8/24/2012

BellaPierre - Pandera kit - teszt, vélemény, minták

Régóta nagy vágyam volt a BellaPierre. Egyrészt azért, mert ásványi, másrészt azért, mert állatbarát. Viszont az ára elég húzós volt, de aztán Editnél láttam ezt a szettet viszonylag kedvező áron, le is csaptam rá. Kicsit persze lutri ilyesmit venni félig látatlanban, így az Edittől kaptam egy kis pigment- és alapozómintát, amik nagyon tetszettek. Akkor már tudtam, hogy biztosan megveszem. Persze azóta is arra fáj a fogam ezek közül, amit már egyben kivontak a forgalomból, de reménykedni még lehet...


Alapvetően én jobban szeretek porokat használni, mint préselt termékeket, mert sokkal szélesebb körben használhatóak és általában tovább is tartanak. Habár sokan körülményesebbnek tartják, szerintem nem az. Keverhetjük őket szájfénybe, hogy más szín kapjunk, körömlakkba vagy használhatjuk vizesen tusként, de a lehetőségeknek csak a fantáziánk szab határt.

A BellaPierre viszonylag új márka a sminkpiacon, főleg ásványi termékeket kínálnak - por állagú szemfestékeket, pirosítókat, alapozókat. De ha minden igaz, akkor van arcápolási vonaluk is. Külön öröm, hogy a BUAV elismerte őket és hivatalosan is, így megkapták az állatbarát cégeket jelző fehér nyuszit a csomagolásaikra pár hónapja.

Egy hatalmas dobozban érkezik a készlet, ami postaköltség tekintetében nem a legelőnyösebb. Leginkább azért, mert az üres doboz olyan kartonból van, ami erős, de nagyon nehéz. Ha kibontjuk, akkor találunk benne két ecsetet, egy pigment-tornyot, egy sminkalapot, egy átlátszó szájfényt és egy oktató cédét. A képen látni, hogy egy műanyag tálcán ülnek, cédé nélkül az egész pakk beleférne egy negyed ekkora dobozba is. Amennyit sikerül megfejtenem, a lemezen van egy oktatófilm az ásványi sminktermékek használatáról, illetve még pár rövidebb videó, de az összes megtalálható youtube-on. 


A csomagban található egy smink alap és egy átlátszó szájfény. A szájfényről nem tudok semmi különösebbet írni - szerintem teljesen átlagos, kicsit ragadós és enyhén karamell-vanília illata van. Nem tartom jónak az applikátoros megoldást, ugyan így könnyen fel lehet vinni, de ha az ember keverni szeretné egy másik színnek, akkor talán kicsit körülményes és nem túl higiénikus. Nem békültem ki vele, macerás a használata, szerintem egy tubusos változat jobb lenne.

Viszont a sminkalap nagy kedvencem lett. Elsőre kicsit zsírosnak és meglehetősen tűnt, nem is fűztem hozzá nagy reményeket. De valahogy annyira jól eggyé válik a bőrömmel és rajtam tartósabb, mint például az Urban Decay Primer Potion, sőt jobban szeretem, mint a MAC Soft Ochre paint potom, mert nem nagyon sárga, és nem száraz a textúrája. 



A dobozban találunk két ecsetet is. Az egyik egy szintetikus ferde ecset, amivel szép vékony tusvonalat lehet húzni. A másik egy póniszőr lapos szemhéjárnyaló. Ez méretre nagyjából akkora, mint az Essence ecsete - mivel nem túl nagy a feje, így ideális a kisebb szemekhez is; de nem érzem igazán különlegesnek sem. 


A kit legnagyobb húzóereje számomra a kilenc darab pigment. A csomagolásukat nem tartom szerencsésnek, mert csak egymásba lehet őket tekerni, de nincs hozzájuk külön tető, így mindig attól tartok, hogy sminkelés közben felborítom a tornyot [vagy a macskám]. Negatívum, hogy nem találtam meg a pigmenteken a nevüket, így külön utána kellett járnom. 


A por állagú szemfestékek nem rosszak, vannak köztük csillámosabb és kevésbé csillámos darabok is. Az állaguk nem annyira krémes, nem annyira finomak a szemcséik, mint a számomra etalon Laura Mercier ásványi szemfestéknek. Jól lehet őket satírozni, nincs  velük gond, csak minőségileg erős közepesnek tartom.

A Cadence egy sötét fenyőzöld, Reluctance almazöld, az Oblivious pedig egy sárgás nagyon csillámos arany. Sajnos ez a vakus képeken sem jött ki igazán, de csalni sem szerettem volna. A Starry Night az egyik kedvencem, egy gyönyörű királykék. Az Antiqua nagy csaló, barnás szürkének néz ki némi bíbor fénnyel, a bőrömön leginkább fekete alapú püspöklilának.  A Cocoa nem tudom miért ezt a nevet kapta, hiszen kicsit sem kakaóbarna, inkább rezes barnának mondanám- ő a legcsillámosabb mind közül. A Diligence egy pompás telített meleg sötétbarna szín, a vaku nagyon jól előhozta a benne rejtőző dögöt. A  Whesek selyemfényű grafitszürke, végül a Beige pedig egy rózsaszínes bézs, jó kiemelő szín akár arcra is, ha keveset használunk belőle.





Minták a BellaPierre sminkalapon természetes fényben és vakuval. A vakus képeket azért csinálom, hogy jobban kijöjjön a csillogás, a természetes fénynél készült képek a színhelyesek, a vakusok kicsit bekékültek, de ezen még dolgozom ma. :)


Összességében elég bevállalósnak kell lenni, ha az ember nem csak szemfestékként szeretné használni ezt az csomagot. Nem venném meg újra bolti áron, viszont ha ismét olyan kedvezményesen lenne egy, mint amennyiért ez volt, akkor elgondolkoznék rajta. A pigmenteket megszerettem, mert szépek, ha darabjukat 1500-2000 forintnak számoljuk, akkor nagyon megéri. Az ecseteket nem venném meg teljes áron, ez biztos, mert hasonló minőséget jóval olcsóbban is kaphatok. Mindent összevetve csak azért adok rá négyest, mert a pigmentek és a sminkalap tényleg megérik ilyen áron. 4/5

Ti ismeritek a BellaPierre márkát, illetve van velük valamilyen tapasztalatorok?

5 megjegyzés:

  1. Calo(z)24/8/12 11:56

    Nagyon szépek!

    VálaszTörlés
  2. .amiket eddig a Bellapierre-tol probaltam, minden bevalt. A primert meg nem teszteltem, de a leirasod utan ki fogom probalni.

    VálaszTörlés
  3. Nikolett24/8/12 12:17

    Úúú a Starry Night hihetetlenül gyönyörű!!!

    VálaszTörlés
  4. Viktorias Style24/8/12 13:05

    ÚÚÚÚÚÚ csodásak a színek! Nagyon szép szett! NEkem tetszik a tornyos megoldás, bár igazad van, ha macska van a láthatáron, akkor kicsit bonyolultabb, oda kell figyelni a cicusra! :D

    VálaszTörlés
  5. Tripla-deja vu-m volt, ahogy olvastam a cikket: az volt az érzésem, hogy már egyszer éreztem hogy én ezt láttam (a sorokat, a képeket, a színeket...) Huh.

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe