9/01/2012

5 dolog, amiket a blog kapcsán tanultam

Viki írt pár hete egy ilyen posztot, én meg jó rég óta tervezem. 

Leginkább az gondolkodtatott el, ami ebben az egy évben történt velem, amiben változtam és amiben nem, viszont időnként - főleg ha nagy változás közeleg - szeretem átgondolni a lezárult időszakot. Nem is hiszem, hogy hosszabb bevezetőre lenne most szükség, ötös lista a tovább után.

1. Jelentem, megtanultam kommunikálni!
Vagy valami olyasmi. Volt a makeup blogos interjúban egy kérdés, ami azóta is tartja magát. Sokkal nyitottabb lettem és visszaolvasva magam jobban is írok. Megtanultam kihalászni a lényeget, olvasóbaráttá tenni a tartalmat - legalábbis szeretném ezt hinni. Zárkózott lány voltam, most is az vagyok, viszont elégedetten könyvelem el, hogy az elmúlt két év alatt lett pár blogger-barátom is. :3

2. Új színeket fedeztem fel
Bizonyos színeket nehéz leírni, nem lehet minden, ami nem igazán vörös, korall vagy barackos rózsaszín. Léteznek más árnyalatok is, rengeteg textúra és miegymás. Mellesleg rájöttem, hogy a kedvenc színem valószínűleg a kékes-zöld, pedig régen azt hittem a lila.

3. Lett szemöldököm
Én is azok közé a szomorú nők közé tartoztam, akik valamilyen rejtett-sugallt perverziótól vezérelve szemöldököt tetováltattak maguknak. Sajnos nekem is, mint az esetek 99%-ban, nem olyan lett, ami igazán jól illik az arcomhoz, mellesleg változtatni sem lehetett rajta. Így tetszik vagy sem, de muszáj voltam rajzolni egyet és beismerni, hogy a megfelelő eszközökkel és némi gyakorlással nem is olyan lehetetlen feladat.

4. A gumikesztyű nem csak a biológus hallgatók legjobb barátja
A blogra sokszor hat az, hogy elég sokat foglalkoztam biológiával az egyetemen. Például sokszor gondolkozom azon, hogy bizonyos összetevők valóban annyira jók-e, mint ahogy azt bizonyos cégek állítják, sikerült megőriznem szkepticizmusomat. Viszont a gumikesztyű az, amire minden beauty bloggernek szüksége van! Hány olyan termék van, amit egyszerűen nem tudtam lefényképezni pár vaskos ujjlenyomat vagy szösz nélkül, hiába töröltem őket fényesre. Azóta is tartok itthon két párat vészhelyzet esetére.

5. A fotós blogok nem csak fotósoknak hasznosak
Szívesen fényképeztem régebben is ha mentünk valahova, de sosem tartottam magam fotósnak, megfelelő felszerelésem sincs ehhez. Viszont arra jöttem rá, hogy a fotósoknak szánt tippek nem csak nekik segíthetnek. Például én soha az életben nem használtam volna  macrót vagy jöttem volna rá, hogy mennyire fontos honnan verődik vissza fény. Ezenkívül a photoshop és egyéb képmanipuláló szoftverek használatát sem az anyja hasában tanulja meg a legtöbb ember.

+1. A trolloknak mindig igaza van
Ez nem szorul magyarázatra, de 10 év aktív fórumozás és netezés után sem tudtam napirendre térni afelett, hogy mégis hogy lehet az, hogy bizonyos emberek mindent jobban tudnak a másikról, sőt akár a gondolatait is ismerik. [Lényegtelen, hogy ezt mennyire egy lebutított női magazinos pszichológia alapján próbálják elhitetni.]

3 megjegyzés:

  1. edina (lakkomlakkom)2/9/12 11:31

    Az új színek felfedezése pontot annyira megértem. Néha majd meghülyülök, mire le tudom írni milyen színt is látok a körmömön. Amióta írom a blogot sokkal több színt ismerek én is. :)

    VálaszTörlés
  2. Lumena4/9/12 15:24

    A kettes pont rám is igaz, de teljesen. Régen nekem is a lila volt a kedvencem, de átvették a helyét a zöldek, kékek és mindenféle mutáns zöldeskék árnyalatok. :D

    VálaszTörlés
  3. Verus6/9/12 10:27

    Csatlakozom, a kettes nekem is ismerős. Mint egy férfi, olyan voltam. Kék, zöld, piros, sárga, fekete, fehér. Kb. ezek voltak, ma meg már olyanok, hogy barack, és tengerzöld, meg társai. :D

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe