9/06/2012

Nadler - Rhassoul agyagos-hennás-rózsavizes samponszappan - teszt, vélemény

Nekem is kellett egy Nadler szappan, mert muszáj volt kipróbálnom, annyi jót olvastam róluk. Ma a rhassoul agyagos-hennás-rózsavizes samponszappan kerül terítékre, amit már hetek óta próbálgatok. Sokszor nem vagyok túl jó a hajamhoz, vörösre festem, kacérkodtam a hennázással, de kétlem, hogy ugyanolyan lángvörös lehetnék természetes-növényi festékkel is. Cserébe próbálok figyelni rá, vágatom, olajokkal kenegetem, kímélem amennyire csak lehet.

A szappanok csomagolása nem igazán szorul magyarázatra, hiszen csak egy kis zacskóban vannak, ami persze nem baj. Egyszer Temptáliánál olvastam, hogy vannak kifejezetten díva termékek, amiket bármilyen szögből jól lehet fotózni - ez a samponszappan nem tartozik közéjük, pedig sokat próbálkoztam vele.


Az egyetlen, ami igazán zavar a szappannal kapcsolatban, hogy a készítő Meska boltjában ugyan van egy rövid leírás arról, hogy mit tartalmaz nagyjából, de szerintem ez sokak számára nem kielégítő és megnyugtató - a számomra sem teljesen az. Mivel bizonyos olajok és növények jótékony hatásáról tudok, de sokról nem vagy nem úgy, ahogy illene.

Tehát ez a szappan tartalmaz rózsavizet, bio zöldteát és kecsketejet, hennaport, rhassoul agyagot, shea vajat, bio jojobaolajat. Rózsafával, szantállal és levendulaolajjal illatosították. Az agyag tiszít, a shea vaj és a jojobaolaj pedig kondicionálja a hajat és táplálja a fejbőrt. A kecsketejről pedig én azt tudom, hogy sok benne a vitamin és nagyon egészséges, ezekszerint külsőleg is.

Természetesen Picúr sem hagyhatta ki a szagminta-vételezést.
Az első, ami nagyon megtetszett az illata volt - keveredett benne a rózsa és a szantál illata, a levendulát nem igazán éreztem, de volt az egész mögött valami gyógynövényes és sejtelmes is. A szárazon tapintásra elég zsírosnak tűnő tömböcske viszont meglepően jól tisztít és lassan olvad, közepesen habzik. Már a lemosás közben is fényesebb volt a hajam, tápláltnak tűnt balzsam nélkül, szárítás után pedig nagyon dús volt. 

Rajta kívül eddig egy samponszappant próbáltam ki a Lushtól. Ami ugyan szerintem tisztított, de rettentően síkos lett a víztől, ezért gyakran el is ejtettem; nem hozta a várva várt és beígért hatást, ellenben kiöblíteni könnyű volt.

A Nadlernél nem is azzal akadt problémám, hogy tisztít-e, hanem azzal, hogy ezt a leginkább nagyon száraz hajra ajánlott terméket mégis hogyan lehet takarékosan és teljesen kimosni a hajból. Ecetes öblítést javasoltak hozzá, bevallom pont almaecettel nem próbálkoztam, de a háztartásban fellelhető összes többi ecettel igen. Leginkább a hígított 20%-os vitte ki a hajamból, de sokszor maradtak számomra olajos érzetű tincsek is, amik összetapadtak. Látványra nem volt zsíros a hajam, de engem zavart az érzés, ha hozzáértem, ezért sokszor az aloe verás Faith in Nature samponommal is átmostam a hajam. Viszont attól tartok, hogy ezzel a jótékony, ápoló olajok egy részét is kiöblítettem.

Összességében pedig először szeretném kiemelni azt, hogy szerintem jó, hogy vannak kézműves bio és natúr termékek barátibb áron is. A hajam talán most a legpuhább tapintású, legalábbis amire emlékszem - viszont ebben nagy szerepe volt a Faith in Nature samponnak és balzsamnak is. A hajam jólesően testes, ha nem mosom át folyékony samponnal, akkor persze kicsit nehéznek érzem; de alapvetően tetszik az, hogy egy samponszappannal részben azt a hatást érhetem el, amit mondjuk egy olajos pakolással. Ha a kiöblítési procedúrába jobban belejöttem volna és nem éreztem volna azt, hogy közben salátalében fürdök szinte, akkor adnék rá szívesen négyest is - a macerás használat miatt mindenképpen levonnék. Most ez azért egy három és feles, mert bizalmat szavazok neki. 3,5/5

Próbáltátok már a Nadler szappanokat? Tetszettek? Melyik a kedvencetek?

7 megjegyzés:

  1. Tim Tim6/9/12 13:22

    Hmmm, elég jól hangzik, de én sem szeretem, ha összetapad a hajam, de talán hajvégápolónak beválhat, nem? Oda talán elférne ez a fajta zsírosság, és nem kéne utána kimosni a rengeteg jóságot belőle.

    VálaszTörlés
  2. smink és más7/9/12 01:30

    Örülök, hogy írtál róla, mert most vettem a Lush-tól ilyen szilárd sampont és balzsamot, de tervezem más gyártóktól is kipróbálni a történetet.

    Engem első sorban a takarékossága érdekel ( persze azért működjön is jól), mert elegem lett, hogy a hosszú hajamra havi 2 flakon ( jó minőségű) balzsam elfogy..irreális..vagy én nem tudom adagolni rendesen..

    Ha ez már jobban bírja, akkor nyert ügye van...főleg ha a hatás is rendben..

    VálaszTörlés
  3. knifeofdreams7/9/12 09:32

    Teljes mértékben egyetértek a leírásoddal, én is épp most tervezek véleményt írni a samponszappanomról. Én a sörös-biomézes-tojásos samponszappant vettem meg, de a vásárlás előtt felvettem a kapcsolatot a készítővel, mert nekem nem volt egyértelmű az összetevő lista, és biztosra akartam menni. A készítő villámgyorsan válaszolt, és megnyugtatott az összetevőkkel kapcsolatban, és a váráslás után másnap már nálam is volt a samponszappan.
    Nagy reményeket fűztem hozzá, és az első dolog, ami letörte a lelkesedésem, az a macerás használat volt. Nem számítottam rá, hogy majd úgy habzik, mint az álom, de a tűréshatáromat picit átlépte, mire össze tudtam imádkozni annyi habot, amivel már hajat tudtam mosni. De ezt még el is fogadtam volna, viszont a kimosással nekem is problémáim voltak. Én is próbáltam mindent, ecetes öblítést, kamillateát, negyed órás öblítést a hajmosás után, semmi nem vitte ki rendesen. A hajam szárazon olajosnak tűnt, összetapadt, sajnos borzasztóan nézett ki. Nagyon sajnálom, mert ígéretesnek tűnt, de a hajamra nem fogom többet használni. Viszont sima szappannak remek, jót tesz a száraz bőrnek.

    VálaszTörlés
  4. Én is használok ilyen samponszappant már pár hónapja én nekem nagyon bevált. :) Mikor hajat mosok, az első szappanozásnál nekem sincs habja. Gyorsan átdörzsölöm vele a fejbőröm nagyjából mindenhol, majd öblítés és jöhet a következő kör. Na ekkor már van habja is. :) És jöhet egy alaposabb mosás. Én nagyon sokáig sem szoktam kiöblíteni a hajamból, nem marad olajos érzetű és összetapadt egyáltalán. Inkább annyit csinálok, hogy a második szappanozásnál egy picit fent hagyom a habot, nem öblítek azonnal. Végül 1 liter almaecetes vízzel szoktam leöblíteni és a hajam tökéletes. :)

    VálaszTörlés
  5. Virtual Angel8/9/12 12:40

    Pont tegnap adtam fel a rendelést, 3 szappant választottam tőle, az egyik samponszappan. Nagyon kíváncsi vagyok. :)

    VálaszTörlés
  6. Névtelen5/10/12 14:48

    Lányok, próbáljátok ki a rhassoul agyagot magában, "szappan " nélkül hajmosásra. Nem macerás, csak egy kis vízzel kell elkeverni, igaz utána sáros lesz a kád. Én kb. fél éve csak ezzel mosok hajat és minden problémám elmúlt (zsíros hajtő, szálkás hajvég, viszketés). Nem kell utána ecetes öblítés sem, hálistennek, mert nem bírom a szagát.
    Casablanca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, a tippet, remélem a többiek is olvassák. Én ki fogom próbálni. Mióta elfogyott a Nadler samponom azóta érzem igazán, hogy tényleg egy kincs volt, a nehéz kiöblítés ellenére is. :)

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe