6/11/2012

Sleek - Au Naturel paletta - teszt, minták

Amikor megjelenik a Sleektől egy újabb paletta, akkor azt én rohanok, hogy a magaménak tudhassam. Ez több, mint egy éve így megy, mert nagyon szeretem a szemfestékeiket és azt, hogy 12 színt kapunk viszonylag olcsón.
Tavaly elég sok új palettájuk volt, szerencsére, ez is egy közülük. Nem tudom, hogy végül ez limitált maradt-e vagy sem, de még náluk is és más webshopokban is láttam belőle. Remélem a Suede pirosító is marad!


Külsőre klasszikus Sleek paletta, nagy tükörrel, kétfejű applikárorral. Annyi szorul még említésre, hogy a Sleek megváltoztatta a szemfestékek préselését, így a képen látható gofriszerű mintázat helyett, mára már egységesen sima felületűeket kapunk. Egy szín 1,1 gramm. A paletta hátán nincsenek feltüntetve az összetevők.

[[ Nougat // Nubuck // Cappuccino // Honeycomb // Toast // Taupe ]]
[[ Conker // Moss // Bark // Mineral Earth // Regal // Noir ]]

A neve azt sejteti, hogy ez a paletta inkább a natúr sminkek szolgálatában fog állni, első ránézésre tényleg ezt az érzést mélyíti el az emberben, mert kinyitva sok barnás színt találunk benne és a festékek háromnegyede matt. A Nougat egy matt fehér, egy natúr-természetes színeket rejtő palettában furcsa, személy szerint ezt hétköznapokra túl világosnak érzem. A Nubuck szintén matt, enyhén lilás szürke; magában szerintem szép szín, de elég halovány. A Cappuccino és a Honeycomb mindketten csalódást okoztak. Nagyon hasonló színek az előbbi inkább barnás, az utóbbi inkább sárgás tónusú világosbarna, mattok, ezenkívül közös tulajdonságuk az is, hogy még bázissal is alig lehet őket látni a bőrön. A Toast egy világos barackszín, végülis egy natúr palettában elfér, szintén fénytelen. Az első csillogó szín a Taupe, ami a palettában sötétebbnek tűnik, a bőrön nagyon szép a fénye, hideg tónusú szürkésbarna; ebből a sorból pigmentáltság tekintetében a legjobb.

A második sor a Conkerrel indít, ami elsőre fényes meleg barnának tűnik, de valahogy rajtam inkább egy olyan barnás sötétlila, ami pirosasan fénylik. A Moss talán az eddigi legjobb Sleek színem, ami van, ez egy selyemfényű barnás mohazöld. A Bark egy matt sötétbarna, a Mineral Earth pedig olyan, mintha annak a melegebb és fémes változata lenne. A Regal egy matt sötétlila, a maga nemében egészen pofás. A Noir pedig az elmaradhatatlan Sleek fekete, ami örömömre, most nem inkább sötétbarnás-fekete, hanem mély és matt.

Összességében nem lenne ez egy rossz paletta, ha a világosabb színek is jobban muzsikálnának és az alsó sor négy színe nem hasonlítana annyira egymásra. Végre sikerült a jó egyensúlyt eltalálni a fényes és matt finisek között, de a fehéret nem érzem szükségszerűnek. Szerény véleményem szerint natúr-hétköznapi sminkekhez talán a Storm talán kicsit jobb, de utóbbiban kevesebb a matt. 3,5/5

A felső sor MAC Soft Ochre paint poton természetes fényben, majd vakuval:


Az alsó sor MAC Soft Ochre paint poton természetes fényben, majd vakuval:
[Bevallom, hogy nekem az első is vakusnak tűnik, pedig elvileg nem az.]


Ti szeretitek ezt a palettát?

13 megjegyzés:

  1. phoenix11/6/12 10:06

    Végre valaki, aki leírja, hogy ez a paletta nem teljesít a szokásos Sleek-minőségben...

    VálaszTörlés
  2. Anastasia D.11/6/12 12:03

    Baww, pedig a színválaszték igazán tetszetős volt. :(

    VálaszTörlés
  3. Hm, pedig nagyon gondolkoztam rajta... na majd ha tényleg nincs már semmi más, amire pénzt költhetnék.

    VálaszTörlés
  4. Mióta megjelent, gondolkozok rajta, hogy beszerezzem, és még indig nem vagyok teljesen eltántorodva, az alsó sor színei nagyon tetszenek... a többi, annyira nem durva matt szín meg nálam gyorsan fogy/fogyna, mert a sima tusvonalhoz ilyeneket rakok fel...
    de lehet, alszok még rá párat.

    VálaszTörlés
  5. Calo(z)11/6/12 14:36

    Egyik kedvenc Sleek palettám.

    VálaszTörlés
  6. Névtelen11/6/12 16:04

    Már láttam valaki másnál a sima préselést, azt hittem valami különlegesség. :) De jobb is, ez a "gofri" minta nekem nem jött be. Meg az sem, hogy majdnem minden palettájukban van egy fekete. Minek?

    VálaszTörlés
  7. Szivecske11/6/12 16:25

    Nekem megvan,de nem lett a szívem csücske az Oh So Speciellel ellentétben (jó,nem annyira összehasonlítható),ami minőség tekintetében sokkal jobb ennél. Azt hittem,hogy csak én vagyok olyan szerencsétlen,hogy a felső sorból képtelen vagyok előcsalogatni a pigmenteket...de ezek szerint nem. Kár,pedig amúgy szerethető lenne.

    VálaszTörlés
  8. Nekem működnek a felső sor színei is, krémes alappal( bronzos szemcerka) . A fehér pedig remek arra, hogy eldolgozzam az éleket, meg szemöldök alá, az én bőrömhöz legalábbis illik és nem hat természetellenesen. A Moss nevű árnyalat a szívem csücske! A Honeycomb is, a sötétbarna szememhez remek!
    Annyira sajnálom, hogy az újak már nem gofri mintásak, nekem nagyon tetszett ez a Sleek palettákban. :(:(

    VálaszTörlés
  9. Nekem is működnek a világosabb színek is és nekem kifejezetten a gofri minta tetszik! :)

    VálaszTörlés
  10. Névtelen18/8/12 14:44

    Nekem meg ez a legjobb palettám! Abszolút jól ki tudom a színeit használni. Az összetevők egyébként nem a palettán vannak, hanem a dobozán :-) Hát kinek melyik. Én a Storm-nál ezt sokkal-sokkal jobban szeretem és rajtam nagyon jól pigmentált.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a dobozon rajta van, de én például azt először dobom el. Azért ki lehet deríteni, de van olyan Sleek palettám, ahol a paletta hátán vannak az összetevők. :)

      Törlés
    Válasz
  • Névtelen7/9/12 20:33

    Hol lehet sleek palettát venni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday8/9/12 18:49

      A Makeup Plazában például, a sminkkel.com webshopjában, rendelhetsz a Beauty Sale Blogról vagy a Sleek hivatalos oldaláról is. Most más nem jut eszembe.

      http://www.makeuplaza.com/hu/products/479/sleek
      http://shop.sminkkel.com/131-sleek-paletta.html [Itt most csak a primer paletta van.]
      http://barbeautysale.blogspot.hu/search/label/Sleek [Szerintem az Edit szívesen szerez bármilyet, ha írsz neki.]
      http://sleekmakeup.com

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe