7/29/2012

Avon - Marokkói argánolajos pakolás - teszt, vélemény

Rendszeresen megkapom az Avon újdonságait, így került hozzám ez a marokkói argánolajos hajápoló szérum is. Mivel a argánolajat kellően nagy csodálat lengi körül, így engem is érdekelt mi az oka, tényleg annyira jó-e, de mindig elfelejtettem belőle venni. Másrészt egy 100 ml üvegért sajnálok kiadni 6-7 ezer forintot. Ebből a szempontból az Avon megoldása jóval kedvezőbb. Hogy hogy hat a hajamra, milyen az illata, milyen érzés és hogy elégedett vagyok-e vele az kiderül a tovább után!


A külső csomagolása kicsit arabos hatást kelt - meglepően egyszerű, de mégis szép. A termék csomagolása egyszerű, egy 30 ml-es pumpás üveg, remekül működik.


Nekem a majdnem derékig érő hajamra 3-4 pumpálásnyi mennyiség szükséges ebből az öblítést nem igénylő kellemes illatú olajból, de amikor kettőt oszlattam el, akkor is tökéletes volt az eredmény. Az első használat után annyira fényesnek és selymesnek tűnt a hajam, nem utolsó sorban pedig rettentően könnyen kifésülhető volt, hogy el sem hittem, hogy a saját hajamat látom a tükörben. A látványon kívül viszont örülnék, ha kicsit jobban táplálna. Tudom én, hogy a rengeteg festéstől kiszáradt hajamon már csak az olló segít, de azért jó lenne, ha a végek felé is jobban hatna. Itt most leginkább arra gondolok, hogy hiába szép mégis száraznak érzem a végeket. Meglepő, hogy olajat kenek a hajamra, de nem lesz olajos érzetű tőle, nem zsírosodik hamarabb. 

Alapvetően szerintem ez egy jó termék, ha valakit tényleg csak a látvány köt le vagy még nem próblta az eredeti argánolajat. Az összetevőknél csalódottan tapasztaltam, hogy ugyan parabéneket nem, viszont három szilikonszármazékot, több közepesen veszélyes, esetleg káros anyagot tartalmaz és az INCI lista alapján lehetne benne több argánolaj. Ezért négyest adok neki, mert nem olyan drága, de egészségesebbnek tűnik tőle a haj, habár az összetevőkkel és azok arányával egyáltalán nem vagyok elégedett. 4/5


Összetevők

Cyclopentasiloxane,  Dimethicone,  Crambe abyssinica Seed Oil,  Trimethylsiloxyphenyl Dimethicone,  Parfum,  Ethylhexyl Methoxycinnamate,  Phenoxyethanol,  Caprylyl Glycol,  Dimethiconol,  Argania spinosa Oil,  Panthenyl Ethyl Ether,  Phytantriol,  Octocrylene,  Tocopheryl Acetate,  Zea mays (Corn) Oil,  Beta Carotene,  Amyl Cinnamal,  Coumarin,  Geraniol,  Butylphenyl Methylpropional,  Linalool,  Citronellol,  Hexyl Cinnamal,  Limonene,  Alpha-Isomethyl Ionone

Ti próbáltátok már?

Posted: Monday // 14:00
Label: review

18 megjegyzés:

  1. Juta Hajatnöveszt29/7/12 14:41

    Nem, és nem is fogom :)
    Cyclopentasiloxane-Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon.
    Dimethicone-Sűrűbb állagú szilikon féle
    Ethylhexyl Methoxycinnamate = kémiai fényvédő, allergiát okozhat

    stb.

    ebben rengeteg a káros.... ápoló csak az argán olaj... így maradok a 100%os olajnál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    • Monday29/7/12 14:46

      Azokkal, amit "csak" allergiát okozhatnak sosem értettem mi a probléma. Habár egy gyógyszerész ismerősöm szerint úgyis mindenki rákban fog meghalni, amennyi rákkeltő anyagot raknak szinte mindenbe...

      Törlés
    • Juta Hajatnöveszt29/7/12 15:14

      Nos nekem is van egy gyógyszerész ismerősöm. Sajnos valóban így van. Mutogattam neki a bio/natur dolgaimat. És hát, mondta, ők bizony ilyet nem árulnak. Még a sampon alapba is kevernek össze vissza mindenfélét.
      Hát én küzdöttem eleget az allergiával, így nem kérek belőle. A kajákban lévő tartósítószerek, a szezámmagallergiám... ami azért alakult ki mert mindenbe öntenek szezámmagolajat. S fáradt olaj allergia, kiütések lesznek tőle az egész testemen, hányás, hasmenés, görcsök. Ez már több min 10 éve volt, azóta nem járok gyorsétterembe. Köszi McD.! :)
      De már chipstől is kaptam gyomorrontást :)
      Szándékosan nem viszek semmi károsat sem a testembe, sem a testemre :)

      Törlés
    • Monday29/7/12 20:06

      Ó, így értem. Szerencsére nekem nincs olyan allergiám, amiről tudom, hogy tartósítószertől alakult volna ki.

      Törlés
    Válasz
  2. wishes29/7/12 14:46

    Tényleg húzós kissé az INCI :( Amúgy próbáltam már ilyen argánolajas cuccot, igaz abban is volt még 2 másik szilikon, de ettől függetlenül szerettem. Kíváncsi lennék a tiszta argánolaj milyen lehet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    • Monday29/7/12 14:50

      Ahhoz még nekem sem volt szerencsém. 6 ezer egy 100 ml-es üveg és akkor az még az olcsóbb fajta, pedig állítólag csodákra képes - kíváncsi vagyok csak, nem milliomos sajnos. :))

      Törlés
    • wishes29/7/12 15:07

      Az egyik barátnőm azt mondta, hogy talált egy olcsó lelőhelyet, most épp ezt akarom kiszedni belőle :)) Majd akkor megosztom veled is, ha megkaparintottam ezt a szupi infot :D

      Törlés
    • Juta Hajatnöveszt29/7/12 15:15

      Én is találtan neten olcsón, de készlethiány van belőle :D

      Törlés
    • wishes29/7/12 15:27

      Fú, de nem lep meg... :D

      Törlés
    Válasz
  3. $zaßina29/7/12 16:13

    Itt ahol én lakom, egy fodrászkellékesnél lehet kapni 10 ml kiszerelésbe is, az pár száz Ft úgy tudom...most már én is venni fogok mert szüksége van rá a hajvégemnek.

    VálaszTörlés
  4. Névtelen30/7/12 00:09

    Én beruháztam egy üveg eredeti, 100%-os tisztaságú argánolajba.

    Tényleg fáj érte az a 6E Ft, de hát mit tegyek, a sok festéstől annyira rossz állapotú volt a hajam, h gondoltam ezt ki kell próbálni. És nagyon örülok, h így tettem!

    Este a száraz hajvégekbe belemasszírozom, és reggel megmosom a hajam. Persze a nagyon töredezett végeket le kellett vágnom, de amióta így teszek, valóban élettelibb a hajam. Nem nehezíti el, pedig nagyon vékonyszálú! KB. 1 hónapja tértem át a szilikonmentességre, meglátjuk hosszútávon mit hoz ez.

    VálaszTörlés
  5. Névtelen30/7/12 00:22

    Száraz,hófehér, vízhiányos, de mégis pattanásos bőröm van. Reggel csak mattító naptejet+alapozót kenek fel, este arctisztításra egy egész jó Lush szappant (Fresh Farmacy) használok, ez vmennyire használ a pattanások ellen, viszont néha szárit.

    Egyszer annyira húzódott a bőröm, h éreztem, h a szokásos éjszakai hidratálóm nem lesz elég, ezért lesz,ami lesz alapon bekentem arcom argánolajjal. Fel voltam készülve, h reggelre pattitanya lesz az arcomon, de csodák csodájára a bőröm selymes,puha lett, és az apróbb ráncaim is kisimultak. Azóta heti 2-3X argánolajat használok este, a pattijaim is visszavonultak, komolyan mondom, imádom a cuccot!

    I VálaszTörlés

  6. Adela30/7/12 10:10

    Itt, a bioboltban 1200ftért lehet venni. Kb. 30 ml lehet, maszek semmi márka, de tiszta 100%os.

    VálaszTörlés
  7. Ánítá Babi30/7/12 10:38

    Ahhh..annyi hajvegapolom vwn most....de olyanxkivancsi lettem.:/

    VálaszTörlés
  8. bamboo30/7/12 13:06

    http://webshop.cosmio.hu/novenyi-olajok/91-jojoba-olaj-bio-50-ml.html

    itt van olcsóbban is

    VálaszTörlés
  9. Regi7/8/12 21:39

    Nemrég jött meg az AVON-ból nekem is ez az argán-olajos hajápoló. Én mikor tettem egy kicsit a tenyerembe és utána felvittem a hajamra azonnal eltűnt az egész, és fogalmam sem volt most mennyire sikerült eloszlatnom... Lehet csak én vagyok a béna. :) Amúgy meg nagyon jó az illata, és elvileg a bőrre is jótékony hatású az argán-olaj, bár azt nem tudom ez az AVON-os kiadás arra is jó-e, vagy csak kifejezetten a hajra...

    VálaszTörlés
  10. Névtelen10/8/12 21:42

    Nekem volt szerencsém kipróbálni az eredeti argánolajat, tényleg eléggé drága, de egy 10 ml-es több hónapig elég volt, mert sokkal sűrűbb volt mint az avonos változat, az illata is sokkal erősebb mint ennek. Ahhoz képes, hogy az eredeti és az avonos között árban mekkora a különbség hatásban nem sokkal rosszabb, én elégedett vagyok vele!:)

    VálaszTörlés
  11. Névtelen15/8/12 08:20

    Hát bizony azért nem lesz olajos érzetű tőle a hajad, mint a többi olajtól, mert ez a termék csak 1% olajat tartalmaz. És mellé egy csomó szilikont.

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Social Media

Bloglovin' - Facebook - Google+

A kommentek a két napnál régebbi posztoknál csak jóváhagyás után jelennek meg. Nem célom a moderálás, erre azért van szükség, hogy biztosan mindent hozzászólást olvassak és kérdés esetén válaszolhassak rájuk.

 
Működteti a Blogger.
2010-2013 - Makeup Universe
© All rights reserved!
back to top