9/05/2012

Urban Decay - Naked paletta - teszt, minták

Ha létezik termék, ami már a megjelenése előtt is hatalmas hisztériát, megszálottságot és bankszámlaapasztó vásárlási lázat váltott ki a sminkkedvelő nagyérdeműből az bizonyára ez a paletta az: az Urban Decay Naked. Sőt, hogy tovább misztifikáljam, ha van termék, amiről azt mondják, hogy nélküle nem beauty blogger a beauty blogger, akkor az is ez. akármeddig ellenálltam a csábításnak és akármennyire sem vagyok a pucér szemek híve, ő még engem is elragadott.


A paletta első ránézésre nagyon megnyerő - ugyan karton, de kellemes tapintású sötétbarna bársonnyal bevont, az Urban Decay akkoriban kihozott palettáihoz képest szinte puritán, minimál megjelenésű darab. Hatalmas arany betűkkel díszeleg rajta a neve, véletlenül se tévesszük el - Naked. Ha kinyitjuk, akkor katonásan sorakozik benne 12 szín, egy viszonylag nagy méretű tükörrel szemben, de esetleg elfelejtettük volna, akkor belül is láthatjuk, hogy melyik palettát használjuk.


Persze egy szemfestékekhez egy tartós alap is dukál. Mi más is lehetne ez, mint a márka egyik legkeresettebb terméke, a már-már ikonikus Primer Potion. Az üvegcséje édes - tetszik benne a dzsinn elképzelés, ami nem hagyja összeráncosodni a sminkünk. Viszont nem szeretem a szivacsos applikátorát, mert nem tartom higiénikusnak és pazarló is - szerencsére van már belőle óriási tubusos változat is -, de párszor kipróbálni ez is tökéletes. 

Akármilyen ódákat zengenek róla a sminkeléssel kapcsolatos fórumok, az Eden változata nekem nem igazán vált be, viszont az eredeti, színtelen jobban teljesít. Ez világos krémszínű, a bőrön pedig teljesen észrevehetetlenné válik, nem csillog. Elkenve szinte kisimítja a az apró ráncokat a kezemen, kissé olyan mintha egy szilikontartalmú bázis lenne [utánanéztem: az is] ; iszonyatosan jól tapadnak bele a szemfestékek, de a széleknél nehezebb is eldolgozni őket valamelyest. Egy teljes nap után sem tűnik viseletesnek a sminkem, ellenben az sárgás változatával, az Edennel szemben.


Ebben a változatban egy ecsetet találunk, viszont amikor először jött került ki az on- és offline boltok polcaira, akkor még egy kétvégű szemceruza járt hozzá. Bevallom, én sokkal jobban örülök az ecsetnek. Meglehetősen nehéz, ebben közre játszhat az, hogy szerintem a nyele valamilyen fémből készült, nempedig fából. Nagyon cukin még azt is feltüntették a nyél végén, hogy mire használjuk - még véletlenül se legyünk kreatívak - végülis mire használhatnánk egy ecsetet, ami egy szemfesték palettában van. Szerintem ahhoz képest, hogy tagadhatatlanul szintetikusak a szálai, egészen jó minőségű. Viszont az ecsetfej tömött és rugalmas. Ugyanúgy lehet vele felvinni egy színt, mint állati szőr társaival. 


Elérkeztünk a teszt legizgalmasabb részéhez, a színekhez. Korábban már említettem, 12 szín található benne, viszont azt nem, hogy aki összeválogatta őket valószínűleg egy zseni volt. Nem azt mondom, hogy egy ilyen nevű palettában nem látnék szívesebben még 2-3 matt színt ahhoz, hogy természetesebb, meztelenebb szemeket lehessen velük kreálni. Azt gondolom, egyszerűen sikerült azokat az árnyalatokat és textúrákat sikerült kiválasztani, amik nagyon kellemesek, jó rájuk nézni, kiegészítik egymást, mindemellett a legtöbb bőrszínnel jól mutatnak. A matt festékeket sokan nem szeretik, mert sokszor szárazak, nehéz őket szépen satírozni. Viszont ebben az összeállításban leginkább szatén- és metálfényű darabok vannak, amik sokak kedvencei és még a meredekebb választások is elbűvölik azt, aki csak rájuk néz. Nem utolsó sorban pedig szinte krémesek a festékek és nagyon pigmentáltak - nekem a bőrömön is jól fognak, de az UDPP-ön a legintenzívebbek.

A Virgin a palettában a legvilágosabb szín, elefántcsontfehér - jó kiemelő a maga kellemes szatén fényével. A Sint is sokan használják kiemelésre, közepes-sötétebb bőrszínekkel akár működhet is, habár ő az előzőnél egy fényesebb, selyemfényű, festék és ezért nekem ilyen célra talán kicsit túl sok is a hétköznapokra. A Naked nem maradhatott volna ki, hiszen mégis csak a névadó. Szerintem ő egy okos szín, nem túl sötét a világos bőrűeknek, de a közepes tónusokon szinte teljesen láthatatlanná válhat - természetesen ő matt, egy engem tejeskávéra emlékeztető árnyalat. A Sidecar egy nagyon fényes, csillámos metál finish, szinte vizesen csillog tőle a szemhéjam, nagyon érdekes, viszont a csillámok nem eléh ragaszkodóak benne. Képen szinte aranynak tűnik, igazából inkább egy meleg, világos taupe - a MAC Satin Taupe-ra emlékeztet, de nála melegebb és világosabb, illetve kicsit hasonlít az Urban Decay Snatchra, de ha egymás mellett vannak, akkor az utóbbi teljesen rózsaszínnek tűnik.

A Buck a második és egyben utolsó matt szín a palettában - kellemes, meleg középbarna, a neve telitalálat tényleg szarvasbarna. Nem vagyok egy aranymániákus, de a Half Baked egyszerűen lényűgöző, intenzív meleg, igazi aranyszín. Elképesztően ragyog, az egyik a legszebb szemfesték, amit valaha láttam; ilyennek képzelem annak az aranynak a színét, amiben az aztékok fürödtek, annak ellenére, hogy a neve alapján inkább a frissen sült, aranybarna kenyérre vagy a nyári gabonára asszociálnék. A Smogot már ismertem a Preen palettából, igazi bronz selyemfénnyel. A Darkhorse-t valamiért mindig Drakthrone-nak olvasom, nem ezért, de az egyik kedvenc színem a palettából. Selyemfényű, egészen sötétbarna, hidegtónusúnak tűnik, de apró arany szemcsék vannak benne, ettől lesz igazán különleges.

A Toasted tényleg olyan szín, mintha valami odapirult volna. Engem nem fogott meg, alapvetően egy meleg, selyemfényű rézvörös, zöldes szemekhez biztos jól mutat. A Hustle az egyértelmű kedvencem ebből a tizenkettőből. Selyemfényű mályvás barna - valahogy füstös szemekhez tudom a legjobban elképzelni, mert annyira hihetetlenül dögös, szinte nyuszis címlapra való. Az utolsó két a szín a Creep és Gunmetal számomra csalódás. Mindkettő csillámos, az előbbi fekete alapban ezüst és néha mindenféle színben játszó csillámokat tartalmaz, az utóbbi pedig grafit szürke ezüst csillámokkal.


Összességében örülök annak, hogy az enyém lett ez a paletta, szépek benne a színek, de mégsem nyűgözött le annyira, mint amit a körülötte kialakult hisztéria miatt vártam. A bársonyt már most sikerült alapozóval összefoltoznom. Viszont lett egy szuper szintetikus ecsetem, kipróbálhattam végre az eredeti Primer Potiont is. Elég sokszor használtam annak ellenére, hogy a natőr smink nem az én világom, de a benne lévő színek sem éppen a legtermészetesebbek inkább olyanok, amikkel az ember buliba sminkel. Most rá csak négy és felet adok, mert jó és szép, de valahogy mégsem ötös. 4,5/5

Minták a Primer Potionön természtes fényben és vakuval:

Virgin - Sin - Naked - Sidecar

Buck - Half Baked - Smog - Darkhorse


Toasted - Hustle - Creep - Gunmetal

11 megjegyzés:

  1. Eszter5/9/12 09:30

    "olyan mintha egy szilikontartalmú bázis lenne" - miért, nem az? :)

    (bocs, ma dög vagyok :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe5/9/12 09:38

      Aztán utánanéztem és az.

      Törlés
    Válasz
  • Evelin Sági5/9/12 09:34

    Tetszett a beszámoló. Jelenleg nem érezem azt, hogy nekem erre égető szükségem lenne. Ámbár kétségtelen, hogy csinos.

    VálaszTörlés
  • szép :D

    VálaszTörlés
  • Eszter5/9/12 10:05

    egyébként engem a bársonybevonat kikészít. egyszerűen utálom a tapintását. ezért nem is veszem elő olyan gyakran, mint megérdemelné. tényleg csini darab. bár primer nélkül elég gyengus - vagy csak hozzá vagyok szokva az erősen pigmentált festékekhez :)

    VálaszTörlés
  • Nikolett5/9/12 12:04

    Nekem az UD szemhéjpúderek textúrája a kedvencem, ha csak ezt használhatnám életem végéig is tökéletesen boldog és elégedett lennék és még a pigmentekről is lemondanék :D ami nagy szó ám!

    VálaszTörlés
  • spacegirl5/9/12 12:04

    nálam ötös, én nagyon szeretem :) szerintem csak a nagy hype miatt pontoztad le :P

    VálaszTörlés
  • Magam is beszereztem, bár nem vagyok én sem a nagyon natúr sminkek kedvelője, de aztán ahogy az enyém lett, láttam benne jó pár lehetőséget. Viszont nekem a Primer potion nem lett jó barátom :( Bár tartja a színeket, de valahogy mégsem az igazi. Az ecsetet viszont nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
  • Rékus5/9/12 19:08

    nagyon szép őszi színek :)
    http://vogueandlife.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  • Névtelen22/1/13 19:54

    Hol lehet ilyet kapni és mennyibe kerül?:) egyépként nagyon jó lett a beszámoló!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A beautybay.com oldalról rendeltem, de az ígért 4-6 napos szállítással szemben 3 hetet vártam rá. Azt hiszem 55 dollár volt.

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe