6/12/2012

Officina delle Essenze - Puro Neroli - teszt, vélemény

Nem árulok el nagy titkot, ha kijelentem, hogy imádom a nerolit. Mind magát az olajat és természetesen a boltot is. Utóbbinál érdemes a kincsesbányában nézelődni, mert tényleg kincsekre lehet találni, így történt ez most is.
Az Officina delle Essence kreációja a tiszta neroli nevet viseli és ez tökéletesen elmond róla mindent. Citrusos, nemtelen nyári illat, ami meglepően tartós annak ellenére, hogy én valamiért egy egyszerű kölnire számítottam.


A csomagolása nagyon egyszerű - a doboza tiszta fehér, ezüst betűkkel az alján egy szélesebb ezüst csíkkal; az üveg hosszú és kecses [a 100 ml-es kiadás, a kisebb értelemszerűen rövidebb] a felső harmadában a nevével. Világossárga folyadék, ami az első képen foltosnak tűnik, de nem tudom mitől, viszont a kontraszt állításnál egészen HDR-szerű lett.


A töménységében nem vagyok biztos. A webshopban EDT-nek volt feltüntetve, a dobozon Aqua di Profumo szerepel, a doboz alján pedig a cologne [kölni] - ezért 2-8%-ban tartalmazhat a parfümolajból, a tartóssága miatt inkább hajlik a 6-8%-ra. Arra számítottam, hogy 2-3 óra után már nem is lehet majd érezni, de igen, sokszor még 6-8 óra után is érzem magamon esténként. A dobozon is feltüntették, hogy nyugodtan spriccelhetjük ruhára, mert nem hagy foltot és úgy különösen tartós, akárcsak hajon.

A neroli narancsvirág-olajat jelent, melyet a a virágok vízgőzös desztillációjával nyernek; feszültségoldó aromaterápiás hatása van. Így nem véletlen, hogy ez az illat is kellemes melegséget áraszt, citrusos, de nem a túl édes fajtából. Bennem azt az érzést kelti, mintha egy narancsligetben az egyik fa alatt ülnénk nyáron és fújna a meleg szellő. Egy kis puskázással kiderítettem, hogy a citrom, neroli és bergamott mellett megbújó friss fehérvirágos illat ilang-ilangot takar, ami hamar előbújik a társai közül. A Puro Nerolinak kellemes, nyugtató hatású illata van és mivel könnyű, ezért nyárra szerintem tökéletes. Ezenkívül említésre méltó az is, hogy ezt bátran használhatják férfiak is, mert nem kifejezetten nőies. Mióta megvettem minden nap fújom és imádom. 5/5


11 megjegyzés:

  1. citromhab12/6/12 10:54

    Szeretem, ahogy írsz a parfümökről.

    VálaszTörlés
  2. Belle12/6/12 19:05

    Én is nagyon szeretem a parfümös bejegyzéseidet, olyan kevesen írnak itthon illatokról, pláne a különlegesebbekről, hiánypótló lehetnél ebben. :)

    VálaszTörlés
  3. Névtelen12/6/12 19:26

    Honnan lehet beszerezni ezt a parfümöt? Neked honnan van? Nagyon megtetszett a leírásod alapján.:)

    anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. annapanna12/6/12 19:31

      Megtaláltam. Sajnos ez épp nincs a kínálatban.

      Törlés
    2. Monday12/6/12 21:26

      A Neroliban vettem, tegnap még volt belőle a webshopban. Amúgy rendelni lehet, ha budapesti vagy, akkor menj be a boltba és szagold meg a Puro Linot, az a tiszta lenvászon illata, nekem az is nagyon tetszik.

      Törlés
    Válasz
  • annapanna12/6/12 19:30

    Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  • Lumena13/6/12 09:58

    Írj még parfümökről, annyira jó olvasni!

    VálaszTörlés
  • Névtelen16/6/12 16:46

    Nekem Amouage Dia a nagy szerelem és az Escentric molecules
    Escentric 01-ese :-) Ismered őket?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday16/6/12 17:15

      Mióta megjelent a Neroliban a Escentric Molecule 01, azóta szeretnék belőle egyet, de mindig elhalasztom. Talán majd most ősszel rászánom magam.

      Törlés
    Válasz
  • Calo(z)17/6/12 10:51

    Komolyan mondom tisztára megkívántam. Szerintem részesedést vagy sikerdíjat kellene nekik fizetniük neked egy ilyen cikk után, pedig egyébként ESZEM ÁGÁBAN sem lett volna venni onnan valamit, most meg azt tervezgetem, h tudnék bejutni a boltba jövő héten.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday17/6/12 19:59

      Annyira jó dolgaik vannak. Például szerintem a REN teljesen elfogadható árban van, de én már régóta szeretnék egy Rouge Bunny Rouge pirosítót [vagy valamit] is.

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe