC lip tart, amiket megjelenésük óta egyfajta kultusz övez. 

Persze az ember érzi, ha valami tényleg nagyon jó és ezek sem okoznak csalódást az elszánt kozmetikumgyűjtőknek. A színek sokféleségéből adódóan és abból, hogy akadnak köztük igencsak extrémek, sejteti, hogy nem mindegyiküket mindennapi használatra szánták, hanem inkább sminkesek jóbarátainak.


A csomagolásuk viszonylag praktikus, mert szerencsére nem szivacsos-ecsetes applikátoros, ilyen szempontból ezek a tubusos megoldások viszonylag higiénikusak is. Az enyém közül a Grandma kupakjába elég sok kifolyt, mert véletlenül megnyomtam egyszer, de ezt leszámítva nincs olyasmi, ami szerintem különösebb gondot jelenthetne. Kíváncsi vagyok az újabb csomagolásúakra is, valószínűleg az esetleg elveszett cseppeket próbálták minimalizálni az újabb fajta, csőrös megoldással. Jelenleg 8 ml-es kiszerelésben kaphatóak.


Az OCC honlapján azt olvashatjuk, hogy ez egyesíti a rúzsok fedését, az ajakszínezők tartósságát és a szájfények egyszerű felvitelét. Talán egyszerűbb lenne azt mondani, hogy egy könnyű érzetű folyékony rúzs, de talán ez sem lenne igazán jó rá, mert ez egy nagyon erősen pigmentált, viszonylag sűrű állagú, a szivárvány összes színében kapható szájravaló termék. Tényleg nagyon pigmentált, úgy fed, mint egy rúzs, kevés is elég belőle, de mivel folyékony, ezért bármilyen színt keverhetünk belőle, főleg ha a legjobban tetszők mellett megvettünk 2-3 alapszínt is.

Az illata és az íze mentolos, mert borsmentaolajat tartalmaz, de van benne még kenderolaj és E-vitamin is, a táplálás végett. Egészen kevés elég belőle, egy apró cseppnyi, ezért általában rúzsecsettel javasolják a használatát, illetve vastagon nem is igazán szép, de nekem a tubusból is sikerül megfelelő mennyiséget magamra ügyeskednem. A finise rúzsszerű, nem teljesen matt, de nem is annyira vizes hatású, mint egy szájfény. Aminek külön örültem az az a tartósságán kívül, hogy nem szalad bele a szám körüli apró ráncokba, mint a legtöbb ajakravaló, ha nincs hozzá szájceruza-korrektor határolóvonal. Mindegyikük megfogja a szám - az ecsetből is nehéz kimosni, ha nem dugtuk rögtön benzinbe -, ez talán az egyetlen negatívum, főleg a zöldnél. Az OCC 100%-ban vegán és állatbarát kozmetikumokat gyárt, így mindent összevetve ötből öt pontot adok rá, mert jó cucc. 5/5

Grandma -  az OCC meghatározása szerint korall. Ebből a hármasból a hétköznapokon is legviselhetőbb szín, de talán az egész színskáláról is ő az, mivel visszafogott vagy inkább elfogadott szájszín, olyan árnyalat, ami jól működik világos és sötétebb bőrszínekkel is. Jó állagú, könnyű egyenletesen felvinni, csodaszép.
Harlot - élénk vérvörös vagy cseresznyepiros. Rajtam teljesen hideg-kék tónusúnak tűnik, de Temptáliánál olvastam, hogy rajta inkább meleg-narancsos. Nem azt mondom, hogy egy kötelező darab vagy hogy felvenné a MAC Ruby Woo-val a versenyt, de ha bátrak vagyunk és szeretjük a vörös ajkakat, akkor próbáljuk ki.
Botanical - spenótzöld. Ez a szín, ha jól tudom, már megszűnt sajnos, pedig igazán érdekes szín. Inkább kevergetéshez jó, vagy kreatív sminkekhez, ez egyértelmű. Vékonyan egészen világos zöld, vastagabban adja ki igazán a színét. Óvatosan kell vele bánni, mert rajta nagyon meglátszik, ha nem egyenletes. Ja, és vakítóan fehérek tőle a fogaim.

Minták természetes fényben és vakuval - Grandma, Harlot, Botanical:


Jó hír

Az OCC termékekett eddig csak rendelhettük, vagy a Beauty Fórumon lecsaphattunk rájuk - utóbbin az pigmentek 1000, a lip tarok 1500 forintba kerültek. Persze bennem felmerült a kérdés, hogy tényleg csupán akciósok voltak-e vagy a készletet akarták leapasztani a régi csomagolásúakból... Mindegy, a lényeg az, hogy az eddig neten például a Colorsforbeauty.com oldalról beszerezhető OCC lip tarok és pigmentek, illetve a Naked Cosmetics megtalálható lesz Magyarországon is - az Aréna Plázában, az Ourstyle Boutique-ban július elejétől. Ezen a linken, meg a legfrissebb információkról lehet értesülni.

11 megjegyzés:

  1. 2sofix9/6/12 13:28

    nagyon szépek

    VálaszTörlés
  2. Tim Tim9/6/12 16:59

    Ohhhohoho de gyönyörűű a Grandma és a Harlot!! A libafos meg naggyonpoén :D

    VálaszTörlés
  3. hollywood-dreams9/6/12 18:59

    a Grandma gyönyörűen csodálatosan szuperszép :)ilyen árnyalatot már régóta keresek rúzs formában de sosem sikerül eltalálni..

    VálaszTörlés
  4. sunnysideup9/6/12 23:41

    Mennyire szárítják az ajkakatM

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sunnysideup9/6/12 23:42

      M = ?
      :)

      Törlés
    2. Monday9/6/12 23:49

      Nekem nem szárítják az ajkaim, szóval nem azok a rákövülős ajakszínezőszerűségek. :)

      Törlés
    Válasz
  • Spacegirl10/6/12 11:18

    A grandma nagyon jol nez ki :) mondjuk en igy csak egy nagyon rozsaszin ruzst neveznek el :))

    VálaszTörlés
  • Calo(z)10/6/12 13:33

    A Grandma pedig pontosan 1 75 éves, de beauty imádó californiai design-nagyi szájszín...rajtam pl épp ezért borzalmas, de mindig jókedvre derít ha felkenem, mert annyira vicces.

    VálaszTörlés
  • A Grandma nevet én is inkább egy rózsaszínesebb színnek adtam volna a tömegközlekedéses tapasztalataim alapján vagy annak a narancsos-vöröses-megfoghatatlan színű rúzsnak, amit a nagynéném küldött mindig a nagyinak Németországból. :DD

    VálaszTörlés
  • Névtelen6/11/13 12:19

    az aréna plázában melyik boltban lehet kapni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A zöld kivételével ezeket a Beauty Forumon vettem, úgy volt, hogy az Aréna Plázában lesznek, de már nincsenek.

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe