• Rólam
  • Kont@kt
    • Együttműködés
    • Vendégblogger
  • Smink
    • Napi smink
    • Extrém
  • Tesztek
    • Arcápolás
    • Sminktermékek
    • Hajápolás
    • Testápolás
  • Tippek
  • Tutorial
    • Step by step
  • Parfüm
  • Vendégposztok
  • Köröm
  • Lelőhely
  • Inspiráció
  • Érdekességek
  • Egyéb
    • Link Love

8/01/2012

Veet - EasyWax - teszt



Kipróbáltam az EasyWaxot. Ez nem az a fajta teszt, ahol ha elsőre nem sikerül jól, akkor majd másnap vagy 2-3 nap múlva újra próbálkozhatunk, hogy eldöntsük, hogy csak a mi kvalitásaink nem megfelelőek vagy rajtunk kívülálló ok a ludas. Nem, itt bizony heteket kell várni és velem is ez történt. Hiába próbáltam meg mindent a képek sem sikerültek jól, szóval talán ezért most először a blog történetében - a hivatalos képeket fogom használni.


A sajtóesemény keretén belül muffinokat diszítettünk, ami meglehetősen új és rendhagyó ötlet volt. Szerintem nem sikerült rosszul.



Először is leszögezném, hogy a hiányzó saját képeket, amint lesz rá időm pótolni fogom.

Szerintem nagyon dicséretes a csomag, minden benne van, ami gyantázáshoz kellhet - készülék, gyanta, papír, törlőkendő, illetve a gyantázóhoz még talp is van, amibe beleállíthatjuk, amíg melegszik. Melegedés közben világít rajta egy Veet jel is. Kellemes a fogása is, kézre esik. Méretben szerintem kicsit kisebb és könnyebb is, mint a rendes gyantázok, legalábbis szerintem rövidebb, mert a patron is kis tömzsi. Ami viszont nem tetszik benne az, hogy a gyantázóhoz tartozó zsinór szerintem túl rövid. Persze, mi szerencsések vagyunk, mert jó helyen van a konnektor, de ez a régebbi lakásunkban ebből gond lett volna. Itt jegyezném meg, hogy a szerkentyű melegen tartja a gyantát, de ennek pontos idejét nem találtam meg a mellékelt tájékoztatóban, de a patron meglehetősen sokára szedhető ki - csak lehűlés után lehet ezt megejteni.

A másik, amit talán sokkal jobban kifogásolok az az, hogy ha kicserélem a gyantapatronokat, akkor nincs hozzájuk valamiféle tető, hogy ne ragadjon minden a gyantától. A harmadik pedig az, ha a kisebb vagy nagyobb fejet szeretném használni, akkor nem tudom rögtön kipattintani a készülékből, hanem várni kell addig, amíg lehűl. A következő patronra újra 20 perc melegedési időt kell szánni. Ez habár logikus és biztonságos, mégis rettentően időigényes. Nótorius és türelmetlen otthongyantázó voltam és a hagyományos gyantával sosem tartott az egész folyamat tovább félóránál.

A gyantapatronok egyenként 50 ml-esek. Tetszik, hogy két különböző méretű fej van hozzájuk: egy szélesebb a nagyobb területekhez és egy keskenyebb a hajlatokhoz, kisebb területekhez. Személy szerint a keskeny fejet is, ami kereken 15 mm széles, kicsit szélesnek érzem, ha lehetne én biztos egy kisebbet is a piacra dobnék. Pont ebből kifolyólag érzem azt, hogy mivel a gyantát felmelegítő test elég tömzsi és széles, de nem emelkedik ki eléggé a fej, ezért az ember lánya félig-meddig csak érzetre gyantáz.

A gyanta rózsaszín, ebben még talán nem is lenne semmi különleges - viszont az állaga más, mint a hagyományosé. Ez kevésbé ragad, ha nem jön le papírral, akkor a víztől megkeményedik és elválik a bőrtől. A patront kicsit rá kell nyomni a bőrre ahhoz, hogy egy rendes, egyenletes réteget kapjunk, de így kicsit vastagnak érzem. Ha viszont nem nyomom rá, akkor egyenetlen lesz, pedig elég sokáig melegítettem. Az ellenpróbánál direkt tovább melegítettem, 25-30 percig, és ugyanezt tapasztaltam.

A gyantázással kapcsolatban vegyesek voltak a tapasztalataim. Úgy érzem nem ragadnak eléggé bele a szőrszálaim, főleg a vékonyabbakat és rövidebbeket hagyja meg, vagy egyszerűen csak elszakítja őket a bőr felett. Néhol meg is húztam a bőrt vele, sokáig volt utána piros és pöttyös, pedig a rendes gyantától pár óra alatt rendbe jön, mivel 10 éve gyantázom magam, így nem hinném, hogy bennem van a hiba. A pirosságnál arra is gondoltam, hogy esetleg a színezék fogja meg kicsit a bőrt - a gyantapatron fejét is enyhén elszínezte. Először meg kellett várnom, amíg az ígért minimális méretet eléri a karomon a szőr, aztán kipróbáltam, de valahogy nem voltam elégedett az eredménnyel. Azt gondoltam biztos túl rövid volt, szóval vártam még hat hetet, hogy újra próbálkozhassak. Akkor is azt tapasztaltam, hogy vékonyabb és rövidebb szálakkal nem boldogul, pedig az ígéret szerint a 2 mm hosszúságú szőrszálakkal is megbirkózik.

Az alábbi képen a karom egy része van gyantázás előtt és után. Tény, hogy a karomon viszonylag vékonyak a szőrszálak és lehet rövidek is – hiába éreztem már őket extra hosszúnak.


Összességében, szerintem ez egy jó elgondolás, de vannak hiányosságai. Kezdő gyantázoknak és azoknak, akiknek több idejük van erre a folyamatra, mint például nekem, azoknak biztos jó vétel lehet. Mindenképpen kiemelendő pozitívuma, hogy nem lesz gyantás a fél lakás tőle. Azt nem tudom, hogy a nagyon ragaszkodó szőrszálakkal szemben mennyire hatékony, de az én kikopottjaimon nem eléggé az, így maradnék a hagyományos gyantánál, mert jobban ragad és a Veet változata sem fáj kevésbé ha le kell tépni. 3,5/5

Itt pedig el lehet olvasni Viki véleményét vagy Magdiét vagy Bettiétvagy az Anitáét.

4 megjegyzés:

  1. Bloggerina Bellala1/8/12 10:52

    Nekem elég szőrös a lábam (ciki vagy nem ciki, fránya genetika), 3 húzással szedte le majdnem totál simára. A lehúzócsíkjával nem voltam megelégedve, az Esztétikás jobban bejött. Én egyébként elsőre ahogy a patront elnéztem, abban sem bíztam, hogy a két lábamra elég lesz. Viszont, túl négy (mindkét láb bokától combtőig) gyantázáson alig több mint a fele fogyott el. Pöttyeim nekem is voltak két napig.

    VálaszTörlés
  2. hkorinna1/8/12 11:52

    Ezt a fajta gyantát nem ismerem, én ezt használom, itt írtam róla: http://lookfancy.blogspot.hu/2012/07/szorszalhasogatas-alveola-waxing.html
    Nekem ez nagyon bevált, igaz pár dolog itt is hátrány, amiket te is írtál (ha cserélek benne patront újra várnom kell 20 percet) de egyébként imádom! A kedvenc patronom pedig a hintőporos lett, szépen beletapadnak a kis szálak is, de kíméletes a bőrhöz! :-) Nekem is volt olyan patronom, amivel nem voltam megelégedve, nem igazán szedte ki a szőrszálakat!

    VálaszTörlés
  3. Calo(z)1/8/12 16:37

    Végre 1 gyanta szett teszt...nem is értem miért nincs ebből itt több nálad ;D

    VálaszTörlés
  4. Christine2/8/12 13:19

    Hetek óta nézem a tévében a reklámját (ami egyébként nagyon meggyőző), már olyan kíváncsi voltam rá, örülök, hogy olvashattam róla. De így sajnos nem győzött meg.

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...